2 minute citire

- 23/06/2019
Ultima actualizare: 18/05/2023

Cum alegi ochelarii de soare in functie de forma fetei?

Te deranjeaza soarele puternic? Ai probat diverse forme de ochelari de soare si inca nu poti decide? Nu stii ce ochelari de soare ti se potrivesc mai bine? Considerati adesea ca fiind un simplu accesoriu, ochelarii de soare au insa un rol important: de a proteja ochii impotriva razelor ultraviolete. Pe langa acest rol esential, trebuie sa tii cont si de urmatorul fapt - forma fetei. Alegand ochelarii de soare potriviti, poti crea un echilibru la nivelul chipului tau si in plus poti sa iti evidentiezi trasaturile tale naturale.

De ce sa aleg sa port ochelari de soare?

In principiu, ochelarii de soare iti protejeaza ochii de razele ultraviolete. Mai mult, acestia au rolul de a preveni aparitia prematura a ridurilor in jurul ochilor. De asemenea, iti ofera un plus de confort atunci cand esti la volan, cand te plimbi prin oras ori cand esti la plaja. Majoritatea ochelarilor au filtre verticale Polaroid care blocheaza efectul de orbire pentru ca tu sa ai o vedere foarte clara.

Ce ochelari de soare mi se potrivesc?

Vrei sa comanzi online dar petreci mult timp pentru a lua cea mai buna decizie in privinta ochelarilor de soare? In randurile urmatoare iti propunem cateva sfaturi de care poti sa tii cont.

  1. Fata rotunda

Daca te numeri printre persoanele cu fata rotunda, atunci cele mai potrivite perechi de ochelari de soare sunt cele geometrice si unghiulare (care "ascut" trasaturile fetei). In plus, ramele dreptunghiulare si inguste alungesc si ingusteaza fata. Este recomandat sa eviti ochelarii de soare supradimensionati, deoarece iti va acoperi toata fata. Sfat: Poti realiza un efect de subtiere a fetei cu ajutorul unei rame transparente in zona nasului.

  1. Fata ovala

Daca ai fata ovala atunci esti una dintre persoanele norocoase pentru ca poti purta mai multe tipuri de ochelari de soare. Datorita proportiei sale, fata ovala i se potriveste orice forma de ochelari de soare, indicate fiind cele cu forme mai mari in partea exterioara.

  1. Fata patrata

Pentru persoanele cu forma fetei patrata le sunt recomandate formele de ochelari de soare ovale. Comanda online ochelarii de soare care se largesc in coltul exterior si de asemenea, opteaza pentru modele in culori naturale (crem sau maro).

  1. Fata alungita

Persoanele cu fata alungita pot sa aleaga fara nicio problema orice forma de ochelari de soare. Trebuie sa evite totusi ochelarii de soare foarte slim. Daca inca oscilezi intre forme, incearca sa iti indrepti atentia catre ochelarii cu lentile dreptunghiulare sau ochelarii de tip "pilot".

  1. Fata "inima"

Persoanele din aceasta categorie sunt mai putin norocoase, deoarece trebuie sa probeze tot mai multe perechi. Daca ai fruntea lata, pometii proeminenti si barbia ingusta, atunci trebuie sa mizezi pe rame mai subtiri, rotunde sau mai patrate. In plus, ramele mai groase in partea inferioara iti vor imbunatati look-ul. Sfat: Pentru aceasta forma de fata sunt potriviti ochelari de soare de dimensiuni reduse.

  1. Fata "diamant"

Daca te incadrezi in aceasta categorie, atunci ai nevoie de ochelari de soare care sa iti mareasca partea superioara a fetei si sa o miscoreze cea inferioara. Astfel, iti sunt recomandate formele de ochelari de soare cu rame mari sau cele tip pisica ori aripa de fluture. Alte optiuni ar fi cele care au decoratiuni in partea de sus a ramei ori ramele ovale. Trebuie sa acorzi o atentie deosebita ochelarilor de soare cu rame inguste pe linia ochilor, deoarece nu evidentiaza trasaturile chipului tau.

Alege pecherea potrivita de ochelari de soare si bucura-te din plin de soare.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos