Ce suplimente alimentare te mentin sanatos vara?

3 minute citire

- 02/06/2022
Ultima actualizare: 18/04/2023

Ce suplimente alimentare te mentin sanatos vara?

Vara este anotimpul in care mergem in concediu si ne bucuram de soare. Printre bagaje si planurile de vacanta nu uita sa-ti revitalizezi sanatatea cu suplimente alimentare. Acestea te vor ajuta sa te bucuri din plin de sezonul estival.

Licopenul

Razele soarelui sunt benefice pentru organism. Exista insa si efecte negative care pot fi generate de expunerea in timpul verii la soare. Un factor negativ major al expunerii la soare este cancerul de piele. Aceasta problema poate fi combatuta cu un supliment alimentar care te ajuta sa-ti protejezi pielea: licopenul. In mod natural licopenul se gaseste in rosii. In cazul in care nu mananci rosii este bine sa consumi zilnic 16 mg de licopen din suplimente alimentare. Acestea te ajuta sa eviti arsurile de piele provocate de soare. Atentie! Chiar daca iei aceste supliment trebuie sa iti protejezi pielea cu crema cu SPF ridicat.

Ciuperca reishi

De foarte multe ori vara te simti lipsit de energie. La aceasta stare contribuie caldura de afara si deshidratarea. Pentru revigorare este recomandata ciuperca reishi, cea mai cunoscuta ciuperca medicinala din lume. Denumita si ciuperca nemuririi are rolul de protector imunitar, spiritual si mental. Reishi este o ciuperca rara, populara in Orient pentru eficienta cu care amelioreaza foarte multe afectiuni. Studiile moderne arata ca ciuperca reishi ajuta la cresterea nivelului de insulina, ceea ce permite organismului  sa utilizeze glucoza din sange pe care apoi o transforma in energie.

Betacarotenul

Betacarotenul este un carotenoid, un pigment natural prezent in plante, care are capacitatea de a fi convertit in vitamina A in organism. Se gaseste in alimente precum morcovii, cartofii dulci, spanacul si broccoli. Este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante si are mai multe beneficii pentru organism: protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV, sustine sanatatea ochilor, intareste sistemul imunitar, contribuie la mentinerea sanatatii pielii si la prevenirea imbatranirii premature a acesteia, si poate imbunatati performanta fizica, mai ales la sportivii de anduranta. 

 

 

Secom - Food Carotene 25000UI 30caps.moi

Coenzima Q10

Este implicata in procesul de stocare de energie. Daca te simti lipsit de viata iei coenzima Q10 din suplimente alimentare sau din alimentatie din: ulei de soia, sardine, alune, carne de vita sau fructe de mare.

Vitamina C

Este un antioxidant care ii da organismului puterea de regenerare dupa noptile lungi petrecute pe plaja sau la petreceri. Razele soarelui sunt responsabile de aparitia ridurilor pe fata. Vitamina C te ajuta sa te mentii tanara pentru ca ajuta la producerea colagenului in piele. In mod natural vitamina C se obtine din: citrice, kiwi, pepene verde sau broccoli.

Vitamina E

Ajuta la hidratarea pielii iar pe timp de vara cu totii stim ca pielea sufera major. De asemenea, lipsa vitaminei E din organism este vizibila in pielea din jurul ochilor. Suplimenteaza consumul de vitamina E atunci cand pleci in concediu daca vrei sa eviti problemele digestive generate de mesele haotice. Alimentele care contin vitamina E sunt: seminte de floarea soarelui, mustar, alune nuci, galbenus si unt.

Resveratrol

Ca sa eviti alergiile de vara sunt indicate suplimentele alimentare  care contin resveratrol. Acest antioxidant este foarte puternic fiind de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori decat vitamina C. Resveratrolul te ajuta si in cazul infectiilor micotice cauzate de mersul la piscina sau luate din locurile publice. Acest antioxidant te protejeaza de razele ultraviolete, mentine elesticitatea pielii, are actiune energizanta, reduce nivelul colesterolului si diminueaza efectele provocate de stres. In regimul alimentar se gaseste in: vin si must, struguri rosii, afine sau mure.

Tu iei suplimente alimentare vara?

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos