Cele 4 suplimente alimentare necesare pentru o imunitate puternica!

4 minute citire

- 15/06/2021
Ultima actualizare: 24/03/2023

Cele 4 suplimente alimentare necesare pentru o imunitate puternica!

In functie de sezon, perioade sau afectiuni, corpul nostru trece prin diferite stari, venind la pachet cu anumite nevoi de vitamine si minerale. Daca treci printr-o perioada lipsita de energie sau stresanta in acest articol vei descoperi beneficiile suplimentelor alimentare in lupta cu factorii exteriori si cateva intrebari esentiale despre utilizarea acestora.  

Ce sunt suplimentele alimentare?

Poate te intrebi, ce sunt aceste suplimente alimentare de care se tot vorbeste peste tot in ultimul timp.   Ei bine, raspunsul este urmatorul: suplimentele alimentare sunt diverse extracte de origine vegetala, animala sau de sinteza,  gandite pentru a completa alimentatia zilnica pentru buna functionare a organismului. Suplimentele alimentare intregesc dieta noastra zilnica, oferindu-ne o doza suplimentara de vitamine. Acestea se gasesc sub diferite forme: capsule, tablete sau pudra. Acestea nu trebuie confundate cu medicamentele, iar efectul lor nu va fi instant. In majoritatea cazurilor este recomandata o cura de 3 luni, pentru un rezultat bun.  

Ce trebuie sa verifici pe eticheta suplimentelor alimentare

Concentratia substantelor active si tipul de extractie sunt criterii importante pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand intentionezi sa cumperi un supliment alimentar.   Producatorul. Acest aspect este important, deoarece producatorii premium cunoscuti, nu isi vor permite sa fabrice produse neverificate. Pret. Nu intotdeauna pretul reflecta calitatea, insa in cazul suplimentelor daca vorbim de aceeasi substanta activa, procesul de extractie poate fi diferit. De exemplu vitamina C extrasa din macese si bioflavonoide difera de vitamina C obtinuta din Acid Ascorbic, care este de evitat!  

Ce suplimente alimentare sa alegi in functie de nevoie

Suntem diferiti, iar in functie de gena si stilul de viata putem alege doar acele suplimente de care avem nevoie cu sau fara recomandarea medicului.   In cazul in care suferi de anumite boli cronice, discutia cu un medic de specialitate este obligatorie, deoarece poti face mai mult rau decat bine.   In schimb, daca nu ai probleme grave de sanatate si simti ca organismul tau este slabit sau nu ai energie, nu te poti concentra la fel de bine ca in trecut, poti alege fara griji un supliment alimentar in functie de nevoia simtita.

Iata cateva suplimente alimentare esentiale care te vor ajuta in lupta cu stresul si factorii externi:  

#Omega 3

Chiar daca face parte din categoria grasimilor, nu te speria deoarece Omega 3 face parte din categoria grasimilor sanatoase, bune. De retinut, ca organismul nostru produce doar Omega 9, fara Omega 3 si Omega 6, datoria noastra fiind sa suplimentam aceste grasimi prin alimentatie sau suplimente alimenatare.   Pentru copii, este recomandata dieta echilibarata, sustinuta de miscare si administrarea suplimentelor pentru a constracara efectul: poluarii sau a virusilor.   Administratea acizilor grasi este recomandata in mod special copiilor cu varsta de peste 4 saptamani pentru dezvoltarea creierului si buna functionare a intregului organism.   Omega 3 ofera multe beneficii atat pentru sistemul cardiovascular, osos, restabilind chiar si echilibrul emotional. Este recomandat atat in tratarea schizofreniei, depresiei si vindecarii ranilor sau eczemelor.   Un supliment alimentar eficient, pe care il recomandam pentru aportul de Omega 3 si vitamine precum A,D,E recomandat atat pentru adulti cat si pentru copii este Moller's - Cod liver oil omega 3 lamaie 250ml

Moller's - Cod liver oil omega 3 lamaie 250ml

Imunitatea resprezinta un sistem fragil, de aceea trebuie sa pastram o balanta intre nutritie, alimentatie si factorii externi.  

#Coenzima Q10

Este o substanta existenta in toate celulele organismului cu rol de antioxidant puternic, responsabila de stocarea energiei si buna functionare a sistemului cardiovascular.   Coenzima Q10 este produsa de corpul nostru, insa scade odata cu varsta. De exemplu, la persoanele tinere este produsa in cantitati de aproximativ 300 mg pe zi, iar dupa varsta de 40 de ani aceasta incepe sa scada in mod dramatic.   S-a dovedit stiintific ca aceasta substanta lupta impotriva celulelor canceroase, intarind sistemul imunitar si ameliorarea simptomelor in cazul bolii Parkinson.   Un supliment alimentar recomandat, datorita concentratiei mare de substanta si calitatea materiei prime este Doppelherz - Coenzima Q10.  

Doppelherz aktiv Coenzima Q10 Plus x 30caps

 

#Probiotice

 Priobioticele ajuta la functionarea procesului digestiv actionand inca din cavitatea bucala, pana la nivelul intestinului subtire.   Sunt necesare, mai ales atunci cand se administreaza antibiotice. Probioticele protejeaza flora intestinala si sunt recomandate a se administra atat in timpul tratamentului cu antibiotice, cat si 30 de zile dupa.   Dintre probioticele prezente pe piata, recomandam Secom - Jarro-Dophilus + FOS deoarece are puterea de a reactiva 90% din bacteriile benefice intre 20 si 30 minure de la administrare.   FOS = reprezinta fibrele solubile care actioneaza prin reglarea echilibrului acido-bazic, reducerea acumularii de toxine si accelerarea descompunerii alimentelor ingerate, pastrand nutrientii necesari.   Este un produs obtinut din surse vegetale, se gaseste atat in varianta de 30 de capsule, dar si in cea de 100 capsule, fiind foarte apreciat pentru beneficiile sale.

Secom - Jarro-Dophilus + FOS 100caps.veg   

#Quercetina

Quercetin de 500 mg are proprietati antihistaminice si antiinflamatoare, protejand organismul impotriva factorilor infectiosi si alergici.   Daca ai simptome alergice la polen, acarieni, praf, sau alte chimicale Quercetina este cea care poate neutraliza efectele acestora, avand si proprietati antibacteriene.   Pe langa toate beneficiile oferite, s-a demostrat stiintific ca acest compus, poate pastra tensiunea arteriala normala, chiar si in cazul diabeticilor. Cantitatea de administrare variaza in functie de varsta, fiind utilizate la recomadarea medicului specialist.   Quercetina este un compus care se regaseste in unele fructele si legume precum: fructe de padure, mere, ceapa, cirese, rosii, broccoli, citrice, ceaiul negru, vin rosu.

Secom - Quercetin 500mg 90caps.veg

Pe langa alimentatia echilibrata si doza suplimentara de nutrienti pe care o poti obtine cu ajutorul suplimentelor, acorda importanta miscarii. Aceasta va contribui la pastrarea tonusului si mentinerea starii de bine.  

Pe www.mattca.ro gasiti o gama larga de suplimente alimentare ce va ajuta sa aveti o imunitate puternica si sa mentineti starea de sanatate a organismului.

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos