Facebook Pixel

Prospan® picaturi orale solutie 20 mg/ml x 20 ml

Cod: W08613001
Brand: Engelhard
Status:
Prospan® picaturi orale solutie 20 mg/ml x 20 ml se administreaza pentru tratamentul simptomatic al afectiunilor respiratorii inflamatorii insotite de tuse.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

26,74 Lei TVA inclus

Descriere Prospan® picaturi orale solutie 20 mg/ml x 20 ml

Prospan® picaturi orale solutie 20 mg/ml x 20 ml se administreaza pentru tratamentul simptomatic al afectiunilor respiratorii inflamatorii insotite de tuse.

Indicatii:

Prospan picaturi orale solutie este un medicament pe baza de plante, care contine extract uscat din frunze de iedera (Hederae folium) ca substanta activa. Prospan picaturi orale solutie apartine unei grupe de medicamente denumite alte antitusive si expectorante.

Prospan picaturi orale solutie este utilizat pentru tratamentul tusei (productive) din afectiunile inflamatorii de durata (cronice) ale bronhiilor si pentru inflamatii acute ale cailor respiratorii insotite de tuse.
Prospan picaturi orale solutie este utilizat pentru tratarea tusei la adulti, adolescenti si copii cu varsta peste un an.

Mod de administrare:

Adulti si copii peste 10 ani: 24 picaturi de 3 ori pe zi
Copii intre 4 si 10 ani: 16 picaturi de 3 ori pe zi
Copii intre 1 si 4 ani: 12 picaturi de 3 ori pe zi

Pentru administrare orala.
Picaturile se administreaza inainte de mese, dimineata, la pranz si seara. La copii se recomanda administrarea picaturilor cu sucuri de fructe.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Prospan picaturi orale solutie:

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la substanta activa (extractul uscat din frunze de iedera (Hederae folium)) sau la oricare dintre celelalte componente
 • daca va este strict interzisa administrarea chiar si a unor cantitati minime de alcool (alcool etilic / etanol) (de exemplu dupa un tratament de dezintoxicare)
 • la copii cu varsta sub 1 an
 • la copii cu varsta sub 3 ani nu se administreaza Prospan picaturi orale solutie sub forma de aerosoli.

Daca simptomele nu se amelioreaza sau daca apare dificultate la respiratie, febra sau expectoratie cu puroi sau cu sange, trebuie sa va adresati de urgenta medicului.

Reactii adverse posibile:

Reactii alergice
Foarte rar: dupa utilizarea medicamentelor care contin iedera pot sa apara reactii alergice ale pielii: blande (urticarie), mancarimi, pete rosietice trecatoare .

Tulburari gastrointestinale:
Foarte rar: pot sa apara greata, voma, diaree.

Sarcina si alaptarea:

Prospan picaturi orale solutie nu este recomandat in timpul sarcinii si alaptarii, deoarece nu sunt disponibile informatii suficiente despre siguranta administrarii la gravide si femei care alapteaza.

Compozitie:

 • Substanta activa este extractul uscat din frunze de iedera (Hederae folium)
 • 100 ml solutie contin 2 g extract uscat din frunze de iedera (Hederae folium) {5-7,5:1}. Agent de extractie: alcool etilic (etanol) 30% (m/m).
 • Celelalte componente sunt: zaharina sodica (E 954), alcool etilic (etanol) 96%, ulei volatil de chimen, ulei volatil de fenicul, ulei volatil de menta, apa purificata.

Mod de prezentare: flacon continand 20 ml solutie orala, picaturi.

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Prospan® picaturi orale solutie 20 mg/ml x 20 ml

Mai multe informatii
Indicat pentruTuse plina, productiva
Prospect

Prospect: Informații pentru utilizator 

Prospan 20 mg/ml picături orale, soluţie

Extract uscat din Hederae folium (frunze de iederă)

 

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.
 • Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.
 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.
 • Dacă după 7 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect

 1. Ce este Prospan, picături orale soluţie și pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Prospan, picături orale soluţie
 3. Cum să utilizați Prospan, picături orale soluţie
 4. Reacții adverse posibile
 5. Cum se păstrează Prospan, picături orale soluţie
 6. Conținutul ambalajului și alte informații

 

1.          Ce este Prospan picături orale soluţie și pentru ce se utilizează

 Prospan picături orale soluţie este un medicament pe bază de plante, care conţine extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium) ca substanţă activă. Prospan picături orale soluţie aparţine unei grupe de medicamente denumite alte antitusive şi expectorante.

Prospan picături orale soluţie este utilizat pentru tratamentul tusei (productive) din afecţiunile inflamatorii de durata (cronice) ale bronhiilor şi pentru inflamaţii acute ale căilor respiratorii însoţite de tuse.

Prospan picături orale soluţie este utilizat pentru tratarea tusei la adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste un an.

Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

 

2.          Ce trebuie să știți înainte să utilizați Prospan picături orale soluţie

Nu utilizați Prospan picături orale soluţie:

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la substanţa activă (extractul uscat din frunze de iederă (Hederae folium)) sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)
 • dacă vă este strict interzisă administrarea chiar şi a unor cantităţi minime de alcool (alcool etilic / etanol) (de exemplu după un tratament de dezintoxicare)
 • la copii cu vârsta sub 1 an
 • la copii cu vârsta sub 3 ani nu se administrează Prospan picături orale soluţie sub formă de aerosoli.

Atenționări și precauții

Înainte să utilizaţi Prospan picături orale soluţie, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Prospan picături orale soluţie conţine alcool etilic (etanol) 47% vol. Nu utilizaţi Prospan picături orale soluţie dacă vă este strict interzisă administrarea chiar şi a unor cantităţi minime de alcool (alcool etilic/etanol) (de exemplu după un tratament de dezintoxicare)

Dacă simptomele nu se ameliorează sau dacă apare dificultate la respiraţie, febră sau expectoraţie cu puroi sau cu sânge, trebuie să vă adresaţi de urgenţă medicului.

Copii

Copiilor cu vârsta sub 1 an nu li se administrează Prospan picături orale soluţie

Copiilor cu vârsta sub 3 ani nu li se administrează Prospan picături orale soluţie sub formă de aerosoli.

Prospan picături orale soluţie împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Nu au fost efectuate cercetări privind interacţiunea cu alte medicamente. Nu se cunosc până în prezent interacţiuni cu alte medicamente.

Prospan împreună cu alimente, băuturi și alcool

Picăturile se administrează înainte de mese, dimineaţa, la prânz şi seara. La copii se recomandă administrarea picăturilor cu sucuri de fructe.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Prospan picături orale soluţie nu este recomandat în timpul sarcinii şi alăptării, deoarece nu sunt disponibile informaţii suficiente despre siguranţa administrării la gravide şi femei care alăptează.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Acest medicament nu are nici un efect asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Prospan picături orale soluţie conţine alcool etilic (etanol), 47% vol., adică până la 336 mg/doză de adult, echivalent cu10 ml bere, 3 ml vin/doză de adult. Poate fi dăunător persoanelor cu alcoolism (etilism).

Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţii cu boli hepatice sau epilepsie.

 

3.          Cum să utilizați Prospan

Prospan picături orale soluţie conţine alcool etilic (etanol), 47% vol., adică până la 336 mg/doză de adult, echivalent cu10 ml bere, 3 ml vin/doză de adult. Poate fi dăunător persoanelor cu alcoolism (etilism).

Acest lucru trebuie avut în vedere la femeile gravide sau care alăptează, copii şi grupuri cu risc crescut cum sunt pacienţii cu boli hepatice sau epilepsie.

Administrare orală

Doza recomandată este:

 

Vârsta

O singură doză

Doza totală zilnică

Adulţi şi copii peste 10 ani

24 picături

(corespunzând    la    16,8    mg extract uscat din frunze de

iederă (Hederae folium))

72 picături ( 3 x 24 picături) (corespunzând la 50,4 mg de extract uscat din frunze de

iederă (Hederae folium))

Copii între 4 şi 10 ani

16 picături

(corespunzând la 11,2 mg extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium))

48 picături ( 3 x 16 picături) (corespunzând la 33,6 mg de

extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium))

Copii între 1 şi 4 ani

12 picături

(corespunzând la 8,4 mg extract

uscat    din   frunze    de    iederă (Hederae folium))

36 picături ( 3 x 12 picături) (corespunzând la 25,2 mg de

extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium))

 

Mod de administrare:

Pentru administrare orală.

Picăturile se administrează înainte de mese, dimineaţa, la prânz şi seara. La copii se recomandă administrarea picăturilor cu sucuri de fructe.

Tratament inhalator

Un efect terapeutic benefic poate fi obţinut prin inhalarea picăturilor sub formă de aerosoli, utilizându- se orice aparat nebulizator (pentru aerosoli). Pentru a evita eventualele iritaţii datorită conţinutului de alcool (alcool etilic/etanol), soluţia poate fi diluată cu apă în proporţie de 1:2 ( o parte Prospan picături orale soluţie la 2 părti de apă) când se foloseşte sub formă inhalatorie.

Dacă nu există alte recomandări, doza recomandată este de 20 – 25 picături de câteva ori pe zi.

Durata tratamentului este funcţie de felul şi gravitatea bolii; tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor uşoare ale tractului respirator.

Este recomandat să continuaţi tratamentul 2-3 zile după dispariţia simptomelor.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă efectul acestui medicament este mai mare sau mai mic decât vă aşteptaţi.

Utilizarea la copii 

Datorită prezenţei uleiului volatil de mentă ca şi componentă a Prospan picături orale soluţie , tratamentul sub formă de aerosoli nu este indicat la copiii sub 3 ani sau la copii care au avut convulsii (febrile sau nonfebrile) în trecut .

Dacă utilizați mai mult Prospan decât trebuie

Nu depăşiţi doza recomandată.

Daca aţi luat doze mai mari (mai mult de 3 ori doza zilnică recomandată) este posibil să apară greaţă, vărsături şi diaree.

Adresaţi-vă imediat unui medic, pentru a primi tratamentul corespunzător.

Dacă uitați să utilizați Prospan

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi administrarea conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

 

4.          Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse se clasifică în ordinea frecvenţei de apariţie:

 

foarte frecvente

afectează mai mult de 1 utilizator din 10

frecvente

afectează 1 până la 10 utilizatori din 100

mai puţin frecvente

afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000

rare

afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000

foarte rare

afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000

cu frecvenţă necunoscută

frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile

 

Reacţii alergice

Foarte rar: după utilizarea medicamentelor care conţin iederă pot să apară reacţii alergice ale pielii: blânde (urticarie), mâncărimi, pete roşietice trecătoare .

Tulburări gastrointestinale:

Foarte rar: pot să apară greaţă, vomă, diaree.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta

reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

5.          Cum se păstrează Prospan picături orale soluție

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Prospan picături orale souţie după data de expirare înscrisă pe eticheta flaconului şi pe cutie, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

Prospan picături orale soluţie trebuie utilizat în decurs de 3 luni după prima deschidere a flaconului. Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.          Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Prospan picături orale soluţie

Substanţa activă este extractul uscat din frunze de iederă (Hederae folium)

100 ml soluţie conţin 2 g extract uscat din frunze de iederă (Hederae folium) {5-7,5:1}.

Un termen important pentru a descrie calitatea unui extract este aşa-numitul "Raport materie primă - extract". Un raport de 5 - 7.5 : 1 înseamnă că din 5 -7,5 părţi materie primă ( frunze de iederă) se obţine o parte de extract.

Agent de extracţie: alcool etilic (etanol) 30% (m/m) 1 ml soluţie este echivalentul a 29 de picături.

Celelalte componente sunt: zaharină sodică (E 954), alcool etilic (etanol) 96%, ulei volatil de chimen, ulei volatil de fenicul, ulei volatil de mentă, apă purificată

Cum arată Prospan picături orale soluţie şi conţinutul ambalajului 

Cutie cu un flacon din sticlă a 20 ml picături orale soluţie, prevăzut cu un picurător.

Prospan picături orale soluţie are o culoare brun închis, cu miros de alcool şi fenicul. Se poate forma un sediment slab, pe perioada păstrării.

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Engelhard Arzneimittel GmbH & Co. KG,

Herzbergstraβe 3, 61138 Niederdorfelden, Germania

{Sigla ENGELHARD Arzneimittel}

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

Vedra International – Reprezentanţa România

Str. Dr. Ion Ghiulamila nr. 19, Sector 5, Bucureşti, România

Tel: + 40 314 243 033

{Sigla VEDRA INTERNATIONAL}

 

Acest prospect a fost revizuit în iunie 2019.

 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

AfectiuneTuse
tip_produsNaturiste
SimptomeHipersecretie bronsica
Indicat pentruTuse plina, productiva
Functie produsProtector al sistemului respirator, Expectorant, Antitusiv
adresabilitateUz general
Forma prezentarePicaturi
BrandEngelhard
Zona corpMucoase
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Prospan® picaturi orale solutie 20 mg/ml x 20 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Isla Moos 30tb

  Isla Moos 30tb

  27,48 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 2. Esprico x 60 cps

  Esprico x 60 cps

  92,39 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Isla - Medic Acute citrice si miere 20compr.

  Isla - Medic Acute citrice si miere 20compr.

  21,46 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Isla Junior 20tb de supt

  Isla Junior 20tb de supt

  23,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Prospan® 7 mg/ml sirop x 100 ml

  Prospan® 7 mg/ml sirop x 100 ml

  28,90 Lei TVA inclus
  lipsa stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Plantextrakt - Energotonic Junior Sinusuri sirop 125ml

  Plantextrakt - Energotonic Junior Sinusuri sirop 1...

  32,13 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Fares - Plantusin sirop (R8) 250ml

  Fares - Plantusin sirop (R8) 250ml

  18,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Stodal® granule homeopatice 2 tuburi a 4 g granule

  Stodal® granule homeopatice 2 tuburi a 4 g granul...

  26,20 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Plantexir sirop 100ml

  Plantexir sirop 100ml

  20,81 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Dacia Plant - Calmotusin Junior cu gust de portocale 100ml

  Dacia Plant - Calmotusin Junior cu gust de portoca...

  19,05 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu