Cautare avansata

Nu ai niciun produs in cos

a:6:{s:4:"type";s:32:"salesrule/rule_condition_combine";s:9:"attribute";N;s:8:"operator";N;s:5:"value";s:1:"1";s:18:"is_value_processed";N;s:10:"aggregator";s:3:"all";}

Tensoval Tensiometru Mobil

TENSIOMETRU DIGITAL DE INCHEIETURA HARTMANN TENSOVAL MOBIL, VALIDAT CLINIC
Cod: cla005734
Brand: Tensoval

217 20 lei

Pret cu TVA
Comenzile sunt confidentiale Transport gratuit Impachetare sigura Taxa unica de trasport

Descriere Tensoval Tensiometru Mobil

Tensoval mobil este un produs de calitate pentru măsurarea complet automată a tensiunii arteriale la încheietura mâinii. Fără presetare, prin umflarea comodă, automată, acest aparat facilitează o măsurare simplă, rapidă şi sigură a tensiunii arteriale sistolice şi diastolice, precum şi a frecvenţei pulsului. Tehnologia HARTMANN Comfort Air utilizată determină automat presiunea maximă de umflare pentru măsurare şi oferă astfel o măsurare individuală confortabilă a presiunii arteriale. Acest aparat vă asistă în mod optim la controlul tensiunii dvs. arteriale.

Ce este tehnologia Comfort Air?
Multe tensiometre automate utilizează presiuni de umflare prestabilite.
În schimb, tehnologia Comfort Air determină în mod automat valoarea tensiunii arteriale sistolice (valoarea mai mare) a unei persoane în cursul umflării şi ajustează presiunea de umflare adăugând 30 mmHg la această valoare.
Din motive medicale şi pentru a asigura precizia măsurării, presiunea de umflare aplicată pentru măsurarea tensiunii arteriale trebuie să fie cu aproximativ 30 mmHg mai mare decât valoarea anticipată a tensiunii arteriale sistolice.

Care sunt beneficiile tehnologiei Comfort Air?
De exemplu, un utilizator a cărui tensiune arterială sistolică este de 130 mmHg şi care utilizează un tensiometru cu o presiune de umflare prestabilită de 190 mmHg poate avea o senzaţie de disconfort în timpul măsurării din cauza presiunii. Diferenţa dintre valoarea sistolică şi presiunea de umflare este prea mare.

Utilizând tehnologia Comfort Air, această diferenţă de presiune va fi de numai 30 mmHg. Tehnologia determină în mod automat, în timpul umflării, valoarea individuală a tensiunii arteriale sistolice şi astfel poate renunţa la o presiune de umflare prestabilită, utilizând, de exemplu, o umflare numai până la 160 mmHg.
Aceasta înseamnă că tensiometrul utilizează întotdeauna acea presiune de umflare care este cu adevărat necesară pentru o măsurare exactă şi uşoară a tensiunii arteriale, fără să creeze disconfort utilizatorului.
Tehnologia Comfort Air dă rezultate precise, iar utilizarea sa este simplă şi confortabilă.

Valorile limită pentru tensiunea arterială, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 1999

Clasificarea-limitelor-de-hipertensiune-arteriala-conform-OMS-si-ISH


Importanţa măsurării tensiunii arteriale
Hipertensiunea arterială de durată creşte semnificativ riscul de apariţie al altor boli. Consecinţele fizice în urma unui infarct miocardic sau a unui atac vascular cerebral, ca de ex. nevoia de îngrijire permanentă, paraliziile pe o jumătate a corpului sau afecţiunile organelor cum ar fi inima şi creierul, reprezintă problema principală. Astfel, pe lângă celelalte măsuri terapeutice medicale, controlul zilnic al tensiunii arteriale este o măsură importantă pentru a evita aceste aspecte.

 
Postura corectă şi poziţia
Măsurarea tensiunii se poate efectua la încheietura mâinii drepte sau stângi. Pe termen lung, se recomandă efectuarea măsurătorilor la mâna la care se înregistrează valori mai ridicate.
Pentru un rezultat precis al măsurătorii, aparatul trebuie să se afle la nivelul inimii. Pentru aceasta, sprijiniţi-vă braţul îndoit pe masă, astfel încât aparatul să se afle la nivelul inimii.

 Folosirea tensiometrului

 • Măsurarea se efectuează pe încheietura mâinii dezgolită, la care s-a înregistrat o valoare mai mare a tensiunii. Dacă nu ştiţi care parte este potrivită pentru dvs., întrebaţi medicul. Manşeta nu trebuie să fie aplicată peste oasele proeminente ale mâinii, deoarece aceasta nu se sprijină uniform pe încheietura mâinii.
 • Manşeta Tensoval mobil este potrivită circumferinţei încheieturii mâinii de la 12,5 până la 22,5 cm.
 • În cazul circumferinţelor mai mari, se recomandă trecerea la un tensiometru pentru braţ, altfel nu se pot determina valori precise ale tensiunii arteriale.

Date tehnice
Procedeu de măsurare: oscilometric
Interval de afişare: 0 – 297 mmHg
Interval de măsurare:

 • valoare sistolică (SYS): 50 – 250 mmHg
 • valoare diastolică (DIA): 40 – 180 mmHg
 • pulsul: 40 – 160 bătăi/minut

Precizie de măsurare:

 • presiune în manşetă: +/– 3 mmHg,
 • pulsul: +/– 5% din frecvenţa afişată a pulsului

Alimentare cu energie: 2 baterii x 1,5 V alcalin-mangan-Mignon (AAA/LR03)
Capacitatea bateriilor: ~ 1000 măsurători
Protecţie împotriva electrocutării: aparat medical electronic cu sursă de alimentare internă (la utilizarea bateriilor)
Componentă utilizată: tip BF
Tehnologia Comfort Air: presiune de umflare individuală în funcţie de tensiunea arterială sistolică +30 mmHg
Protecţie împotriva pătrunderii nocive a apei sau a materialelor solide: IPXO (neprotejat)
Tip de funcţionare: funcţionare de durată
Presiunea de pompare: min. 150 mmHg
Oprire automată: la 3 minute după încheierea măsurătorii
Manşeta: 12,5 – 22,5 cm
Valvă de eliminare a presiunii: valvă lineară cu control electronic
Capacitate de memorare: 2 x 60 măsurări şi valoarea medie
Condiţii de utilizare: temperatura ambientală: +10 °C până la +40 °C, Umiditatea relativă a aerului: 15 – 90 %
Condiţii de depozitare şi transport: temperatura ambientală: –20 °C până la +50 °C, Umiditatea relativă a aerului: 15 – 90 %


Cerinţe legale şi directive

Tensoval mobil corespunde normelor europene având la bază Directiva privind produsele medicale 93/42/CEE şi poartă marcajul CE.
Aparatul corespunde printre altele prevederilor normei europene EN 1060: Tensiometre non-invazive – Partea 1: Cerinţe generale şi Partea 3: Cerinţe suplimentare pentru sisteme electromecanice de măsurare a tensiunii arteriale. Verificarea clinică a preciziei măsurării a fost efectuată conform EN 1060-4.
Aparatele portabile şi mobile de înaltă frecvenţă şi de comunicare, precum telefonul şi telefonul mobil pot afecta funcţionarea aparatelor medicale electronice. În conformitate cu norma EN 60601-1-2 pot fi solicitate informaţii suplimentare de la HARTMANN.
 

Producator: Hartmann

Garantie: 3 ani

 

Informatii aditionale Tensoval Tensiometru Mobil

Simptome Hipertensiune arteriala, Hipotensiune arteriala cronica (tensiune art...

Review-uri si Pareri Tensoval Tensiometru Mobil

Pareri clienti

Un dispozitiv medical pe care l-am mai utilizat, foarte precis, de anduranta in folosirea zilnica de toata familie ! Felicitari mai doresc sa achizitionez doua aparate !  spune Preda Elena
Produs
Foarte eficient! (Pus la data 04.01.2021)
Tensoval  spune Gaina anisoara
Produs
O parere f buna il folosesc de 10 ani avem toata familia si acum nu mai gasesc acest model vreau sa cumpar (Pus la data 15.06.2020)

Scrie propria ta recenzie

Cum evaluezi Tensoval Tensiometru Mobil ? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Produs

Produse similare

Recomandam produsele

Cele mai cumparate produse

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara retetasuplimente alimentarevitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmentice si dermatocosmeticeproduse pentru bebelusitehnica si aparatura medicala

Beneficiile mattca.ro:

 • Transport gratuit la comenzi de peste 230 de lei
 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 16,9 lei
 • Livrarea in 32 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog