Nu ai niciun produs in cos

a:6:{s:4:"type";s:32:"salesrule/rule_condition_combine";s:9:"attribute";N;s:8:"operator";N;s:5:"value";s:1:"1";s:18:"is_value_processed";N;s:10:"aggregator";s:3:"all";}

Nurofen® gel 5% x 50 g gel

Nurofen® gel 5% x 50 g gel se aplica local in tratamentul simptomatic al durerilor de la nivel muscular, musculo-scheletic si in caz de nevralgii si traumatisme usoare sportive.
Cod: W12161005
Brand: Reckitt Benckiser

24 08 lei

Pret cu TVA

Acest produs face parte din categoria OTC-uri – medicamente fara prescriptie medicala si poate fi livrat doar pe teritoriul Romaniei.

Comenzile sunt confidentiale Transport gratuit Impachetare sigura Taxa unica de trasport

Descriere Nurofen® gel 5% x 50 g gel

Nurofen® gel 5% x 50 g gel se aplica local in tratamentul simptomatic al durerilor de la nivel muscular, musculo-scheletic si in caz de nevralgii si traumatisme usoare sportive.

Indicatii:

Nurofen Gel contine ca substanta activa ibuprofen si face parte din grupa medicamentelor topice pentru dureri articulare si musculare; antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic.

Nurofen Gel este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor musculare, durerilor de spate, durerilor asociate cu afectiuni musculo-scheletice (artrite incipiente, luxatii, intinderi, fibrozite), traumatisme sportive usoare si nevralgii.

Mod de administrare:

Adultsi copii peste 12 ani:

Aplicati 4-10 cm de gel (aceasta corespunde la o doza de aproximativ 50-125 mg ibuprofen) pe zona afectata apoi inchideti tubul. Masati usor gelul pana este absorbit; spalati apoi mainile (cu exceptia cazului cand ele sunt tratate cu gel). Nu tineti tubul deschis.
Nu repetati aplicarea mai devreme de 4 ore si nu mai mult de 4 ori in 24 de ore.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Nurofen Gel daca:

 • sunteti alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
 • sunteti alergic la acid acetilsalicilic sau alte analgezice cunoscute ca medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
 • ati suferit vreodata de astm bronsic, greutate in respiratie, eruptii pe piele sau secretii nazale abundente dupa administrarea de ibuprofen, acid acetilsalicilic sau a oricarui alt AINS.
 • aveti leziuni pe piele; nu se aplica pe buze, zona genitala sau in apropierea ochilor.
Pentru a reduce riscul de fotosensibilitate, a se evita expunerea zonei afectate la surse puternice de lumina naturala sau artificiala in timpul tratamentului.
Nu utilizati cu pansamente ocluzive.

Reactii adverse posibile:

Reactiile adverse, in special cele care afecteaza tractul gastro-intestinal, sunt mai putin frecvente cu utilizarea topica de ibuprofen.

Urmatoarele reactii adverse asociate cu utilizarea Nurofen Gel au fost raportate cu frecventa necunoscuta:

 • inrosire sau furnicaturi ale pielii la locul de aplicare;
 • respiratie dificila si cu frecventa inexplicabila, astm bronsic agravat, eruptii cutanate, mancarime, leziuni sau umflarea fetei – oricare dintre acestea pot fi datorate unei reactii alergice grave, care necesita interventia medicului;
 • durere abdominala, dispepsie;
 • insuficienta renala (in special la cei cu insuficienta renala pre-existenta).

Sarcina si alaptarea:

Nurofen Gel nu este recomandat in primele doua trimestre ale sarcinii si este contraindicat in trimestrul al III-lea. Ibuprofenul se excreta in laptele matern; nu se recomanda administrarea in timpul alaptarii.

Compozitie:

 • Substanta activa: ibuprofen. 100 g gel contin 5 g ibuprofen
 • Excipienti: hidroxietilceluloza, hidroxid de sodiu, alcool benzilic, alcool izopropilic, apa purificata.

Mod de prezentare: tub continand 50 g gel.

 


Intelegem cat de important este pentru tine sa fii corect informat si te asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse.  Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre.  

Iti multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalezi eventuale erori pe adresa comenzi@mattca.ro

Informatii aditionale Nurofen® gel 5% x 50 g gel

Compozitie Ibuprofen
Afectiune Inflamatii si dureri
Simptome Durere de spate
Indicat pentru Dureri de muschi

Prospect Nurofen® gel 5% x 50 g gel

Prospect: Informaţii pentru utilizator

NUROFEN GEL gel 5% 
Ibuprofen

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 14 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Nurofen Gel şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nurofen Gel 
 3. Cum să utilizaţi Nurofen Gel 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Nurofen Gel 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Nurofen Gel şi pentru ce se utilizează 

Nurofen Gel conţine ca substanţă activă ibuprofen şi face parte din grupa medicamentelor topice pentru dureri articulare şi musculare; antiinflamatoare nesteroidiene de uz topic. 

Nurofen Gel este indicat pentru tratamentul simptomatic al durerilor musculare, durerilor de spate, durerilor asociate cu afecţiuni musculo-scheletice (artrite incipiente, luxaţii, întinderi, fibrozite), traumatisme sportive uşoare şi nevralgii. 

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Nurofen Gel 

Nu utilizaţi Nurofen Gel: 
-  dacă sunteţi alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6). 
-  dacă sunteţi alergic la acid acetilsalicilic sau alte analgezice cunoscute ca medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). 
-  dacă aţi suferit vreodată de astm bronşic, greutate în respiraţie, erupţii pe piele sau secreţii nazale abundente după administrarea de ibuprofen, acid acetilsalicilic sau a oricărui alt AINS. 
-  dacă sunteţi însărcinată (trimestrul III) 
-  dacă aveţi leziuni pe piele; nu se aplică pe buze, zona genitală sau în apropierea ochilor. 

Atenţionări şi precauţii
Înainte să utilizaţi Nurofen Gel, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aveţi grijă deosebită când administraţi Nurofen Gel dacă: 
-  suferiţi de astm 
-  aveţi ulcer peptic activ sau în antecedente, inflamaţii intestinale sau diateză hemoragică 
-  aţi avut sau aveţi afecţiuni renale, hepatice sau gastrice/digestive 
-  dacă luaţi acid acetilsalicilic, ibuprofen (oral) sau alte AINS 
-  sunteţi însărcinată (primele două trimestre) 

Pentru a reduce riscul de fotosensibilitate, a se evita expunerea zonei afectate la surse puternice de lumină naturală sau artificială în timpul tratamentului.

Nu utilizaţi cu pansamente ocluzive. 

Copii şi adolescenţi 
Administrarea Nurofen Gel copiilor sub 12 ani se face doar sub supraveghere medicală. 

Nurofen Gel împreună cu alte medicamente 

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. 

Deoarece ibuprofenul aplicat local, trece în cantitate mică în circulaţia sistemică, interacţiunile medicamentoase semnalate la ibuprofen sunt puţin probabile. Utilizarea concomitentă a acidului acetilsalicilic sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene poate creşte incidenţa reacţiilor adverse. 

Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene pot interacţiona cu antihipertensive, şi ar putea să crească efectele anticoagulantelor; cu toate acestea, dacă este utilizat corect, absorbţia sistemică a ibuprofenului este scăzută, astfel că interacţiunile raportate în asociere cu administrarea orală de ibuprofen este puţin probabil să apară. 

Sarcina ,alăptarea şi fertilitatea 
Nurofen Gel nu este recomandat în primele două trimestre ale sarcinii şi este contraindicat în trimestrul al III-lea. Ibuprofenul se excretă în laptele matern; nu se recomandă administrarea în timpul alăptării. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Produsul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Trebuie cerut sfatul medicului dacă simptomele persistă sau se agravează după două săptămâni. 

3. Cum să utilizaţi Nurofen Gel 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Înainte de deschiderea tubului verificaţi dacă sigiliul tubului este intact. Pentru a-l desigila folosiţi vârful ascuns din exteriorul capacului. 

Adulţi şi copii peste 12 ani: 
Aplicaţi 4-10 cm de gel (aceasta corespunde la o doză de aproximativ 50-125 mg ibuprofen) pe zona afectată apoi închideţi tubul. Masaţi uşor gelul până este absorbit; spălaţi apoi mâinile (cu excepţia cazului când ele sunt tratate cu gel). Nu ţineţi tubul deschis.
Nu repetaţi aplicarea mai devreme de 4 ore şi nu mai mult de 4 ori în 24 de ore. 

Copii sub 12 ani : 
Administrarea Nurofen Gel copiilor sub 12 ani se face doar sub supraveghere medicală. 

Acest gel este doar pentru uz extern. Opriţi administrarea gelului dacă apar erupţii pe piele. Cereţi sfatul medicului dacă simptomele persistă sau se agravează după două săptămâni. 

Dacă uitaţi să utilizaţi Nurofen Gel 
Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. 

Dacă încetaţi să utilizaţi Nurofen Gel 
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Reacţiile adverse, în special cele care afectează tractul gastro-intestinal, sunt mai puţin frecvente cu utilizarea topică de ibuprofen. 
Următoarele reacţii adverse asociate cu utilizarea Nurofen Gel au fost raportate cu frecvenţă necunoscută:
- înroşire sau furnicături ale pielii la locul de aplicare (acesta nu este un motiv de îngrijorare, dar dacă vă deranjează întrerupeţi utilizarea gelului şi cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.)
- respiraţie dificilă şi cu frecvenţă inexplicabilă, astm bronşic agravat, erupţii cutanate, mâncărime, leziuni sau umflarea feţei – oricare dintre acestea pot fi datorate unei reacţii alergice grave, care necesită intervenţia medicului.
- durere abdominală, dispepsie
- insuficienţă renală (în special la cei cu insuficienţă renală pre-existentă) 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Nurofen Gel 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să 

aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Nurofen Gel 
-  Substanţa activă: ibuprofen. 100 g gel conţin 5 g ibuprofen 
-  Excipienţi: hidroxietilceluloză, hidroxid de sodiu, alcool benzilic, alcool izopropilic, apă purificată. 

Cum arată Nurofen Gel şi conţinutul ambalajului 

Cutie cu un tub a 20g gel
Cutie cu un tub a 25g gel
Cutie cu un tub a 30 g gel
Cutie cu un tub a 35 g gel
Cutie cu un tub a 50 g gel
Cutie cu un tub a 100 g gel 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

RECKITT BENCKISER (ROMÂNIA) SRL
Str. Grigore Alexandrescu, nr. 89-97, Corpul A
Etaj 5, sector 1, București, România 

Fabricantul
Farmasierra SL
Ctra. De Irun Km. 26200
28700 San Sebastian De Los Reyes, Madrid, Spania
sau
Reckitt Benckiser Healthcare (UK) Limited
Dansom Lane, Hull, East Yorkshire, HU8 7DS, Marea Britanie sau
RB NL Brands B.V.
Schiphol Boulevard 207, 1118 BH Schiphol, Olanda 

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă: 

Reckitt Benckiser România SRL
Str. Grigore Alexandrescu, nr. 89-97, Et.5, Sector1, Bucureşti, România
Tel: +4021 529 67 00 

Acest prospect a fost revizuit în Martie, 2020. 

Alte surse de informaţii 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/ 

Citeste mai mult

Review-uri si Pareri Nurofen® gel 5% x 50 g gel

Scrie propria ta recenzie

Cum evaluezi Nurofen® gel 5% x 50 g gel ? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Produs

Produse similare

Recomandam produsele

Cele mai cumparate produse

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara retetasuplimente alimentarevitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmentice si dermatocosmeticeproduse pentru bebelusitehnica si aparatura medicala

Beneficiile mattca.ro:

 • Transport gratuit la comenzi de peste 230 de lei
 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 16,9 lei
 • Livrarea in 32 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog