Cum iti pregatesti pielea pentru expunerea la soare?

3 minute citire

- 05/07/2022
Ultima actualizare: 05/02/2024

Cum iti pregatesti pielea pentru expunerea la soare?

Programarea vacantei si cumpararea unui costum nou de baie te pregateste doar mental pentru vara. Pielea ta are nevoie de ajutor ca sa fie pregatita pentru sezonul cald. Pentru o piele frumoasa si fina trebuie sa inveti sa ai grija de tine.

Urmeaza pasii de mai jos ca sa scoti pielea din hibernare.

1. Exfoliaza-te

Exfolierea pielii trebuie sa faca parte din ritualul tau de infrumusetare indiferent de sezon.  Atata timp cat pielea ta nu este sensibila, exfolierea te poate ajuta sa obtii un aspect de finete, de sanatate si chiar de stralucire si tinerete. Exfoliaza-te cu blandete si atentie fara sa iti ranesti pielea. Scopul final al exfolierii este indepartarea celulelor moarte de la suprafata. Pensulele speciale, buretii si dermato-cosmeticele de tip scrub sunt cele mai bune solutii pentru curatarea tenului.

Pentru exfolierea corpului opteaza pentru un scrub care contine particule care se dizolva in timp. Cel mai bine este sa te exfoliezi dimineata. Dupa acest procedeu aplica crema hidratanta cu SPF si apoi produsele de make up. Machiajul rezista mai mult timp pe pielea exfoliata.

2. Epileaza-te

Pentru iesirile pe malul marii sau la piscina cu siguranta vei depune ceva efort pentru indepartarea parului nedorit de pe corp. Insa dupa ce ai indepartat benzile de ceara de pe corp trebuie sa ai grija in continuare de pielea ta pentru ca acum noi elemente sunt expuse. Imediat dupa epilare pielea este predispusa la iritatii. Ofera-i pielii tale un ragaz de 48 de ore dupa epilare. Evita iesirile in aer liber, expunerea la soare si caldura.

3. Lupta cu razele UV prin mancare

Toata munca pe care o depui pentru exfoliere si epilare ar fi inutila daca nu ai grija sa te protejezi de razele soarelui. In mod surprinzator te poti proteja de soare pornind de la interior. Cele mai bune alimente in acest sens sunt rosiile gatite pe gratar. Acestea sunt bogate in licopen, un antioxidant care te ajuta in lupta cu razele UV. O alimentatie in care incluzi rosiile nu te protejeaza in totalitate de soare. Crema cu SPF ridicat este un must.

Avene - Triasorb crema protectie solara SPF 50+ 50ml

4. Ai grija de intregul corp

Nu este mai bine sa ai acnee pe corp decat pe fata. Vara nu prea poti sa ascunzi cosurile de pe spate sau piept. Cosurile de pe corp trebuie tratate la fel ca cele de pe fata. Cele mai bune dermato-cosmetice pntru acnee sunt cele care contin acid salicilic sau peroxid benzoyl. Aceste ingrediente indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii si ucid bacteriile din interior care cauzeaza acnee.

5. Lupta cu celulita

Vestea buna este ca exista produse care diminueaza celulita. Vestea proasta este ca efectul lor nu dureaza toata viata. Efectul de finete si tonifiere este, ca toate lucrurile bune in viata, trecator. O solutie de moment pentru iesirea la plaja este aplicarea unei lotiuni de corp care sa dea pielii un aspect tonifiat si sanatos. Dermato-cosmeticele care contin cafeina si theophyllina ajuta la indepartarea celulitei prin aplicarea cremelor prin masaj. Insa cea mai buna solutie pe termen lung sunt exercitiile combinate cu sedinte de masaj. O alta solutie pentru ascunderea celulitei este aplicarea unui autobronzant.

6. Ingrijeste picioarele

Picioarele tale au stat captive in cizme toata iarna iar acum vor intra in atentie. Incepe programul de reabilitare cu o pedichiura la salon sau daca nu ai timp incearca sa le ingrijesti acasa. In primul rand trebuie sa te ocupi de indepartarea pielii moarte cu o pila de picioare sau cu ajutorul sosetelor exfoliante. Aplica o crema emoilenta sau reparatoare, apoi acopera picioarele in folie de plastic si pune deasupra o pereche de soseste de bumbac. Lasa tratamentul sa actioneze peste noapte. Repeta procedeul in fiecare noapte pana obtii pielea fina pe care ti-o doresti. Dupa ce pielea picioarelor arata impecabil ai grija sa o mentii aplicand acelasi tratament o data pe saptamana.  

Pentru a afla mai multe sfaturi despre obtinerea unui bronz frumos si durabil, poti consulta si articolul nostru anterior de pe blog.  

Tu cum iti pregatesti pielea pentru sezonul cald?

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos