Cum iti ingrijesti parul vopsit?

4 minute citire

- 02/03/2023
Ultima actualizare: 18/05/2023

Cum iti ingrijesti parul vopsit?

Blond, satent, roscat sau brunet, indiferent de nuanta aleasa, parul tau are nevoie de o ingrijire speciala. Citeste in randurile urmatoare cateva trucuri care te vor ajuta sa-ti ingrijesti mai corect parul vopsit. Mereu ne dorim sa avem un par bogat si care sa atraga toate privirile. Insa, este tot mai greu sa facem acest lucru atunci cand este vopsit, deoarece pe parcursul spalarilor isi pierde culoarea, devine mai uscat si fragil.

Parul a reprezentat si reprezinta in continuare una dintre cele mai atractive elemente de seductie ale unei femei. Pentru acesta s-au inventat diverse coafuri, accesorii, culori dar si tratamente pentru a-l mentine sanatos.

Adesea, alegem sa vopsim parul din diverse motive:

  • pentru ca dorim o schimbare radicala;
  • pentru ca sa ascundem firele albe;
  • pentru ca consideram o culoare mai senzuala etc.

De multe ori o schimbare radicala presupune o ingrijire speciala pe care trebuie sa o acorzi parului.

Rene Furterer - Okara masca 200ml

Cum iti ingrijesti parul vopsit?

Imediat dupa vopsire, parul este foarte sensibil si necesita o atentie speciala. In principiu, stii care sunt pasii, dar exista mici detalii de care trebuie sa tii cont pentru a avea un par sanatos si stralucitor. Iata cateva recomandari ale stilistilor pentru a ingriji corect parul vopsit. Cele mai importante elemente de protectie ale parului vopsit sunt produsele special destinate pe care le poti comanda online, dintr-o farmacie.

Aici, intr-o farmacie online gasesti o gama variata de produse de la sampoane la balsamuri si masti pentru parul vopsit. Cea mai buna alegere o reprezinta samponul si balsamul pentru par vopsit de la aceeasi companie care a produs si vopseaua, deoarece in acest fel nu exista riscul unor interactiuni.

  1. Evita spalarea parului vopsit trei zile

Stilistii recomanda spalarea parului dupa cel putin 48 ore de la vopsire. In acest mod, nuanta se fixeaza mai bine si devine mai intensa. Insa, daca totusi este necesar sa speli parul, foloseste un balsam pentru par vopsit in loc de sampon. Aceasta operatiune este indicata doar un minut si apoi sa clatesti. Dupa doua zile, poti sa folosesti un sampon pentru parul vopsit alaturi de un balsam fara clatire pentru a hidrata in profunzime parul.

Trebuie sa retii ca produsele special concepute pentru parul vopsit au dublu rol:

  • protejeaza firele de par in urma schimbarii de culoare;
  • contribuie la mentinerea nuantei si confera parului o stralucire naturala.

Un alt truc este sa folosesti apa rece cand iti speli parul. Explicatia este urmatoarea: substantele chimice din compozitia vopselelor sunt sensibile la apa calda si din acest motiv dupa doua-trei spalari vei observa ca pe alocuri parul tau este decolorat.

2. Protejeaza parul de radiatiile UV

Radiatiile UV pot avea efecte neplacute asupra parului chiar in primele zile de la vopsire. Astfel, pentru a evita decolorarea rapida este indicat sa folosesti o palarie sau o esarfa, mai ales atunci cand intrii in contact direct cu soarele. De asemenea, in primele zile dupa vopsire este recomandata evitarea solarului. In acest fel, previi doua situatii: decolorarea parului si brozarea inestetica daca vei acoperii parul.

3. Foloseste un balsam de par fara clatire

Stilistii indica folosirea unui balsam de par fara clatire in special atunci cand esti in vacanta la mare. Radiatiile UV alaturi de combinatia de sare si substante chimice vor dauna firelor de par. Utilizand un balsam fara clatire vei reduce aparitia efectelor neplacute (par fragil si uscat plus varfuri despicate etc). In plus, poti sa folosesti acest balsam zilnic, mai ales daca ai parul uscat.

4. Utilizeaza o masca de par

Un alt truc de care poti sa tii cont este folosirea unei masti de par la un interval de o saptamana dupa vopsire. Chiar daca utilizezi deja alte produse pentru parul vopsit, masca de par nu numai ca va il va hidrata ci ii va da stralucire. Acest sfat este adresat in special roscatelor deoarece parul vopsit in nunate de rosu isi pierde foarte usor stralucirea.

5. Renunta cateva zile la utilizarea feonului, placii si a bigudiurilor electrice

Deoarece parul imediat dupa vopsire este fragil, stilistii recomanda evitarea obiectelor care incalzesc parul. Motivul este uscarea puternica a parului. Asadar, nu utiliza pentru cateva zile ondulatorul, placa sau bigudiurile electrice. Un alt lucru de care trebuie sa tii cont este aerul fierbinte al uscatorului de par. Caldura puternica al acestuia electrizeza parul si riscul de rupere sau aparitia varfurilor uscate este tot mai mare.

6. Fii atenta la accesoriile de par

Tot in primele zile de la vopsire fii atenta cum iti alegi coafura. Daca iti este mai comod sa il prinzi cu o clama trebuie sa stii ca acest lucru este daunator. Clamele sau alte accesorii de par pun presiune asupra firului de par, facandu-l apoi sa se rupa. De asemenea, acorda o atentie si perierii. Aceasta actiune are ca rezultat ruperea firelor de par. Este indicat sa folosesti ustensile cu peri naturali si doar atunci cand parul este complet uscat.

Urmand aceste trucuri simple parul tau va fi matasos si stralucitor, iar ca drept rasplata vei observa multe priviri pline de admiratie.  

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos