Facebook Pixel

Vitamina C - De ce este importantă pentru organism?

Vitamina C - De ce este importantă pentru organism?

2 minute citire

- 12/04/2021

Vitamina C - De ce este importantă pentru organism?

Vitamina C, cunoscută și sub numele de acid ascorbic, este necesară pentru creșterea, dezvoltarea și repararea tuturor țesuturilor corpului. Joacă un rol important în multe funcții ale corpului, inclusiv formarea de colagen, absorbția fierului, buna funcționare a sistemului imunitar, vindecarea rănilor și menținerea cartilajului, a oaselor și a dinților. Corpul nostru nu produce Vitamina C dar ne putem asigura aportul necesar al acesteia prin consumarea de alimente, naturale, în stare crudă(kiwi, pătrunjel, broccoli, citrice) și introducerea în dieta zilnică a suplimentelor cu Vitamina C.

Care sunt beneficiile Vitaminei C pentru organism?

  • Reduce riscul apariției bolilor cronice

Este un puternic antioxidant poate întări apărarea naturală a corpului. Antioxidanții sunt molecule care stimulează sistemul imunitar. Acestea fac acest lucru protejând celulele de moleculele dăunătoare numite radicali liberi. Atunci când radicalii liberi se acumulează, aceștia pot promova o stare cunoscută sub numele de stres oxidativ, asociat cu multe boli cronice.

  • Protejează împotriva răcelilor

Datorită proprietăților antioxidante ce întăresc sistemul imunitar, Vitamina C poate preveni apariția răcelilor și ajuta la tratarea acestora, ameliorând simptomele.

  • Poate reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare

Studiile arată că Vitamina C poate reduce factorii ce cresc riscul bolilor cardiovasculare: hipertensiunea arterială, trigliceride mari, nivel crescut de colesterol “rau” (LDL) și nivel scăzut de colesterol “bun”(HDL)

  • Contribuie la absorbția fierului în organism

Suplimentele de vitamina C pot ajuta la îmbunătățirea absorbției fierului din dietă. Vitamina C ajută la transformarea fierului care este mai greu de absorbit, cum ar fi fierul din surse vegetale, într-o formă mai ușor de absorbit.

  • Poate reduce nivelurile de acid uric si preveni atacurile de guta

Guta se manifestă în momentul în care nivelurile de acid uric din sânge sunt ridicate.

  • Ajută la îmbunătățirea și protejarea memoriei

Este un puternic antioxidant. Nivelurile scăzute ale acesteia sunt asociate cu probleme de memorie.

  • Îmbunătățește aspectul pielii

Suplimentele cu vitamina C favorizează producția de colagen, ceea ce ajută la menținerea elasticității pielii. Un produs cosmetic ce are în compoziție Vitamina C remediază și reduce ridurile, reduce petele pigmentare, uniformizează aspectul pielii și îi oferă strălucire.

Doza zilnică recomandată de Vitamina C

Doza zilnică recomandată poate fi stabilită printr-o discuție cu un specialist, aceasta diferă în funcție de vârstă, sex, stare de sănătate.  Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu