Sab Simplex® suspensie orala x 30 ml

Cod: W65043001
Brand: Pfizer
Status:
Sab Simplex® suspensie orala x 30 ml este un medicament antiflatulenta, indicat pentru a ameliora tulburarile cauzate de excesul de gaz in stomac si intestin si pentru pregatirea abdomenului in vederea examinarii.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

22,40 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Sab Simplex® suspensie orala x 30 ml

Sab Simplex® suspensie orala x 30 ml este un medicament antiflatulenta, indicat pentru a ameliora tulburarile cauzate de excesul de gaz in stomac si intestin si pentru pregatirea abdomenului in vederea examinarii.

Indicatii:

Sab Simplex este un medicament antiflatulenta (pentru tratarea acumularilor de gaze intestinale).
Sab Simplex actioneaza prin spargerea peliculei de la suprafata bulelor cu gaz acumulate in stomac sau in intestin sub forma de spuma, eliberand astfel gazul care apoi se elimina usor din intestin.

De aceea, Sab Simplex poate fi folosit pentru ameliorarea tulburarilor provocate de formarea excesiva de gaz in stomac si intestin, pentru pregatirea in vederea examinarii medicale a abdomenului prin radiografie, radioscopie, ecografie sau gastroduodenoscopie, pentru a trata formarea excesiva de gaz dupa interventiile chirurgicale, sau ca tratament adjuvant in cazul intoxicatiilor cu detergenti.

Mod de administrare:

Sugari si copii hraniti cu biberonul: 15 picaturi (0,6 ml) adaugate la fiecare biberon cu hrana. Sab Simplex se amesteca usor cu alte lichide, de exemplu cu lapte.
Copii mici: 15 picaturi (0,6 ml) in timpul sau dupa masa. La nevoie, pot fi administrate inca 15 picaturi inainte de culcare.
Scolari: 20-30 picaturi (0,8-1,2 ml)
Adulti: 30-45 picaturi (1,2-1,8 ml)

Precautii si contraindicatii:

Nu luati Sab Simplex daca sunteti alergic (hipersensibil) la simeticona sau la oricare dintre celelalte componente ale sab simplex.

Reactii adverse posibile:

Pana in prezent, nu s-au raportat reactii adverse cauzate de tratamentul cu suspensia orala de Sab Simplex.

Sarcina si alaptarea:

Sab Simplex poate fi utilizat in timpul sarcinii sau alaptarii.

Compozitie:

 • Substanta activa este simeticona, compusa din dimeticona 350 si dioxid de siliciu in proportie de 92,5:7,5. Un mililitru de suspensie orala contine simeticona 69,19 mg.
 • Celelalte componente (excipientii) sunt: citrat de sodiu, acid citric monohidrat, ciclamat de sodiu, benzoat de sodiu, zaharina sodica, carbomer, metilhidroxipropilceluloza 50 cPs, aroma de zmeura, aroma de vanilie, apa purificata.

Mod de prezentare: flacon continand 30 ml suspensie orala.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Prospect Sab Simplex® suspensie orala x 30 ml

Mai multe informatii
Indicat pentru Gaze intestinale (flatulenta)
Afectiune Spasme
Simptome Meteorism (balonare)
Indicat pentru Gaze intestinale (flatulenta)
Compozitie produs Simeticona
Functie produs Antibalonare, Anticolici
adresabilitate Uz general
Forma prezentare Suspensie
Brand Pfizer
Zona corp Mucoase

Prospect Sab Simplex® suspensie orala x 30 ml

Prospect: Informații pentru utilizator

Sab Simplex suspensie orală

Simeticonă

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Luaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect.S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Sab Simplex şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Sab Simplex

 3. Cum să utilizaţi Sab Simplex

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Sab Simplex

 6. Conținutul ambalajului și alte informații

1.         Ce este Sab Simplex şi pentru ce se utilizează

Sab Simplex este un medicament antiflatulenţă (pentru tratarea acumulărilor de gaze intestinale).

Sab Simplex acţionează prin spargerea peliculei de la suprafaţa bulelor cu gaz acumulate în stomac sau în intestin sub formă de spumă, eliberând astfel gazul care apoi se elimină uşor din intestin.

De aceea, Sab Simplex poate fi folosit pentru ameliorarea tulburărilor provocate de formarea excesivă de gaz în stomac şi intestin, pentru pregătirea în vederea examinării medicale a abdomenului prin radiografie, radioscopie, ecografie sau gastroduodenoscopie, pentru a trata formarea excesivă de gaz după intervenţiile chirurgicale, sau ca tratament adjuvant în cazul intoxicaţiilor cu detergenţi.

2.         Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Sab Simplex

Nu luaţi Sab Simplex

 • dacă sunteţi alergic la simeticonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6).

Sab Simplex împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Sab Simplex suspensie orală poate fi luată în timpul tratamentului cu alte medicamente.

Sab Simplex împreună cu alimente şi băuturi

Suspensia orală de Sab Simplex poate fi luată în timpul meselor sau între mese şi poate fi luată împreună cu alte lichide, cum este, de exemplu, laptele.

Sarcina şi alăptarea

Sab Simplex poate fi folosit în timpul sarcinii sau alăptării.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Sab Simplex nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Suspensia orală de Sab Simplex nu conţine carbohidraţi şi, de aceea, poate fi utilizată şi de persoanele cu diabet zaharat.

3.              Cum să utilizaţi Sab Simplex 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum scrie în acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă aveţi impresia că efectul Sab Simplex este prea intens sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Tulburări gastro-intestinale determinate de acumularea de gaze intestinale

Sugari şi copii hrăniţi cu biberonul:

15 picături (0,6 ml) adăugate la fiecare biberon cu hrană.

Sab Simplex se amestecă uşor cu alte lichide, de exemplu cu lapte.

Copii mici:

15 picături (0,6 ml) în timpul sau după masă.

La nevoie, pot fi administrate încă 15 picături înainte de culcare.

Şcolari şi adulţi:

Şcolari: 20-30 picături (0,8-1,2 ml)

Adulţi: 30-45 picături (1,2-1,8 ml)

Aceste doze se pot administra la fiecare 4-6 ore; dacă este necesar, doza poate fi crescută.

Se recomandă administrarea suspensiei de Sab Simplex în timpul meselor sau după mese şi, dacă este necesar, înainte de culcare.

Suspensia de Sab Simplex se poate administra la sugari înainte de alăptare folosindu-se o linguriţă.

Flaconul trebuie agitat bine înainte de folosire. Se întoarce sticluţa cu sistemul picurător în jos şi se loveşte uşor fundul acesteia pentru a activa trecerea soluţiei prin picurător.

Durata administrării depinde de evoluţia simptomelor. Dacă este necesar, suspensia de Sab Simplex se poate administra pe perioade mai lungi de timp. Cu toate acestea, dacă apar tulburări gastro-intestinale noi sau dacă cele existente persistă, adresaţi-vă medicului.

Pregătirea pentru explorări diagnostice la nivelul abdomenului

Administrarea medicamentului în vederea pregătirii unor explorări diagnostice la nivelul abdomenului se face mai uşor dacă se înlătură picurătorul.

Examinări cu raze X:

Pentru pregătirea examinării radiografice se administrează 3-6 linguriţe (15-30 ml) suspensie de Sab Simplex în seara dinaintea examinării.

Ecografie:

Pentru pregătirea examinării ecografice se administrează 3 linguriţe (15 ml) suspensie de Sab Simplex în seara dinaintea examinării şi 3 linguriţe (15 ml) cu aproximativ 3 ore înainte de examinare.

Endoscopie:

Imediat înainte de începerea endoscopiei se administrează 1/2-1 linguriţă (2,5-5 ml) suspensie de Sab Simplex. Administrarea suplimentară de medicament pentru eliminarea bulelor de spumă se poate face introducând câţiva mililitri de suspensie de Sab Simplex prin lumenul endoscopului.

Intoxicaţie cu detergenţi

Doza depinde de severitatea simptomatologiei. Doza minimă recomandată este de o linguriţă (5 ml) suspensie de Sab Simplex.

Dacă utilizați mai mult Sab Simplex decât trebuie

Adresaţi-vă imediat medicului sau celui mai apropiat spital.

Dacă uitaţi să luaţi o doză de suspensie orală

Nu vă îngrijoraţi. Luaţi doza imediat ce vă amintiţi.

4.              Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Până în prezent, nu s-au raportat reacţii adverse provocate de tratamentul cu Sab Simplex. Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

Bucureşti 011478- RO

Tel: + 4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.         Cum se păstrează Sab Simplex

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP.

Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

A se utiliza în cel mult 1 lună după prima deschidere a flaconului.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.         Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Sab Simplex

 • Substanţa activă este simeticona, compusă din dimeticonă 350 şi dioxid de siliciu în proporţie de 92,5:7,5. Un mililitru de suspensie orală (aproximativ 25 picături) conţine simeticonă 69,19

 • Celelalte componente (excipienţii) sunt: citrat de sodiu, acid citric monohidrat, ciclamat de sodiu, benzoat de sodiu, zaharină sodică, carbomer 974P, metilhidroxipropilceluloză 50 cPs, aromă de zmeură, aromă de vanilie, apă purificată.

Cum arată Sab Simplex şi conţinutul ambalajului

Suspensia orală de Sab Simplex este o emulsie uşor vâscoasă, de culoare albă pănă la alb-cenuşiu, cu aromă de zmeură şi de vanilie.

Ambalaj

Medicamentul este ambalat în cutii cu 1 flacon cu picurător conţinând 30 ml suspensie orală.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

PFIZER EUROPE MA EEIG

Boulevard de la Plaine 17 1050 Bruxelles

Belgia

Fabricant

DELPHARM ORLÉANS

5, avenue de Concyr, 45071 Orléans Cédex 2, Franţa

Acest prospect a fost revizuit în Martie, 2020.

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Sab Simplex® suspensie orala x 30 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Advil® Raceala si gripa 200mg/30mg x 10 capsule moi

  Advil® Raceala si gripa 200mg/30mg x 10 capsule m...

  32,29 Lei Pret cu TVA inclus
  lipsa stoc
  Lipsa stoc
 2. Advil® ultra 200 mg x 10 capsule moi

  Advil® ultra 200 mg x 10 capsule moi

  11,92 Lei Pret cu TVA inclus
  lipsa stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Triferment® Forte 325 mg comprimate gastrorezistente x 30 comprimate gastrorezistente

  Triferment® Forte 325 mg comprimate gastroreziste...

  23,08 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Kreon® 10000 capsule gastrorezistente 150 mg x 20 capsule

  Kreon® 10000 capsule gastrorezistente 150 mg x 20...

  21,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Himalaya - Bonnisan Picaturi 30ml

  Himalaya - Bonnisan Picaturi 30ml

  27,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Zenyth - Colon Help Probiotic Forte 240g

  Zenyth - Colon Help Probiotic Forte 240g

  49,62 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Infacol 50ml

  Infacol 50ml

  18,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

meniu
Cosul meu