Marsupiu versus carucior pentru bebele tau

3 minute citire

- 24/04/2018
Ultima actualizare: 22/03/2023

Marsupiu versus carucior pentru bebele tau

  Dupa frumoasa perioada a sarcinii, cand l-ai purtat pe cel mic cu tine peste tot timp de 9 luni, a venit si vremea sa alegi modalitatea in care doresti sa il porti pana cand face primii pasi. Emotiile unei astfel de decizii, ezitarile si nehotararea sunt absolut normale atunci cand exista o multitudine de optiuni. Esentiale sunt desigur siguranta si sanatatea bebelusului tau, iar noi iti suntem alaturi cu o lista de argumente pro si contra pentru a alege dintre marsupiu si carucior.

Marsupiu

Marsupiul este ca un rucsacel (cu bretele si centura in jurul taliei, pentru distribuirea uniforma a greutatii pe ambii umeri, fara a solicita coloana) in care bebelusul sta in pozitie verticala. Este important ca acesta sa fie ergonomic, pentru a oferi o pozitie corecta a picioruselor, sub forma literei M. Atunci cand este purtat corect, parintele trebuie sa ajunga cu usurinta cu buzele la capusorul copilului.

  • Un prim argument pro achizitionarii unui marsupiu pentru bebele tau este ca il simti mult mai aproape de tine. Gandeste-te ca sta chiar pe pieptul tau si se simte in siguranta, iar relatia dintre tine si el devine si mai stransa purtandu-l mereu asa. De asemenea, este mai putin expus virusilor, prafului de pe strada sau altor factori periculosi.
  • In al doilea rand, mobilitatea este mult mai ridicata atunci cand porti un marsupiu. Acesta poate fi utilizat inclusiv in casa, pentru a oferi mai multa libertate de miscare pentru pregatirea mesei, curatarea jucariilor sau programarea masinii de spalat. De asemenea, este de un real ajutor daca ai nevoie sa mergi repede la cumparaturi sau la medic.

Stiai ca…

Studiile au demonstrat ca bebelusii care au fost purtati in marsupiu isi dezvolta mai bine coloana, au o digestie mai buna si isi regleaza mai usor temperatura?

  • Totodata, un marsupiu este extrem de util in zilele friguroase cand nu te lasa sufletul sa il lasi din brate pe micut. In marsupiu il vei pastra aproape de tine, la caldura, pe tot parcursul zilei si oriunde veti fi.

Un punct slab al marsupiului este ca poate cauza dureri de spate persoanei care il poarta, motiv pentru care recomandam pauze de la purtarea acestuia si realizarea de miscari de stretching pentru intinderea muschilor spatelui. De mentionat este ca marsupiul poate fi purtat cu succes si de catre tatici!

Carucior

Caruciorul este clasica metoda de purtare a micutului. Si in cazul achizitionarii unui carucior exista argumente pro si contra:

  • Un carucior inseamna mai mult spatiu de depozitare in comparatie cu un marsupiu. Daca vrei sa mergi in parc cu bebele, este util sa ai loc unde sa pui toate lucrurile necesare precum sticluta cu ceai, scutecele, servetelele, gelul antibacterian, gustarica sau jucariile.
  • Un al doilea argument pro este ca micutul beneficiaza de mai multa vizibilitate si se poate bucura pe deplin de natura si de tot ceea ce il inconjoara. Urmareste-l cu fericire in ochi cum descopera lumea si se minuneaza la fiecare lucru nou intalnit.
  • De asemenea, faptul ca puiutul tau se poate juca in voie cu jucariile sale preferate in carucior in timpul plimbarii reprezinta un alt plus. La polul opus, in marsupiu, acesta nu se poate juca deloc fiind limitat de spatiul restrans in care se afla. Mai mult de atat, este mai confortabil pentru copilas sa doarma in carucior, avand in vedere ca majoritatea copiilor dorm atunci cand sunt scosi afara la plimbare.

Purtarea in carucior are in schimb o flexibilitate mai redusa, intrucat acesta ocupa mult spatiu si este greu de transportat peste tot. Totusi, exista si carucioare care se pliaza foarte usor, cu o singura mana, si ocupa putin spatiu, avand o greutate redusa. Desigur, tu stii cel mai bine ce se potriveste nevoilor tale si ale micutului si vei decide alaturi de tatic optiunea perfecta.    



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos