Facebook Pixel

Au nevoie elevii de suplimente nutritive?

Au nevoie elevii de suplimente nutritive?

2 minute citire

- 02/11/2015

Au nevoie elevii de suplimente nutritive?

Copilul tau este mofturos la masa? Prefera doar un anumit aliment? Nu vrea sa manance la pranz sau la cina? Te intrebi ce e de facut in acest caz? O alternativa la indemana o reprezinta suplimentele alimentare. Pana la varsta adolescentei, copilul tau are nevoie de anumite. vitamine si minerale, indispensabile pentru o crestere echilibrata. In general, alimentatia zilnica ofera aceste vitamine, dar se intampla sa nu se atinga pragul necesar si, pentru a evita carentele, sunt administrate suplimentele nutritive.

Prescolarii si scolarii (cu varste intre 5 si 12 ani) sunt cei care au cea mai mare nevoie de energie si implicit de nutrienti. Din cauza activitatii marite prin invatatura si miscare, la aceasta varsta consumul energetic este ridicat comparativ cu cel al unui adult, (scolarul poate ”cheltui” chiar 500 calorii la orele de curs si respectiv 800 calorii - in timpul activitatilor fizice). Din pacate, pentru unii copii, pofta de mancare este scazuta si din acest motiv, in alimentatia lor (dupa o consultatie amanuntita la medicul specialist) trebuie introduse suplimentele alimentare.

Care sunt suplimentele alimentare de care are nevoie copilul tau?

  • Calciu si magneziu – ajuta la cresterea si dezvoltarea osoasa. Surse importante de calciu: laptele, branza, iaurtul si in unele vegetale, ca brocoli si spanac.
  • Fierul – intervine in transportul oxigenului si intra in componenta globulelor rosii. Ouale, carnea slaba, nucile, fructele uscate sunt principalele surse de fier.
  • Vitamina C – ajuta la absorbtia fierului si are rol de aparare a structurilor organismului impotriva agentilor oxidanti. Vitamina C se gaseste atat in produsele de origine animala cat si in cele vegetala. Daca copilul tau evita fructele si legumele, este bine sa o introduci in alimentatie.
  • Complexul de vitamine B (B2, B3, B6, B12) – influenteaza capacitatea de memorare, concentrare si creativitate. Sursele bogate in vitamina B sunt cerealele, produsele lactate, ouale, mazarea, nucile, carnea si pestele.
  • Vitamina A – necesara pentru dezvoltarea normala, imunitate, o piele frumoasa si o vedere buna. Este prezenta in ficat, lapte, branza, oua, morcovi, in fructe si legume galbene.
  • Omega 3 – pentru cresterea si dezvoltarea normala fizica, neurologica si intelectuala a copiilor. In general, alimentatia copiilor este saraca in Omega 3 si din aceasta cauza este necesara administrarea sub forma de supliment.

Suplimentele alimentare dau o stare generala buna si asigura o dezvoltare armonioasa copilului, o crestere normala a oaselor si dintilor si imbunatasesc memoria. In plus, acestea au rolul de a mari rezistenta la infectii. Asadar, este indicata suplimentarea cu vitamine si minerale la copii care au un apetit scazut sau o dieta selectiva, dar dupa evaluarea si discutia cu medicul specialist. Nu uita ca suplimentele alimentare nu inlocuiesc un regim alimentar variat si echilibrat.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu