Facebook Pixel

3 motive pentru care uleiul de cocos este un produs must-have

3 motive pentru care uleiul de cocos este un produs must-have

3 minute citire

- 21/02/2020

3 motive pentru care uleiul de cocos este un produs must-have

Daca inca ai dubii in legatura cu utilitatea uleiului de cocos pentru casa si sanatate, citeste acest articol si afla 3 motive pentru care acesta este un produs must-have in gospodaria ta.  

Ce este uleiul de cocos?

Considerat un superaliment, uleiul de cocos este obtinut din miezul nucilor de cocos, avand proprietati hranitoare si utilitati versatile in casa. Principalul nutrient din compozitia uleiului de cocos este acidul lauric ce are beneficii pentru sanatate si frumusete. Uleiul de cocos este utilizat de mii de ani in prepararea alimentelor si a produselor dermato-cosmetice, pentru ingrijirea parului si a tenului, datorita efectelor sale benefice pe scara foarte larga. 3 motive pentru care uleiul de cocos este un produs must-have  

Ce tipuri de ulei de cocos exista?

  3 motive pentru care uleiul de cocos este un produs must-have Acestea sunt cele trei tipuri de ulei de cocos:

  • uleiul rafinat chimic - obtinut printr-un proces de distilare cu ajutorul unor substante chimice, la temperaturi ridicate
  • ulei de cocos nerafinat - cel extras la rece, organic este cel mai benefic dintre toate, intrucat pastreaza nemodificate toate proprietatile sale
  • uleiul virgin sau extravirgin - cel mai sanatos, presat sau extras la rece, printr-un proces mecanic de presare a pulpei de cocos crude, proaspete sau uscate.

 

Care sunt beneficiile uleiului de cocos?

3 motive pentru care uleiul de cocos este un produs must-have Beneficiile uleiului de cocos sunt numeroase:

Imbunatateste digestia

Acizii saturati din uleiul de cocos au proprietati antimicrobiene ce ajuta la tratarea infectiilor cu diverse bacterii, fungi sau paraziti care provoaca indigestie. Astfel, uleiul de cocos ajuta la imbunatatirea functionarii sistemului digestiv si previne aparitia problemelor la nivelul aparatului digestiv (sindromul colonului iritabil).  

Protejeaza pielea

Conform cercetatorilor, uleiul de cocos are proprietati antifungice ce combat diferitele micoze ale pielii, cu 30% mai mult decat alte uleiuri minerale. In plus, datorita acidului lauric cu rol antimicrobian, uleiul de cocos contribuie la distrugerea microbilor.  

Are efect anti-imbatranire

Uleiul de cocos are proprietati anti-imbatranire datorita continutului bogat de antioxidanti, vitamina A si E. Acesta reduce efectele nocive ale radicalilor liberi care imbatranesc pielea. Acidul ferulic din uleiul de cocos ajuta la estomparea ridurilor fine si contribuie la mentinerea sanatatii pielii pentru mai mult timp.  

Protejeaza inima

Uleiul de cocos stimuleaza productia de colesterol HDL din organism datorita nivelului ridicat de acid lauric  din compozitie. Mai mult decat atat, acesta reduce riscul de aparitie a afectiunilor cardiace.    

3 motive pentru care uleiul de cocos este un produs must-have

 

1. Poate fi utilizat in ritualul tau de ingrijire

3 motive pentru care uleiul de cocos este un produs must-have Uleiul de cocos poate fi folosit:

  • pentru par – datorita acizilor grasi din compozitie, acesta previne despicarea firelor de par, ofera stralucire si un aspect sanatos parului. Aplica o cantitate mica la varfuri pentru a reduce ruperea acestora.
  • pentru corp - ajuta la hidratarea pielii si la refacerea epidermei putand inlocui cu usurinta lotiunea de corp. Aplica-l dupa dus, direct pe pielea umeda, intr-un strat subtire. Acesta va fi absorbit rapid in piele, fara sa iti lase pielea uleioasa.
  • pentru ten si piele - contribuie la fixarea fibrelor de colagen si ajuta la vindecarea rapida a epidermei. Poti aplica uleiul de cocos direct pe fata, masand usor pana este absorbit complet in piele, pentru a obtine un ten mai luminos si intinerit.

 

2. Poate fi folosit in bucatarie

Adauga-l in ceai sau lapte pentru o aroma deosebita! De asemenea, poate fi adaugat in smoothie-uri, shake-uri proteice, batoane nutritive. Poate fi utilizat intr-o diversitate de retete de alimente bio/vegane: unt de alune, sos de ciocolata natural si asa mai departe. In plus, o lingurita de cocos inainte de masa contribuie la reducerea senzatiei de foame.  

3. Poate fi utilizat in gospodarie

  • Curata electrocasnicele din otel inoxidabil sau alte metale cu o cantitate mica de ulei de cocos.
  • Curata dusul sau cada folosind o pasta formata din ulei de cocos si bicarbonat de sodiu. Lasa-o sa actioneze timp de 10-15 minute, iar apoi sterge solutia cu o laveta.
  • Elimina rugina de pe obiectele metalice precum foarfeca sau cutite.
  • Aplica uleiul de cocos in interiorul masinii, pe bord sau pe banchete daca sunt din piele, pentru a le da luciu.
  • Inlocuieste crema traditionala de pantofi cu uleiul de cocos ce ofera stralucire pantofilor si acopera petele.

Asadar, acum stii beneficiile si motivele pentru care uleiul de cocos reprezinta un must-have in orice casa. Speram ca de acum vei incepe sa te bucuri si tu de proprietatile acestui superaliment in gospodaria ta!



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu