Ghid pentru cum sa comanzi online lentile de contact

3 minute citire

- 06/02/2022
Ultima actualizare: 19/04/2023

Ghid pentru cum sa comanzi online lentile de contact

Ultimele perechi de lentile din cutie reprezentau un semnal de alarma pentru orice purtator de lentile de contact! Programul de a doua zi era modificat, traseul pana la job/acasa reconfigurat pentru a include si un magazin de optica, totul pentru ca stocul de lentile de contact trebuia refacut rapid. Altfel, ochelarii de vedere abandonati cu bucurie isi revendicau suprematia!

Acum insa e mult mai simplu! Cu doar cateva click-uri, lentilele de contact vin direct la tine, cand si unde ai nevoie mai mult! Totusi, inainte de a comanda lentilele de contact tine cont de urmatoarele aspecte:

1. Reteta. Asigura-te ca ai o reteta valabila de la oftalmologul tau pentru a sti ce tip de lentile ai nevoie. Este foarte important sa nu folosesti o reteta mai veche de un an pentru a nu risca sanatatea ochilor tai. O vizita la medicul oftalmolog te poate ajuta nu doar sa afli ce caracteristici au lentilele potrivite pentru tine, ci chiar sa incerci unele. Astfel, vei sti cu siguranta ce trebuie sa comanzi.

2. Caracteristici. Tine cont de faptul ca lentilele de contact sunt diferite si trebuie sa se potriveasca nevoilor tale. Pe langa datele specifice precum dioptriile, raza de curbura si diametru, lentilele de contact pot contine filtre UV, pot fi dure sau moi, pot sa sa corecteze anumite afectiuni sau pot folosi diferite tehnologii ce asigura un confort sporit la purtare. Nu uita ca ai nevoie de lentile diferite daca dioptriile ochilor tai nu sunt aceleasi.

3. Frecventa. Lentilele de contact trebuie schimbate respectand o anumita frecventa: unele pot fi purtate doar o zi, altele o saptamana sau o luna. Alege frecventa care ti se potriveste si nu depasi termenul de utilizare pentru beneficia de un nivel de confort maxim si pentru a-ti mentine sau chiar imbunatati sanatatea ochilor.

4. Culoarea. Trebuie avut in vedere faptul ca nu intotdeauna culoarea cumparata va fi si culoarea obtinuta in urma aplicarii lentilelor de contact. Uneori efectul depinde de calitatea lentilei, de puterea de acoperire a irisului sau de culoarea naturala a ochilor persoanei in cauza. Daca este posibil, nu cumpara o cutie intreaga, ci doar una sau doua perechi pentru a le testa mai intai. Din fericire pentru cei care au si probleme de vedere, unele modele de lentilele de contact cosmetice pot fi comandate si cu dioptrii.

5. Solutii si accesorii. Este foarte important ca lentilele de contact sa fie curatate inainte de fiecare purtare. In functie de tipul de lentile, dar mai ales de necesitatile purtatorului, se pot achizitona online si anumite solutii cu diferite efecte: unele asigura confort in purtarea lentilelor, previn infectiile si virozele sau ajuta la vindecarea anumitor rani, altele inlatura depunerile de praf, proteinele, curata in profunzime si dezinfecteaza eficient. De cele mai multe ori exista si pachete speciale ce contin atat solutiile, cat si accesoriile (suportul pentru lentile, clestisor sau penseta).

6. Calitatea. Nu toate lentilele de contact ti se potrivesc perfect sau sunt sigure, mai ales pe termen lung. Important este sa gasesti lentilele care iti asigura un nivel optim al confortului, care iti protejeaza ochii si iti ajuta vederea, beneficii oferite si garantate de marci cunoscute. Chiar daca lentilele de contact foarte bune pot costa mai mult, incearca sa nu optezi pentru unele mai ieftine si de calitate indoielnica, intrucat aceasta "economie" te poate costa vederea.

7. Oferte speciale. Profita de ofertele speciale online si cumpara mai multe cutii cu lentilele de contact care ti se potrivesc. Vei economisi si in acelasi timp vei sta fara nicio grija stiind ca nu ramai fara lentile de contact fix atunci cand ai un eveniment important.

8. Pretul. Pretul pentru o anumita marca de lentile poate varia de la distribuitor la distribuitor. Unii dintre acestia iti pot oferi un cadou alaturi de comanda ta sau poate o livrare mai rapida sau un cost mai mic la transport. Daca vrei sa fii sigur(a) ca vei profita de cea mai buna oferta, poti compara foarte usor preturile lentilelor de contact pe site-urile specializate in compararea preturilor ofertelor online.

9. Plata. Este foarte usor sa comanzi si sa platesti! Majoritatea site-urilor ofera posibilitatea unei plati prin intermediul cardului bancar, paypall, prin transfer bancar sau ramburs (cu plata la livrare). Cu toate ca securitatea tranzactiilor este garantata de majoritatea site-urilor, evita sa oferi datele cardului tau site-urilor care nu au o reputatie buna. In orice caz, poti folosi un card separat, special pentru tranzactii online, care te poate avertiza de fiecare data cand se realizeaza o tranzactie in numele tau.

Acum ca stii ce ai de facut, iti uram spor la cumparaturi! Fie ca ochii tai sa poarte cele mai frumoase si mai confortabile lentile de contact!

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos