facebook mattca
Cautare avansata

Nu ai niciun produs in cos

a:7:{s:4:"type";s:32:"salesrule/rule_condition_combine";s:9:"attribute";N;s:8:"operator";N;s:5:"value";s:1:"1";s:18:"is_value_processed";N;s:10:"aggregator";s:3:"all";s:10:"conditions";a:1:{i:0;a:7:{s:4:"type";s:42:"salesrule/rule_condition_product_subselect";s:9:"attribute";s:14:"base_row_total";s:8:"operator";s:2:">=";s:5:"value";s:4:"68.8";s:18:"is_value_processed";N;s:10:"aggregator";s:3:"any";s:10:"conditions";a:1:{i:0;a:5:{s:4:"type";s:32:"salesrule/rule_condition_product";s:9:"attribute";s:5:"brand";s:8:"operator";s:2:"==";s:5:"value";s:4:"1691";s:18:"is_value_processed";b:0;}}}}}

Recordati Lomexin 20mg/g crema vaginala x 78g

Recordati Lomexin 20mg/g crema vaginala x 78g are efect antifungic si se administreaza in tratamentul infectiilor de la nivel genital.
Timp estimat de livrare: 1 - 5 zile
Cod: W03122001
Brand: Recordati

17 91 lei

Pret cu TVA
in stoc
Acest produs face parte din categoria OTC-uri – medicamente fara prescriptie medicala si poate fi livrat doar pe teritoriul Romaniei.
Mattca - comenzile sunt confidentiale Mattca - transport gratuit Mattca - impachetare sigura Mattca - taxa unica de trasport

Descriere

Recordati Lomexin 20mg/g crema vaginala x 78g are efect antifungic si se administreaza in tratamentul infectiilor de la nivel genital.

Indicatii:

Lomexin contine, ca substanta activa, nitrat de fenticonazol. Acesta are activitate antifungica asupra dermatofitilor (Trichophyton, Epidermophyton, Microsporum), Candidei albicans si altor levuri (Malassezia furfur) si antibacteriana asupra bacteriilor Gram pozitive.
Candidoze genitale (vulvovaginite, cervicite), suprainfectate sau nu cu bacterii Gram pozitive.

Mod de administrare:

Doza zilnica recomandata este de 200 mg nitrat de fenticonazol (2 aplicari Lomexin crema vaginala), administrata in 2 prize una dimineata si alta seara, inainte de culcare, timp de 3 zile. In cazul micozei recidivante poate fi efectuata o a doua cura de tratament de 3 zile fie imediat dupa terminarea celei precedente fie la interval de o saptamana.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Lomexin:

 • daca sunteti alergic la nitratul de fenticonazolaveti sensibilitate incrucisata cu alte medicamente din grupa imidazolilor sau oricare dintre celelalte componente
 • in cazul utilizarii a prezervativelor sau diafragmelor din latex in timpul tratamentului cu crema vaginala.
Tratamentul trebuie insotit de masuri de igiena (utilizarea lenjeriei de bumbac) si, pe cat posibil, de eliminarea factorilor favorizanti ai infectiei.
Dupa confirmarea diagnosticului de candidoza trebuie investigati factori ecologici care au permis și favorizat aparitia micozei. Igiena locala trebuie realizata utilizand un sapun cu pH neutru sau alcalin. Nu este recomandata utilizarea sapunurilor cu pH acid, deoarece acesta favorizeaza inmultirea fungilor.
Reactii adverse posibile:

De obicei, Lomexin este bine tolerat. Aparitia efectelor sistemice este putin probabila din cauza nivelului foarte scazut al absorbtiei a fenticonazolului la nivelul pielii sau la nivelul mucoasei vaginale. Totusi in cazul existentei unor leziuni cutanate, al administrarii pe suprafete mari ale pielii sau la sugar (datorita raportului suprafata corporala/greutate precum si al efectului scutecelor) trebuie avuta in vedere posibilitatea de aparitie a acestora.
Rareori pot sa apara manifestari de intoleranta locala precum senzatie de arsura sau de exacerbare a pruritului, care se remit in timpul tratamentului. De asemenea, este posibila aparitia reactiilor alergice.

Sarcina si alaptarea:

Daca sunteti gravida sau alaptati, adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Lomexin.

Compozitie:

 • Substanta activa este nitratul de fenticonazol. Un gram de crema vaginala contine 20 mg nitrat de fenticonazol.
 • Celelalte componente sunt esteri poliglicolici ai acizilor grasi, ulei de migdale, propilenglicol, alcool cetilic, monostearat de gliceril, lanolina hidrogenata, edetat de sodiu, apa purificata.

Mod de prezentare: cutie cu un tub si aplicator a 78 g crema.

Informatii aditionale

Forma ambalare medicament Cutie cu un tub din Al si aplicator a 78 g crema.
Forma farmaceutica Crema
Grupa farmacoterapeutica Antiinfectioase si antiseptice
Afectiune Candidoza
Simptome Infectii ale pielii
Indicatii terapeutice
Indicatii terapeutice:
1. Candidoze cutanate, determinate in mod obisnuit de catre Candida albicans: - intertrigo, mai ales genito-crural, anal si perianal sau la nivelul comisurii buzelor. - onixis si perionixis, ca tratament adjuvant.
2. Dermatofitii: - dermatofitii ale pielii glabre. - intertrigo genito-crural, si al degetelor piciorului.
3. Pitiriazis versicolor.
Contraindicatii Este contraindicata utilizarea Lomexin in caz de:
- hipersensibilitate (alergie) la oricare dintre componentii medicamentului sau sensibilitate incrucisata cu alte medicamente din grupa imidazolilor,
- utilizare a prezervativelor sau diafragmelor din latex in timpul tratamentului cu crema vaginala.
Precautii In absenta simptomatologiei clinice specifice, simpla evidentiere a Candidei albicans la nivelul pielii sau mucoaselor nu reprezinta o indicatie terapeutica.
Dupa confirmarea diagnosticului de candidoza trebuie investigati factorii ecologici care au permis si favorizat aparitia micozei.
Pentru evitarea reacutizarilor, este neaparat necesara eradicarea agentului patogen si evidentierea factorilor favorizanti. In acest sens, tratamentul trebuie efectuat si de catre partener, dupaconfirmarea diagnosticului. Concomitent trebuie tratate si celelalte focare de candidoza cu alte localizari (inclusiv a celor de la nivelul tubului digestiv).
Ambele forme farmaceutice contin alcool cetilic, lanolina hidrogenata si propilenglicol, excipienti ce pot determina reactii locale (de exemplu: iritatie).
Trebuie evitat contactul cremei cu ochii.
Interactiuni Este contraindicata utilizarea prezervativelor sau diafragmelor din latex in timpul tratamentului cu Lomexin crema vaginala deoarece exista riscul de rupere a acestora.
Nu este recomandata utilizarea contraceptivelor locale cu efect spermicid deoarece acestea pot fi inactivate de catre orice tratament vaginal.
Spuneti intotdeauna medicului dumneavoastra sau farmacistului daca utilizati sau ati utilizat recent alte medicamente chiar dintre cele pe care le puteti obtine fara prescriptie medicala.
Sarcina si alaptare Daca sunteti sau credeti ca sunteti gravida adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Lomexin.
Daca alaptati adresati-va medicului dumneavoastra inainte de a utiliza Lomexin.
Mod de administrare Doza zilnica recomandata este de 200 mg nitrat de fenticonazol (2 aplicari Lomexin crema vaginala), administrata in 2 prize una dimineata si alta seara, inainte de culcare, timp de 3 zile. In cazul micozei recidivante poate fi efectuata o a doua cura de tratament de 3 zile fie imediat dupa terminarea celei precedente fie la interval de o saptamana.
Reactii adverse De obicei, Lomexin este bine tolerat. Aparitia efectelor sistemice este putin probabila din cauza nivelului foarte scazut al absorbtiei a fenticonazolului la nivelul pielii sau la nivelul mucoasei vaginale. Totusi in cazul existentei unor leziuni cutanate, al administrarii pe suprafete mari ale pielii sau la sugar (datorita raportului suprafata corporala/greutate precum si al efectului scutecelor) trebuie avuta in vedere posibilitatea de aparitie a acestora.
Rareori pot sa apara manifestari de intoleranta locala precum senzatie de arsura sau de exacerbare a pruritului, care se remit in timpul tratamentului. De asemenea, este posibila aparitia reactiilor alergice.
Tratamentul trebuie intrerupt in cazul aparitiei manifestarilor de intoleranta locala sau a unei reactii alergice.
In cazul in care observati aparitia unei reactii adverse, chiar daca nu a fost mentionata in acest prospect, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Indicat pentru Tratamentul micozelor

Review-uri

Scrie propria ta recenzie

Cum evaluezi Recordati Lomexin 20mg/g crema vaginala x 78g ? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Produs

Recomandam produsele

Cele mai cumparate produse

mattca.ro este megastore-ul farmaceutic online pentru mamici, tatici, bunici si copii. La noi gasesti: suplimente alimentare, vitamine de la brand-uri de top, produsele tale preferate de ingrijre, produse pentru bebelusi si tehnica medicala. Beneficiile mattca.ro:

 • Transport gratuit la comenzi de peste 230 de lei
 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 16,9 lei
 • Livrarea in 32 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe blog