Rompirin® E 100 mg x 30 comprimate filmate gastrorezistente
Rompirin® E 100 mg x 30 comprimate filmate gastrorezistente este un medicament antiagregant plachetar, care se utilizeaza in prevenirea formarii cheagurilor de sange.
Acest produs face parte din categoria OTC-uri:
- Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
- Se plateste cu cardul
*OTC – Medicament fara prescriptie medicala
Descriere Rompirin® E 100 mg x 30 comprimate filmate gastrorezistente
Rompirin® E 100 mg x 30 comprimate filmate gastrorezistente este un medicament antiagregant plachetar, care se utilizeaza in prevenirea formarii cheagurilor de sange.
Indicatii:
Rompirin E inhiba adeziunea si agregarea trombocitelor din sange (trombocite) si in felul acesta previne formarea cheagurilor de sange (trombi) in curs de dezvoltare.
Rompirin E este utilizat pentru:
- reducerea riscului de mortalitate la pacientii la care se suspecteaza infarct miocardic acut,
- reducerea riscului de morbiditate si mortalitate la pacientii cu infarct miocardic in antecedente,
- profilaxia secundara a accidentului vascular cerebral,
- reducerea riscului de atacuri ischemice tranzitorii (AIT) si accident vascular cerebral la pacientii cu AIT,
- reducerea riscului la pacientii cu angina pectorala stabila si instabila,
- profilaxia trombembolismului dupa chirurgie vasculara sau interventii chirurgicale,
- reducerea riscului primar de infarct miocardic la persoanele cu factori de risc cardiovascular, exemplu diabet zaharat, dislipidemie, hipertensiune arteriala, obezitate, fumat, varsta inaintata.
- inhibarea profilactica a agregarii plachetare in anevrism coronarian.
Mod de administrare:
Angina pectorala instabila, profilaxia recidivei infarctului miocardic, dupa interventii chirurgicale vasculare, profilaxia atacurilor ischemice tranzitorii (AIT) si a infarctului cerebral: 1 comprimat de Rompirin E pe zi.
Infarct miocardic acut: 3 comprimate de Rompirin E pe zi.
Profilaxia trombozei vaselor coronariene la pacientii cu factori multipli de risc: 1 – 2 comprimate gastrorezistente de Rompirin sau echivalentul a 300 mg acid acetilsalicilic la intervale de 2 zile.
Comprimatele trebuie administrate dupa mese si inghitite intregi cu o cantitate suficienta de apa.
Rompirin E este destinat utilizarii pe termen lung. Medicul este cel care trebuie sa decida cu privire la durata tratamentului.
Precautii si contraindicatii:
Nu utilizati Rompirin E
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la acidul acetilsalicilic, la alti salicilati sau la oricare dintre celelalte componente;
- daca ati avut astm bronsic legat de utilizarea salicilatilor sau a substantelor inrudite, in special antiinflamatoare nesteroidiene;
- daca aveti tendinta la sangerari, numar scazut de trombocite in sange, hemofilie;
- daca aveti ulcer gastric sau duodenal in evolutie;
- daca aveti insuficienta hepatica, renala sau cardiaca severa;
- daca utilizati Rompirin E concomitent cu metotrexat in doze ≥15 mg/saptamana.
- daca sunteti in ultimul trimestru de sarcina
Atentionari si precautii
- daca aveti hipersensibilitate la analgezice/antiinflamatoare/antireumatice si in prezenta altor alergii;
- daca aveti alte alergii (de exemplu, reactii cutanate, prurit, urticarie);
- daca aveti astm bronsic, febra fanului, polipi nazali sau boli cronice ale tractului respirator;
- daca urmati un tratament concomitent cu medicamente anticoagulante (de exemplu derivati cumarinici, heparina - cu exceptia tratamentului cu heparina in doze mici);
- daca aveti istoric de ulcere gastro-intestinale, inclusiv ulcere cronice sau recurente sau
antecedente de hemoragii gastro-intestinale;
- daca aveti insuficienta hepatica, renala sau insuficienta circulatorie cardiovasculara severa
- daca trebuie sa faceti o interventie chirurgicala (inclusiv interventii chirurgicale minore, cum ar fi extractii dentare): poate aparea o crestere a tendintei de sangerare.
La doze mici acidul acetilsalicilic reduce excretia de acid uric. Acest fapt poate cauza atacuri de guta la pacientii cu predispozitie.
Sarcina si alaptarea:
Sarcina. Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.
in primul si al doilea trimestru de sarcina, Rompirin E poate fi luat numai daca medicul v-a recomandat acest lucru. in ultimul trimestru de sarcina, acidul acetilsalicilic, ingredientul activ al Rompirin E, nu trebuie sa fie luat in doze mai mari de 150 mg pe zi, datorita unui risc crescut de complicatii pentru mama si copil inainte si in timpul nasterii. in ultimul trimestru de sarcina, doze de pana la 150 mg acid acetilsalicilic pe zi pot fi luate numai in cazul in care v-a prescris medicul dumneavoastra.
Alaptarea. Cantitati mici de acid acetilsalicilic si metabolitii sai activi trec in laptele matern. Nu au fost raportate pana in prezent efecte negative asupra copilului, nu este, prin urmare, necesar sa se intrerupa alaptarea dar doza zilnica nu trebuie sa depaseasca 150 mg. In cazul in care luati doze mai mari (mai mult de 150 mg pe zi), pacienta trebuie sa intrerupa alaptarea.
Reactii adverse posibile:
Reactii adverse frecvente: mici sangerari la nivel gastro-intestinal, dureri la nivelul stomacului.
Reactii adverse mai putin frecvente: declansarea crizelor de astm bronsic; dispepsie, greata, varsaturi, diaree.
Reactii adverse rare: scaderea numarului de trombocite; de globule rosii si de globule albe; eruptii pe piele; vertij si tiuituri in urechi; umflarea fetei, limbii, gatului; inflamatie la nivelul mucoasei nazale; bronhospasm; scaderea tensiunii arteriale pana la soc; dureri de cap; vertij; tulburari de vaz; hemoragii si ulceratii la nivelul stomacului si intestinului; cresterea valorilor serice ale enzimelor ficatului.
Reactii adverse foarte rare: reactii cutanate grave ; scaderea valorii zaharului din sange; dezechilibru acido-bazic; sindrom Reye.
Compozitie:
- Substanta activa este acid acetilsalicilic. Un comprimat gastrorezistent contine acid acetilsalicilic 100 mg.
- Celelalte componente sunt: nucleu - celuloza microcristalina, amidon pregelatinizat, acid stearic; film - copolimer al acidului metacrilic tip c, talc, dioxid de titan (E 171), trietilcitrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, laurilsulfat de sodiu.
Mod de prezentare: cutie cu 3 blistere a cate 10 comprimate filmate gastrorezistente.
Informatii aditionale Rompirin® E 100 mg x 30 comprimate filmate gastrorezistente
Prospect | Prospect: Informaţii pentru utilizator Rompirin E 100 mg comprimate gastrorezistente Acid acetilsalicilic Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră. - Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Ce găsiţi în acest prospect:
Rompirin E inhibă adeziunea şi agregarea trombocitelor din sânge (trombocite) şi în felul Nu utilizaţi Rompirin E
Atenţionări şi precauţii - dacă aveţi hipersensibilitate la analgezice/antiinflamatoare/antireumatice şi în prezenţa altor alergii; Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, poate dura mai mult decât de obicei pentru oprirea sângerării. Acest lucru are de a face cu acţiunea Rompirin E. Tăieturi şi răni uşoare (de exemplu, atunci când vă radeţi) nu sunt în general semnificative. Dacă aveţi sângerări neobişnuite (într-un loc neobişnuit sau pentru o perioadă neobişnuită de timp), consultaţi medicul dumneavoastră. Copii şi adolescenţi Rompirin E nu trebuie să fie luat de către copii sau adolescenţi, cu excepţia cazului în care medicul le- a prescris acest medicament şi alte măsuri terapeutice nu au reuşit. Rompirin E împreună cu alte medicamente Efectul unor medicamente sau grupuri de substanţe administrate concomitent poate afecta efectul tratamentului cu Rompirin E. exemplu, echimoze), dacă apar în cursul unui astfel de tratament; sunt aplicate topic sau cortizon pentru tratamentul de substituţie pentru boala Addison): risc crescut pentru reacţii adverse gastro-intestinale. - Antidiabetice: nivelurile de zahăr din sânge pot fi reduse. Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente. Rompirin E împreună cu alimente şi alcool Nu utilizaţi Rompirin E împreună cu alcool, deoarece poate creşte riscul apariţiei sângerărilor la nivel gastro-intestinal. Sarcina şi alăptarea Sarcina Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să ramâneţi gravidă, adresaţi-va medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. În primul şi al doilea trimestru de sarcină, Rompirin E poate fi luat numai dacă medicul v-a recomandat acest lucru. În ultimul trimestru de sarcină, acidul acetilsalicilic, ingredientul activ al Rompirin E, nu trebuie să fie luat în doze mai mari de 150 mg pe zi, datorită unui risc crescut de complicaţii pentru mamă şi copil înainte şi în timpul naşterii (a se vedea, de asemenea, „Nu utilizaţi Rompirin E”). În ultimul trimestru de sarcină, doze de până la 150 mg acid acetilsalicilic pe zi pot fi luate numai în cazul în care v-a prescris medicul dumneavoastră. Alăptarea Cantităţi mici de acid acetilsalicilic şi metaboliţii săi activi trec în laptele matern. Nu au fost raportate până în prezent efecte negative asupra copilului, nu este, prin urmare, necesar să se întrerupă alăptarea dar doza zilnică nu trebuie să depăşească 150 mg. În cazul în care luaţi doze mai mari (mai mult de 150 mg pe zi), pacienta trebuie să întrerupă alăptarea. Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor Rompirin E nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Angină pectorală instabilă, profilaxia recidivei infarctului miocardic, după intervenţii chirurgicale vasculare, profilaxia atacurilor ischemice tranzitorii (AIT) şi a infarctului cerebral: Infarct miocardic acut:
Doza zilnică recomandată este de trei comprimate gastrorezistente de Rompirin E (echivalent la 300 mg acid acetilsalicilic pe zi). Profilaxia trombozei vaselor coronariene la pacienţii cu factori multipli de risc: Comprimatele trebuie administrate după mese şi înghiţite întregi cu o cantitate suficientă de lichid (de ex. un pahar cu apă). Durata tratamentului Utilizarea la copii şi adolescenţi Rompirin E nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi. Dacă utilizaţi mai mult Rompirin E decât trebuie Utilizarea oricărui medicament în exces poate avea serioase consecinţe. Dacă uitaţi să utilizaţi Rompirin E Daca aţi uitat să luaţi o doză de Rompirin E, luaţi medicamentul imediat ce vă amintiţi. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Dacă încetaţi să utilizaţi Rompirin E Nu întrerupeţi tratamentul cu Rompirin E fără să consultaţi medicul.
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţii adverse frecvente: Reacţii adverse mai puţin frecvente: - declanşarea crizelor de astm bronşic; - dispepsie; - greaţă; - vărsături; - diaree. Reacţii adverse rare: - scăderea numărului de trombocite; - scăderea numărului de globule roşii; - scăderea numărului de globule albe; - erupţii pe piele; - eczeme; - urticarie; - vertij şi ţiuituri în urechi; - umflarea feţei, limbii, gâtului; - utilizarea de doze mari timp îndelungat poate determina afectarea rinichilor; - inflamaţie la nivelul mucoasei nazale; - bronhospasm; - scăderea tensiunii arteriale până la şoc; - dureri de cap; - vertij; - tulburări de văz; - scăderea acuităţii auditive; - obnubilare; - hemoragii şi ulceraţii la nivelul stomacului şi intestinului; - creşterea valorilor serice ale enzimelor ficatului. Reacţii adverse foarte rare: - reacţii cutanate grave (eritem polimorf, sindrom Stevens-Johnson, necroză epidermică toxică); - scăderea valorii zahărului din sânge; - dezechilibru acido-bazic; - sindrom Reye. Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe: Foarte frecvente: Pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane Frecvente: Pot afecta până la 1 din 10 persoane Rare: Pot afecta până la 1 din 1000 persoane Foarte rare: Pot afecta până la 1 din 10000 persoane Raportarea reacţiilor adverse Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Ce conţine Rompirin E - Substanţa activă este acid acetilsalicilic. Un comprimat gastrorezistent conţine acid acetilsalicilic 100 mg. - Celelalte componente sunt: nucleu - celuloză microcristalină, amidon pregelatinizat, acid stearic; film - copolimer al acidului metacrilic tip c, talc, dioxid de titan (E 171), trietilcitrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, laurilsulfat de sodiu. Cum arată Rompirin E şi conţinutul ambalajului Rompirin E se prezintă sub formă de comprimate de culoare albă, rotunde, biconvexe, cu aspect uniform, cu margini intacte. Ambalajul Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. Cutie cu 3 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente Cutie cu 150 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate gastrorezistente Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul Antibiotice SA Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă: Acest prospect a fost revizuit în Noiembrie 2014. |
---|---|
Afectiune | Coagularea sangelui |
tip_produs | Fara zahar |
Simptome | Formarea cheagurilor de sange |
Indicat pentru | Sechele infarct miocardic |
Compozitie produs | Acid acetilsalicilic |
Functie produs | Antiagregant plachetar, Antitrombotic, Protector cardio-vascular |
adresabilitate | Uz general |
Forma prezentare | Comprimate filmate |
Brand | Antibiotice |
Zona corp | Sistemic |
mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.
Beneficiile mattca.ro:
- Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
- Livrarea in peste 20 de tari din Europa
- Parteneriate cu brand-uri de renume
- Oferte si promotii noi, lunar
- Cantitati economice (pachete avantajoase)
- Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog