5 metode de imbunatatire a memoriei si a capacitatii de concentrare

2 minute citire

- 18/01/2023
Ultima actualizare: 26/04/2023

5 metode de imbunatatire a memoriei si a capacitatii de concentrare

Cu siguranta ca cea mai stresanta si plina de griji perioada din viata unui student este sesiunea. Stii ca acest moment este inevitabil, realizezi cu stupoare ca trebuie sa acumulezi o cantitate foarte mare de informatii intr-un timp scurt.

Asa ca ai nevoie de o memorie si o capacitate de concentrare foarte puternice, bine articulate si puse la punct.  Apare inevitabil intrebarea: ,,Ce sa fac in aceasta situatie?” Noi iti oferim 5 metode prin care memoria si capacitatea ta de concentrare sa fie cat mai ridicate si sa te ajute sa treci cu brio peste acest impas din viata ta. Esti curios care sunt acestea? Fa un prim exercitiu de concentrare si continua sa citesti aceste randuri!

  1. Un studiu recent, efectuat online, a starnit un imens interes. Revista stiintifica britanica „Nature” a descoperit printr-un simplu chestionar, ca mai mult de 20% dintre intelectuali si oameni de stiinta recunosc ca utilizeaza suplimente alimentare, pentru a-si stimula concentrarea si memoria. Sustine-ti functiile cerebrale cu Neuro Optimizer, formula naturala cu ingrediente care fac parte din structura cerebrala sau cu Memory Blend, o combinatie complexa de plante medicinale si componente homeopate. De asemenea, vitaminele si mineralele continute in suplimente ca Vitamax, Ginsavit, SunTonic forte, joaca un rol esential pentru mentinerea sanatatii neuronilor  si, implicit, pentru sporirea capacitatii de memorare si concentrare.

Secom - Neuro Optimizer 60caps

  1. Un alt lucru care te-ar putea ajuta sunt antioxidantii. Acestea sunt substante chimice care neutralizeaza efectele radicalilor liberi (substantelor periculoase din jurul nostru), unul dintre principalii vinovați de declin cognitiv și memorie. Daca din diferite motive nu ai la indemana fruncte si legume care contin antioxidanti precum rosii, ceapa, afine, ceai verde sau stafide, suplimentele alimentare precum. Walmark - Selezin ACE reprezinta o alternativa eficienta si demna de luat in calcul. Formule cu efect antioxidant sporit sunt continute in suplimente precum Cosmopharm - Quercetin si Secom - Gluthatione reduced. Lecitina este o alta substanta naturala de origine vegetala (soia) cu rol in nutritia celulei nervoase, dar si cu efect puternic antioxidant, putand fi de asemenea gasita in produse farmaceutice precum Doppelherz - Lecitina Forte, Walmark - Lecitina, Secom - Lecithin.
  1. De cativa ani, aflam tot mai multe lucruri interesante despre uleiurile Omega-3 si Omega-6, despre care se crede ca sporesc performantele creierului si dezvolta capacitatea de memorare si concentrare. Uleiurile Omega-3 si Omega-6 din produse de la Lysi sau Moller's se gasesc si in soiuri de peste precum somonul, in nuci si fructe kiwi.
  1. Gingko biloba. Aceasta denumire putin stranie se refera la un arbore exotic, intalnit cu precadere in sud-estul Chinei, ale carui frunze contin glicozide, flavonoide si terpenoide, substante responsabile de memoria si capacitatea noastra de a ne concentra. Deoarece imbunatateste circulatia la nivel cerebral si periferic, Gingko biloba alaturi de alte componente naturale (ginseng, bacopa, guarana, alge, rhodiola) creste tonusul general al organismului si capacitatea de memorare. Planta nu creste in Europa, dar extractul din respectivele frunze se gaseste in farmacii chiar si in tara noastra, sub diferite forme farmaceutice.
  2. Numeroase studii au demonstrat ca administrarea unor cantitati crescute de acid folic si vitamina B 12 impiedica declinul functiei cognitive si imbunatateste memoria si viteza de procesare a informatiei. Ideale pentru elevi si studenti in perioadele de invatat intens, sunt complexul de vitamine B si magneziu.

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos