Cum iti pregatesti pielea pentru primavara?

3 minute citire

- 15/03/2022
Ultima actualizare: 19/04/2023

Cum iti pregatesti pielea pentru primavara?

Soarele va fi deasupra noastra inainte sa ne dam seama si vrei ca pielea ta sa fie pregatita. Nimic nu este mai rau decat un ten pal, lipsit de stralucire, un ten fara viata care pare prins in lunile cu multa zapada.

Pregateste-ti pielea pentru primavara in 10 pasi simpli:

  1. Exfoliaza-te—primul pas pe care trebuie sa il faci ca sa iti pregatesti pielea pentru primavara este sa scapi de celule moarte. Acestea stau pe piele si opresc nutrientii sa ajunga in profunzime. Utilizeaza un scrub pentru fata, dar si pentru corp. Insista in zonele in care pielea se usuca mai tare: coate, genunchi sau buze. Incearca sa folosesti pentru exfoliere un burete de scrub pe care il gasesti la tot pasul. Evita insa exfoliantele agresive care ar putea sa iti raneasca pielea. Acest procedeu trebuie repetat de 2-3 ori pe saptamana.
  2. Acorda atentie picioarelor—in anotimpul geros ti-ai neglijat picioarele cu siguranta. Cu picioarele infofolite in soseste calduroase si in cizme cine te poate invinovati? Daca vrei sa te bucuri de libertatea papucilor decupati trebuie insa sa acorzi atentie picioarelor tale. Umple un recipient de dimensiuni medii cu apa calda si adauga doua cupe de lapte. Baga picioarele in apa si relaxeaza-te timp de 5-10 minute. Pielea ta va deveni mai moale. Dupa baia cu lapte utilizeaza o piatra de picioare ca sa elimini pielea uscata de pe picioare. Axeaza-te in special pe calcaie. Ultimul pas pentru picioare frumoase este hidratarea. Alege un ulei de argan sau de cocos. Dupa hidratare pune o pereche de soseste din bumbac in picioare. Daca preferi produsele din farmacie, poti folosi sosete exfoliante si o crema cu uree, care sa-ti lase picioarele moi si hidratate.
  3. Epileaza-te cu atentie—cu siguranta pe timpul iernii nu te-ai epilat la fel de des ca in sezonul cald. Cum anotimpul cald bate la usa este timpul sa treci la treaba. Fie ca preferi crema sau benzile depilatoare, inainte de a le folosi incearca sa iti exfoliezi pielea de la gat, pana la degete. Dupa ce ai terminat epilatul aplica crema hidratanta de corp inainte sa iesi din baia umeda.  
  4. Curata—dupa ce ai scapat de celulele moarte trebuie sa ai grija de pielea ramasa. Alege un gel de dus care este potrivit pentru tipul tau de piele si ai grija sa fie hranita cu nutrientii de care are nevoie. Daca vrei sa aliniezi corpul tau la prospetimea zilelor de primavara alege lamaia si portocala ca arome.
  5. Pastreaza hidratarea—in lunile calduroase pielea ta are nevoie de hidratare. Pastreaza o sticluta din uleiul tau preferat in baie pe care sa o ai mereu la indemana. In momentul in care inchizi apa toarna o picatura de ulei in maini si aplica-l pe piele. Acesta actioneaza ca un sigiliu asupra dusului hidratant pe care abia l-ai facut.  
  6. Hidrateaza—dupa ce tenul este exfoliat are nevoie de mai multa hidratare. Alege o lotiune intens hidratanta, o crema hidratanta sau o emulsie hidratanta. Aplica produsul cat timp porii tai sunt deschisi, imediat dupa dus. Acest tratament va da cele mai bune rezultate in mentinerea pielii hidratatat si supla.  
  7. Protejeaza-te de soare—razele UV iti afecteaza serios tenul si este printre cauzele ridurilor. Gandeste-te ca protectia solara folosita acum te va face sa arati mai bine peste 10 ani. Aplica protectie solara pe ten si pe umeri. Ca sa te protejezi de soare trebuie sa folosesti o crema cu SPF 15 sau mai mare. Foarte important este si un fond de ten cu protectie solara.  
  8. Vitaminizeaza-te—cel mai bun lucru pe care poti sa il faci pentru pielea ta este sa consumi din belsug vitamine care au efect antioxidant. Pielea ta se va bucura din plin de vitaminele E, C, K si mai ales de A.  
  9. Bea apa—corpul tau este facut in mare parte din apa si este important sa mentii ”rezervorul” plin. Apa te ajuta sa mentii pielea hidratata. Cu cat esti mai hidratata, cu atat pielea ta va fi mai stralucitoare si mai sanatoasa. Ca sa te asiguri ca bei 2 litri incearca sa imparti necesarul de apa in 8 pahare pe care sa le imparti astfel: un pahar dimineata, unul la amiaza, unul seara si altul inainte de culcare. Mai bea un pahar cu apa inainte de fiecare masa sau gustare.  
  10. Fa o baie de soare—cu protectia adecvata soarele este prietenul pielii tale. O baie de soare aduce pielii tale un plus de colagen si vitamina D. Dupa o baie de soare pulverizeaza chipul cu apa micelara pentru o senzatie de racorire si hidratare.

Tu cum iti pregatesti pielea pentru primavara?

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos