Asteptandu-l pe bebe! Tot ce trebuie sa pui in bagajul de maternitate

2 minute citire

- 28/11/2018
Ultima actualizare: 31/03/2023

Asteptandu-l pe bebe! Tot ce trebuie sa pui in bagajul de maternitate

  Prima intalnire dintre tine si micutul tau se apropie cu pasi tiptili, iar emotiile parca incep sa te copleseasca: ,,Cum va decurge totul?”, ,,Ce trebuie sa am la mine?”, ,,Ce sentimente ma vor incerca?”. Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care ti le vei pune inainte de marele eveniment, nasterea. In legatura cu ce trebuie sa ai la tine, stai linistita, am pregatit pentru tine o lista cu obiecte indispensabile pentru bagajul de maternitate.

1.      Documentele pentru internare

In primul rand, trebuie sa ai la tine documentele pentru internare, adica biletul de la medicul de familie, biletul de internare de la medicul ginecolog, adeverinta de salariat, buletinul si dosarul de analize. Fiecare dintre aceste acte este foarte important, iar fara ele poti intampina probleme la internare. De aceea, iti recomandam sa faci o lista cu toate actele necesare si sa o verifici inainte de plecare.

2.      Produsele de igiena

Apoi, este extrem de important sa iei la tine produse de igiena care sa reduca riscurile de infectii, precum: servetele umede, servetele nazale, hartie igienica, tampoane pentru sani, vata si tifon, absorbante. Mai mult decat atat, reaminteste-ti de obiectele de igiena personala zilnica ca: pasta de dinti, periuta, perie pentru par, sapun, deodorant antiperspirant.

3.      Hainele

Desigur, este necesar adaugi in bagaj si cateva haine pentru perioada de spitalizare de dupa nastere. Ia-ti la tine cel putin un halat, lenjerie intima de bumbac, sosete, burtiera si slapi din plastic deschisi in fata. Conteaza foarte mult sa ai la tine aceste obiecte pentru a te simti cat mai confortabil pe durata spitalizarii.

4.      Produsele pentru bebe

De asemenea, nu uita sa pui in bagajul de maternitate si produsele pentru bebe: pampers, unguent pentru fundulet, pelinca si hainutele de iesit din spital. Nu-ti face griji, pe cele din urma ti le poate aduce si sotul in momentul externarii din spital.

5.      Altele

In cele din urma, exista si alte produse diverse care nu trebuie sa lipseasca din bagajul tau de maternitate si au o utilitate ridicata in zilele de inainte si de dupa nastere. Aceastea sunt:

  • Prosoape
  • Elastice pentru par
  • Balsam de buze
  • Pompa de san
  • Unguent pentru sani
  • Tacamuri pentru masa
  • Aparat foto pentru amintiri
  • Telefon si incarcator/baterie externa

Iar daca cumva nu ai facut deja cumparaturile pentru bebe acasa si te intrebi cu ce ar trebui sa incepi, iata cateva sugestii: patut, lenjerie, paturica, paturica pentru schimbat, servetele umede, pampers, pelinci, cadita, prosop pentru bebe, cu colt pentru cap, perie pentru par, forfecuta cu varfuri rotunjite pentru unghiutele copilului, gel de dus si crema, pansamente/comprese sterile, ser fiziologic, seringi, termometru pentru baie, biberon si altele. Pe Mattca gasiti toate produsele de care aveti nevoie pentru ingrijirea si igiena bebelusilor.

Acum stii tot ce trebuie sa contina bagajul de maternitate si esti pregatita de plecare. Mattca iti ureaza: ,,Nastere usoara!”.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos