6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre caderea parului la barbati

4 minute citire

- 10/07/2017
Ultima actualizare: 12/02/2024

6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre caderea parului la barbati

Ce este alopecia?

Alopecia sau caderea parului reprezinta o afectiune caracterizata prin pierderea localizata sau completa a parului si afecteaza de obicei scalpul. Sapte din zece persoane incep sa se confrunte cu probleme de rarire a parului, mai ales daca au varste peste 35 de ani.

Incidenta este mai ridicata in randul barbatilor. Nu este o boala grava din punct de vedere medical, dar are legatura directa de multe ori cu increderea si stima de sine. Dincolo de cauza genetica, sunt si alti factori care provoaca alopecia: regimul alimentar deficitar, lipsit de proteine si fier, stresul, alcoolul in exces, cafeaua, fumatul, excesul de testosteron.

Iata cateva sfaturi, sugestii si remedii pe care le poti urma pentru a rezolva aceasta problema.

1. Consulta un specialist

E foarte important sa consulti un medic de specialitate. Acesta iti poate face o evaluare exacta a starii de sanatate si iti recomanda un tratament eficient in functie de gravitatea si stadiul in care se afla aceasta afectiune.  

2. Fa-ti o rutina sanatoasa!

Micul dejun e foarte important si sub nicio forma nu trebuie sa sari peste el. Consuma alimente bogate in proteine, bea cel putin 2 litri de apa in fiecare zi si nu uita sa faci sport ori de cate ori ai ocazia.    

3. Foloseste produse profesionale

Uita de sampoanele clasice, prezente peste tot si incearca sampoane care contin cafeina, ginseng sau petrol. De asemenea, sampoanele anticadere asociate cu lotiunile-tratament anticadere sau cu tratamentele intensive sub forma de fiole au un rol important in fortificarea radacinii firului de par si stimuleaza cresterea naturala a acestuia.

In cazul sampoanelor anticadere specialistii recomanda produsele:

In ceea ce priveste lotiunile-tratament anticadere se recomanda:

Daca optezi pentru tratamentele intensive sub forma de fiole specialistii recomanda:

Aceste produse si mai multe din aceasta categorie gasesti pe site-ul nostru.

Vichy - Dercos Aminexil Clinical 5 pentru barbati 6ml 21monodoze

4. Consuma alimente bogate in vitamina A si B

Pentru regenerarea si imbunatatirea sanatatii parului sunt indicate alimentele bogate in vitamina A. Astfel, morcovii, uleiul de catina, papadia, spanacul, avocado, patrunjelul, pepenele galben, dovleacul, rosiile, ardeii, brocolli, caisele, coacazele, zmeura, macesul sunt doar cateva dintre frunctele si legumele pe care le poti consuma. Vitaminele B2B6B7B8 au rol important in cresterea parului si prevenirea caderii acestuia. Carenta de vitamina B este o cauza importanta care determina caderea parului. Cateva surse de vitamina B: polen, drojdie de bere, grau incoltit, migdale, alune, soia, ciuperci, nuci, conopida, frunze de sfecla si de nap.  

 5. Alternativa suplimentelor alimentare

In cazul in care nu consumi suficiente alimente care contin vitaminele si nutrientii benefici pentru cresterea parului, poti incepe un plan de tratament cu suplimente alimentare. Unele sunt special concepute pentru cresterea parului si sunt necesare pentru a corecta deficitul de vitamine si nutrienti cauzat de regimul alimentar dezechilibrat. E important de retinut ca trebuie luate pe parcusul a 2-3 luni pentru ca rezultatele sa apara.

In acest caz, cei competenti in aceste probleme recomanda urmatoarele suplimente alimentare:

6. Foloseste uleiuri esentiale

Uleiurile esentiale ajuta parul sa creasca mai repede, reduc matreata si caderea acestuia si minimizeaza simptomele alopeciei. Uleiul de rozmarin stimuleaza cresterea sanatoasa prin intensificarea circulatiei scalpului, cel de salvie in combinatie cu rozmarinul  lucreaza pentru a stopa secretia de sebum de la nivelul scalpului, iar uleiurile de lavanda, cuisoare, busuioc reprezinta, de asemenea, remedii importante pentru cresterea si imbunatatirea firului de par. In ceea ce priveste modul de utilizare, se amesteca 10 picaturi de ulei esential cu 100ml apa calda, si se maseaza scalpul cu acest amestec timp de minim 3 minute dupa care se spala parul in mod normal. In concluzie, aceste repere reprezinta doar cateva din multele variante la care poti apela pentru aceasta problema. Cert e ca nu trebuie sa te simti afectat din cauza acestei afectiuni, ia lucrurile pas cu pas, ai rabdare, nu te demoraliza, iar rezultatele vor aparea fara indoiala.

7. Tratament de par cu laser pentru cresterea parului

Tratamentul cu Laser pentru cresterea parului (Low Level Laser Therapy LLLT) este o procedură modernă ce se realizată cu ajutorul laserului, si este lipsită de efecte adverse. Cu ajutorul laserului structura firului de păr este reparată fără a mai apela la medicamente sau intervenții chirurgicale. Tratamentul cu laser pentru creșterea părului se realizează in Bucuresti la Clinica Ensar Duman dar și în clinicile mari din Istanbul, Turcia și Londra, Marea Britanie.

8. Trichotest - Depistarea cauzei caderii parului

TrichoTest este cel mai complet și inovator test genetic pentru analizarea cauzelor apariției alopeciei. TrichoTest analizează atât factorii genetici, cât și caracteristicile pacientului. Cu ajutorul testului cu precizie înaltă, medicul va depista motivul căderii părului și va prescrie o schemă de tratament personalizată, cu o rată mare de reușită. 

*Acest articol a fost scris in colaborare cu farmacistul Carmen Rusu!



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos