Facebook Pixel

Nicorette® Berrymint spray bucofaringian, solutie x 150 pulverizari

Cod: W67331001
Brand: McNeil
Status:
Nicorette® Berrymint spray bucofaringian, solutie x 150 pulverizari este un medicament care va ajuta sa renuntati la fumat.
92,88 Lei TVA inclus

Descriere Nicorette® Berrymint spray bucofaringian, solutie x 150 pulverizari

Nicorette® Berrymint spray bucofaringian, solutie x 150 pulverizari este un medicament care va ajuta sa renuntati la fumat.

Indicatii:

Nicorette Berrymint se foloseste pentru a va ajuta sa va lasati de fumat atunci cand doriti acest lucru. Acesta este un tip de tratament numit Terapie de Substitutie Nicotinica (TSN).

Nicorette Berrymint amelioreaza simptomele de sevraj nicotinic inclusiv nevoia de a fuma, simptome care apar atunci cand va lasati de fumat. Cand veti inceta brusc sa mai oferiti corpului nicotina din tutun, va veti confrunta cu tipuri diferite de sentimente neplacute numite simptome de sevraj. Prin utilizarea Nicorette Berrymint puteti preveni sau reduce aceste sentimente neplacute si nevoia de fumat. Acest lucru se datoreaza faptului ca va furnizeza in continuare o cantitate mica de nicotina corpului dumneavoastra pentru o perioada scurta de timp. Nicorette Berrymint nu contine gudron, monoxid de carbon sau alte toxine din fumul de tigara.

Mod de administrare:

Etapa I: Saptamanile 1-6
Folositi 1 sau 2 pulverizari in momentul in care ati fi fumat in mod normal o tigara sau daca apare nevoia de a fuma. Folositi mai intai o pulverizare si daca nevoia de a fuma nu dispare in decurs de cateva minute, trebuie folosita o a doua pulverizare. Daca sunt necesare 2 pulverizari, dozele ulterioare pot fi administrate sub forma a 2 pulverizari consecutive. Majoritatea fumatorilor vor necesita in jur de 1-2 pulverizari la un interval intre 30 de minute si 1ora.

Etapa II: Saptamanile 7-9
Incepeti sa reduceti numarul de pulverizari zilnice.
Pana la sfarsitul saptamanii a 9-a ar trebui sa folositi jumatate din media numarului de pulverizari zilnice folosite in Etapa I.

Etapa III: Saptamanile 10-12
Continuati sa reduceti numarul de pulverizari zilnice asfel incat sa nu utilizati mai mult de 4 pulverizari pe zi in timpul saptamanii 12. Atunci cand ati ajuns la 2-4 pulverizari pe zi, trebuie sa opriti utilizarea Nicorette Berrymint.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Nicorette Berrymint daca:

 • sunteti alergic la nicotina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
 • daca aveti sub 18 ani
 • nu ati fumat niciodata

Inaintea tratamentului cu Nicorette Berrymint, spuneti medicului sau farmacistului daca:

 • ati suferit recent un eveniment cardiovascular major cum ar fi infarct miocardic sau accident vascular cerebral;
 • aveti dureri in piept sau agravarea acestora inclusiv angina Prinzmetal, batai ale inimii neregulate severe ;
 • ati suferit de hipertensiune arteriala necontrolata;
 • suferiti de ulcer la nivelul stomacului sau duodenului;
 • suferiti de esofagita;
 • aveti glanda tiroida hiperactiva;
 • suferiti de diabet care este tratat cu insulina (este posibil sa aveti nevoie de o doza mai mica de insulina care urmare a renuntarii la fumat);
 • aveti o tumoare la nivelul glandei suprarenale (feocromocitom–medicul va trebui sa va spuna);
 • suferiti de boli grave de rinichi sau de boli de gravitate medie sau mare de ficat;
 • aveti varsta sub 18 ani.

Reactii adverse posibile:

Foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane):  greata, dureri de cap, tuse, sughit, iritare a gatului.

Frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane): durere abdominala, gura uscata, diaree, dispepsie, flatulenta, cresterea secretiei salivare, inflamatia mucoasei gurii, varsaturi, senzatie de arsura la nivelul gurii, oboseala, hipersensibilitate, modificari ale gustului, senzatie de amorteala si furnicaturi in maini si picioare.

Mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 persoane): palpitatii, batai rapide ale inimii, inflamatia limbii, vezicule ale mucoasei orale si exfoliere, amorteala limbii si mucoasei gurii, durere in piept si disconfort, stare generala de rau, eruptie cutanata tranzitorie insotita sau nu de mancarime, inrosirea fetei, cresterea tensiunii arteriale.

Rare (pot afecta pana la 1 din 1000 persoane): dificultate la inghitit, scaderea sensibilitatii gurii.

Cu frecventa necunoscuta (nu poate fi estimata din datele disponibile): vedere incetosata, lacrimare crescuta, gat uscat, disconfort gastrointestinal, durere de buze, reactie alergica grava, incordarea maxilarului si dureri ale maxilarului, reactie alergica severa manifestata prin umflarea fetei si a gurii, inrosirea pielii.

Sarcina si alaptarea:

Este foarte important sa renunțați la fumat in timpul sarcinii, deoarece fumatul poate conduce la o intarziere in dezvoltarea fatului dumneavoastra. Acesta poate conduce, de asemenea, la nasteri premature sau la nasterea unui fat mort. Ar fi mai bine daca ați renunța la fumat fara utilizarea medicamentelor care conțin nicotina. Daca nu reusiți acest lucru, Nicorette Berrymint trebuie utilizat numai dupa consultarea profesionistului din domeniul sanatații care va urmareste sarcina, a medicului dumneavoastra de familie sau a unui medic dintr-un centru specializat in asistarea persoanelor care doresc sa renunțe la fumat.

Trebuie evitata utilizarea Nicorette Berrymint in timpul alaptarii, deoarece nicotina ajunge in laptele matern si poate dauna copilului dumneavoastra. Daca medicul dumneavoastra v-a recomandat sa folosiți Nicorette Berrymint, spray-ul nu trebuie administrat decat imediat dupa alaptare sau cu 2 ore inainte de alaptare.

Compozitie:

 • Substanta activa este nicotina. O doza pulverizata furnizeaza nicotina 1 mg.
 • Celelalte componente sunt: propilenglicol (E1520), etanol anhidru, trometamol, poloxamer 407, glicerol (E422), hidrogenocarbonat de sodiu, levomentol, aroma de fructe de padure, aroma cu efect racoritor, sucraloza, acesulfam de potasiu, butilat de hidroxitoluen (E 321), acid clorhidric (pentru ajustarea pH-ului) si apa purificata.

  Mod de prezentare: flacon cu 13,2 ml spray oral, solutie. Fiecare flacon asigura 150 de pulverizari.

   

  Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
  citeste mai mult...

  Informatii aditionale Nicorette® Berrymint spray bucofaringian, solutie x 150 pulverizari

  Mai multe informatii
  Forma prezentareSpray oral
  Indicat pentruSuplinirea nicotinei
  adresabilitateUz general
  Functie produsAntifumat/Antitabac
  AfectiuneTabagism (dependenta de tutun)
  BrandMcNeil

  Prospect Nicorette® Berrymint spray bucofaringian, solutie x 150 pulverizari

  Prospect: Informații pentru utilizator
  Nicorette Berrymint 1 mg/spray, spray bucofaringian, soluție 
  Nicotină 

  Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a utiliza acest medicament, deoarece acesta conține informații importante pentru dumneavoastră.
  Utilizați întotdeauna acest medicament numai conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau ale farmacistului. 
  - Păstrați acest prospect. Ar putea fi necesar să îl recitiți.
  - Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
  - Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect; vezi pct. 4.
  - Dacă după 6 luni de tratament cu Nicorette Berrymint, nu reușiți să renunțați la fumat, trebuie să vă adresați unui medic. 

  Ce găsiți în acest prospect 

  1. Ce este Nicorette Berrymint și pentru ce se utilizează 
  2. Ce trebuie să știți înainte de a utiliza Nicorette Berrymint 
  3. Cum se utilizează Nicorette Berrymint 
  4. Reacții adverse posibile 
  5. Cum se păstrează Nicorette Berrymint 
  6. Conținutul ambalajului și alte informații 

  1. Ce este Nicorette Berrymint și pentru ce se utilizează 

  Nicorette Berrymint este folosit pentru a vă ajuta să renunțați la fumat atunci când vă doriți acest lucru sau să reduceți fumatul înainte de a renunța complet. Acesta face parte din clasa de tratament denumită Terapie de Substituție Nicotinică (TSN). 

  Nicorette Berrymint ameliorează simptomele de sevraj nicotinic, inclusiv nevoia de nicotină, simptome obișnuite pe care le resimțiți atunci când renunțați la fumat. Când încetați brusc să mai oferiți corpului nicotina conținută în tutun, vă veți confrunta cu diferite tipuri de senzații neplăcute, denumite simptome de sevraj. Prin utilizarea Nicorette Berrymint, puteți preveni sau reduce aceste senzații neplăcute și nevoia de a fuma. Acest lucru se datorează faptului că medicamentul furnizează în continuare corpului dumneavoastră o cantitate mică de nicotină, pentru o perioadă scurtă de timp. Nicorette Berrymint nu conține gudron, monoxid de carbon sau alte toxine din fumul de țigară. 

  Pentru a îmbunătăți șansele de a vă ajuta să renunțați la fumat, ar trebui, de asemenea, să solicitați consiliere și sprijin, în măsura în care acest lucru este posibil. 

  2. Ce trebuie să știți înainte de a utiliza Nicorette Berrymint 

  Nu utilizați Nicorette Berrymint 
  ·  dacă sunteți alergic la nicotină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6); 
  ·  dacă aveți vârsta sub 18 ani; 
  ·  dacă nu ați fumat niciodată

  Atenționări și precauții 
  Discutaţicu medicul dumneavoastră dacă aveți oricare dintre afecțiunile enumerate mai jos,.Puteți urma tratament cu Nicorette Berrymint, dar trebuie să discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră: 

  -  dacă ați suferit recent (în ultimele 3 luni) un atac de cord sau un accident vascular cerebral; 
  -  dacă aveți dureri toracice (angină instabilă) sau angină de repaus; 
  -  dacă suferiți de o afecțiune a inimii care vă afectează pulsul sau ritmul cardiac; 
  -  dacă suferiți de hipertensiune arterială care nu este ținută sub control prin administrarea de medicamente; 
  -  dacă ați avut vreodată reacții alergice care s-au manifestat prin umflarea buzelor, a feței și a gâtului (angioedem) sau erupție pe piele, însoțită de mâncărimi (urticarie). Utilizarea TSN poate declanșa uneori acest tip de reacție; 
  -  dacă suferiți de afecțiuni severe sau moderate ale ficatului; 
  -  dacă suferiți de afecțiuni severe ale rinichilor
  -  dacă suferiți de diabet; 
  -  dacă aveți o glandă tiroidă hiperactivă; 
  -  dacă suferiți de o tumoră la nivelul glandei suprarenale (feocromocitom); 
  -  dacă suferiți de ulcer gastric sau duodenal; 
  -  dacă suferiți de esofagită. 

  Nicorette Berrymint nu trebuie utilizat de nefumători

  Copii și adolescenți 
  Acest medicament nu trebuie administrat la copii și adolescenți. 

  Nicorette Berrymint împreună cu alte medicamente 
  Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistulu dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
  Acest lucru are o importanță deosebită în special dacă luați medicamente care conțin:
  teofilină în tratamentul pentru astm; 
  tacrină pentru boala Alzheimer;
  clozapină pentru schizofrenie;
  ropinirol în tratamentul pentru boala Parkinson.
  Nicorette Berrymint împreună cu alimente și băuturi
  Nu consumați alimente sau băuturi în timpul administrării sprayului bucofaringian. 

  Sarcina, alăptarea și fertilitatea
  Este foarte important să renunțați la fumat în timpul sarcinii, deoarece fumatul poate conduce la o întârziere în dezvoltarea fătului dumneavoastră. Acesta poate conduce, de asemenea, la nașteri premature sau la nașterea unui făt mort. Ar fi mai bine dacă ați renunța la fumat fără utilizarea medicamentelor care conțin nicotină. Dacă nu reușiți acest lucru, Nicorette Berrymint trebuie utilizat numai după consultarea profesionistului din domeniul sănătății care vă urmărește sarcina, a medicului dumneavoastră de familie sau a unui medic dintr-un centru specializat în asistarea persoanelor care doresc să renunțe la fumat. 

  Trebuie evitată utilizarea Nicorette Berrymint în timpul alăptării, deoarece nicotina ajunge în laptele matern și poate dăuna copilului dumneavoastră. Dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat să folosiți Nicorette Berrymint, spray-ul nu trebuie administrat decât imediat după alăptare sau cu 2 ore înainte de alăptare. 

  Fumatul crește riscul de infertilitate la femei și bărbați. Nu sunt cunoscute efectele nicotinei asupra fertilității. 

  Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor 
  Nu s-au observat efecte asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

  Nicorette Berrymint conține 12 mg de propilenglicol per pulverizare. Acest medicament conține aproximativ 7 mg alcool (etanol) în fiecare pulverizare, care este echivalent cu 97 mg / ml. Cantitatea dintr-o pulverizare din acest medicament este echivalentă cu mai puțin de 2 ml de bere sau 1 ml de vin. Cantitatea mică de alcool din acest medicament nu va avea efecte vizibile Acest medicament conține, de asemenea, mai puțin de 1 mmol de sodiu (23 mg) per pulverizare; adică, în esență, nu conține sodiu. Din cauza prezenței butilatului de hidroxitoluen, Nicorette Berrymint poate cauza apariția unor reacții cutanate locale (de exemplu, dermatita de contact) sau iritații la nivelul ochilor și al membranelor mucoase. 

  3. Cum se utilizează Nicorette Berrymint 

  Utilizați întotdeauna acest medicament numai conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau ale farmacistului. 

  Persoanele cu vârsta sub 18 ani nu trebuie să folosească Nicorette Berrymint. 

  Consultați-vă medicul dacă nu ați obținut o reducere a numărului de pulverizări sau a consumului de țigări după 6 săptămâni de tratament sau dacă trebuie să utilizați Nicorette Berrymint mai mult de 6 luni. În mod normal, trebuie să luați Nicorette Berrymint timp de 3 luni. Nicorette Berrymint nu trebuie administrat mai mult de 6 luni. 

  Instrucțiunile despre cum să utilizați Nicorette Berrymint depind de faptul dacă renunțați să fumați imediat sau dacă reduceți treptat numărul de țigări înainte de a vă opri complet. 

  Renunțarea imediată la fumat 

  Scopul este renunțarea imediată la fumat și utilizarea spray-ului pentru ameliorarea nevoii de a fuma. 

  Nu utilizaţi mai mult de 2 pulverizări o dată sau 4 pulverizări pe oră pentru 16 ore. Doza maximă este de 64 de pulverizări pentru 16 ore în orice perioadă de 24 ore. 

  Etapa I: săptămânile 1-6
  Administrați 1 sau 2 pulverizări în momentele în care ați fi fumat în mod obișnuit o țigară sau dacă apare nevoia de a fuma. Folosiţi mai o pulverizare şi dacă nevoia de a fuma nu dispare în decurs de câteva minute, administrați o a doua pulverizare. Dacă sunt necesare 2 pulverizări, dozele ulterioare pot fi administrate sub forma a 2 pulverizăr consecutive. Majoritatea fumătorilor vor avea nevoie de 1-2 pulverizări la un interval cuprins între 30 de minute și 1 oră.
  De exemplu, dacă fumaţi în medie în jur de 15 ţigări pe zi, trebuie să utilizaţi 1 sau 2 pulverizări de cel puţin 15 ori pe parcursul zilei. 

  Etapa II: săptămânile 7-9
  Începeți să reduceţi numărul de pulverizări zilnice.
  Până la sfârșitul săptămânii a 9-a, ar trebui să utilizați JUMĂTATE din media număruluio de pulverizări zilnice administrate în Etapa I. 

  Etapa III: săptămânile 10-12
  Continuați să e reduceți numărul de pulverizări zilnice, astfel încât să nu utilizaţi mai mult de 4 pulverizări pe zi în timpul săptămânii a 12-aAtunci când veți fi reușit reducerea la 2-4 pulverizări pe zi, utilizarea spray- ului bucofaringian trebuie oprită. 

  Renunțarea treptată la fumat 

  Scopul este să începeți prin înlocuirea treptată a unor țigări cu Nicorette Berrymint. După ce ați obținut acest lucru, apoi opriți complet fumatul în timp ce utilizați spray-ul. În cele din urmă, renunțați la folosirea spray- ului. 

  Atunci când simțiți o nevoie puternică de a fuma, folosiți 1-2 pulverizări în locul unei țigări pentru a vă ajuta să vă controlați nevoia de a fuma. Pulverizarea trebuie să înlocuiască o țigară, nu fumați la scurt timp după utilizarea spray-ului. Utilizarea spray-ului fără a vă reduce numărul de țigări vă va face să vă simțiți rău (consultați secțiunea „Dacă utilizați mai mult Nicorette Berrymint decât ar trebui”). Reduceți numărul de țigări pe care le fumați zilnic, cât mai multe și înlocuiți-le cu o pulverizare. Dacă nu s-a obținut o reducere a consumului de țigări după 6 săptămâni de tratament, solicitați sfatul medicului. De îndată ce vă simțiți pregătiți, trebuie să renunțați complet, dar nu mai târziu de 12 săptămâni după începerea tratamentului. După renunțarea la fumat, reduceți treptat numărul de pulverizări zilnice. Când ați redus la 2-4 pulverizări pe zi, opriți utilizarea Nicorette Berrymint. 

  Nu utilizaţi mai mult de 2 pulverizări o dată sau 4 pulverizări pe oră pentru 16 ore. Doza maximă este de 64 de pulverizări pentru 16 ore în orice perioadă de 24 ore. 

  Puteți fi tentat să fumaţi din nou, după întreruperea tratamentului.. Păstrați orice doze rămase de spray, deoarece este posibil ca nevoia de a fuma să apară brusc. Dacă resimțiți o nevoie puternică de a fuma, administrați una sau chiar două pulverizări, în cazul în care o singură pulverizare nu vă este de ajutor în decurs de câteva minute. 

  Urmați aceste instrucțiuni cu atenție și consultați imaginile pentru a vă ghida Pentru a debloca duza 

  Cum se deschide dispozitivul de pulverizare
  1. Folosiți degetul mare pentru a trage în jos butonul (a) până când acesta poate fi împins cu ușurință în interior (b). Nu aplicați o presiune exagerată împingeţi prea tare.
  2. În timp ce împingeți în interior, culisați în sus (c) pentru a debloca partea superioară a dispozitivului de pulverizare. Apoi eliberați butonul. 

  Cum se încarcă dispozitivul de pulverizare 

  Când utilizați spray-ul bucofaringian pentru prima dată, trebuie mai întâi să încărcați pompa de pulverizare. Pentru siguranță, îndreptați duza de pulverizare la distanță de dumneavoastră, de orice alți adulți, copii sau animalele de companie din apropiere. Apăsați de 3 ori partea de sus a dispozitivului de pulverizare cu degetul arătător, până când apare o pulverizare fină. Dacă nu folosiți sprayul timp de 2 zile, va trebui să repetați această procedură de încărcare. 

  Cum se utilizează dispozitivul de pulverizare 

  3. Îndreptați duza de pulverizare către gura deschisă și țineți-o cât puteți mai aproape de gura dumneavoastră.
  4. Apăsați ferm partea de sus a dispozitivului de pulverizare pentru a elibera o pulverizare în gură, evitând contactul cu buzele. Pentru a evita ca spray-ul să vă ajungă în gât, nu inspirați în timpul pulverizării. Pentru rezultate optime, nu înghițiți timp de câteva secunde după pulverizare. 

  Pentru retragerea duzei 

  Cum se închide dispozitivul de pulverizare 

  5. Apăsați butonul în jos (d) până când poate fi împins spre interior (e). 
  6. În timp ce împingeți spre interior, culisați în jos partea superioară a dispozitivului de pulverizare (f). 
  Eliberați butonul. Dispozitivul de pulverizare este acum închis.
  Pentru a administra o altă doză, repetați pașii de mai sus. 

  Închideți dispozitivul de pulverizare după fiecare utilizare, pentru a împiedica utilizarea sprayului de către copii și pulverizarea accidentală.
  În timpul administrării spray-ului bucofaringian, trebuie să aveți grijă să nu vă pulverizați spray în ochir. Dacă sprayul intră totuși în ochii, clătiți bine cu apă. 

  Dacă utilizați mai mult Nicorette Berrymint decât trebuie 
  Dacă fumați în timp ce utilizați Nicorette Berrymint, poarte apărea supradozajul cu nicotină.
  Dacă un copil utilizează Nicorette Berrymint sau dacă ați folosit mai mult din Nicorette Berrymint decât trebuie, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeți la cel mai apropiat spital. Dozele de nicotină care sunt tolerate de către fumătorii adulți în timpul tratamentului pot provoca simptome severe de intoxicație la copii și se pot dovedi letale

  Simptomele de supradozaj includ senzație de rău, greață, vărsături, hipersecreție salivară, dureri abdominale, diaree, transpirații, cefalee, amețeli, tulburări de auz și senzație de slăbiciune accentuată. La doze mari administrate, aceste simptome pot fi urmate de scăderea tensiunii arteriale, bătăi slabe și neregulater ale inimii, dificultăți de respirație, oboseală extremă, , colaps circulator și convulsii generale. 

  Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

  4. Reacții adverse posibile 

  Ca în cazul tuturor medicamentelor, și acest medicament poate provoca reacții adverse, deși nu apar la toate persoanele. 

  Nicorette Berrymint poate avea aceleași reacții adverse precum alte medicamente pe bază de nicotină. Aceste reacții adverse depind, în general, de doza administrată. 

  Efecte corelate cu renunțarea la fumat (sevraj nicotinic) 
  Unele dintre efectele nedorite pe care le veți resimți atunci când vă renunțați la fumat pot fi simptomele de sevraj cauzate de scăderea aportului de nicotină. 

  Aceste efecte includ: 
  ·  iritabilitate, agresivitate, nerăbdare sau frustrare; 
  ·  stare de neliniște, agitație sau dificultăți de concentrare; 
  ·  treziri în timpul nopții sau dereglări ale somnului; 
  ·  creștere a poftei de mâncare sau creștere în greutate; 
  ·  stare de deprimare; 
  ·  impulsul de a fuma (nevoie)
  ·  scăderea frecvenței bătăilor inimii; 
  ·  sângerarea gingiilor sau ulcerații la nivelul gurii; 
  ·  amețeli sau confuzie: 
  ·  tuse, dureri în gât, nas înfundat sau care curge; 
  ·  constipație. 

  Dacă observați oricare dintre următoarele reacții adverse grave rare, opriți administrarea Nicorette Berrymint și adresați-vă imediat medicului (semne de angioedem): 
  ·  umflarea feței, a limbii sau a faringelui; 
  ·  dificultăți la înghițire; 
  ·  urticarie și dificultăți la respirație. 

  Foarte frecvente: pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane: 
  ·  sughițuri (deosebit de frecvente); 
  ·  dureri de cap, greață (stare de rău); 
  ·  iritație a gâtului. 

  Frecvente: pot afecta până la 1 din 10 persoane: 
  ·  efecte locale ale spray-ului precum senzație de arsură, inflamație la nivelul gurii, modificări ale percepției gustului; 
  ·  gură uscată sau â cantitate crescută de salivă; 
  ·  dispepsie 
  ·  dureri sau disconfort la nivelul stomacului (abdomenului); 
  ·  vărsături, gaze sau diaree; 
  ·  senzație de oboseală (fatigabilitate); 
  ·  hipersensibilitate (alergie);
  · furnicături.
  · Tuse 

  Mai puțin frecvente: pot afecta până la 1 din 100 persoane: 
  ·  reacții la nivelul nasului precum congestie, strănut; 
  ·  respirație șuierătoare (bronhospasm) sau senzația că este nevoie de mai mult efort decât de obicei pentru a respira (dispnee), dureri la nivelul gâtului; 
  ·  înroșire a pielii sau transpirație excesivă; 
  ·  reacții la nivelul gurii, precum furnicături ale gurii, inflamație a limbii, ulcerații la nivelul gurii, leziuni ale mucoasei din interiorul guriisau modificări ale vocii, dureri la nivelul gurii și a gâtului, eructație, sângerări la nivelul gingiilor; 
  ·  palpitații (conștientizarea neobișnuită a bătăilor inimii), creștere a frecvenței bătăilor inimii, tensiune arterială mare 
  ·  erupții trecătoare pe piele și/sau mâncărimi (prurit, urticarie) ale pielii; 
  ·  vise anormale; 
  ·  disconfort și dureri la nivelul pieptului; 
  ·  slăbiciune, stare de rău. 

  Rare: pot afecta până la 1 din 1000 persoane 
  ·  dificultăți la înghițire, senzații reduse la nivelul gurii; 
  ·  râgâit. 

  Cu frecvență necunoscută: din datele disponibile, frecvența nu poate fi estimată: 
  ·  vedere încețoșată, creșterea secreției lacrimale (lăcrimare); 
  ·  senzație de gât uscat, disconfort la nivelul stomacului, durere la nivelul buzelor; 
  ·  modificări ale ritmului bătăilor inimii; 
  ·  înroșire a pielii; 
  ·  reacții alergice, inclusiv umflarea feței și a gurii (angioedem sau anafilaxie). 

  Raportarea reacțiilor adverse 

  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. 
  Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România
  Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1
  București 011478- RO
  Tel: + 4 0757 117 259 
  Fax: +4 0213 163 497
  e-mail: adr@anm.ro.
  Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

  5. Cum se păstrează Nicorette Berrymint 

  Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. 

  Nu utilizați acest medicament după data de expirare, după „EXP” înscrisă pe dispozitivul de pulverizare și pe spatele ambalajului. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
  A nu se păstra la temperaturi peste 30°C.

  Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cu privire la modul de eliminare a medicamentelor pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului, în special a mediului acvatic, în cazul nicotinei. 

  6. Conținutul ambalajului și alte informații 

  Ce conține Nicorette Berrymint 

  -  Substanța activă este nicotina. O doză pulverizată conține 1 mg nicotină. 
  -  Celelalte componente sunt: propilenglicol (E1520), etanol anhidru, trometamol, poloxamer 407, glicerol (E422), hidrogenocarbonat de sodiu, levomentol, aromă de fructe de pădure, aromă cu efect răcoritor, sucraloză, acesulfam de potasiu, butilat de hidroxitoluen (E 321), acid clorhidric (pentru ajustarea pH-ului) și apă purificată. 

  Cum arată Nicorette Berrymint și conținutul ambalajului

  Nicorette Berrymint este compus dintr-un flacon de plastic cu soluție introdus într-un dispozitiv prevăzut cu o pompă mecanică pentru pulverizare. Dispozitivul este prevăzut cu un sistem securizat pentru copii.
  Fiecare flacon conține 13,2 ml de soluție care asigură 150 de pulverizări.
  Nicorette Berrymint este disponibil în ambalaje cu 1 sau 2 dispozitive de pulverizare. 

  Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate. 

  Deținătorul autorizației de punere pe piață și fabricantul 

  McNeil AB
  Norrbroplatsen 2, SE -25109 Helsingborg
  Suedia 

  Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale SEE sub următoarele denumiri: 

  Suedia

  Nicorette Fruktmint

  Austria

  Nicorette Fruit & Mint Spray

  Belgia / Olanda

  Nicorette Fruit & Mint Mondspray

  Bulgaria

  Nicorette Berrymint

  Croația

  Nicorette okus šumskog voća

  Cipru

  Nicorette Quickspray Berry

  Republica Cehă

  Nicorette Spray s příchutí lesního ovoce

  Danemarca

  Nicorette QuickMist Cool Berry

  Estonia

  Nicorette Coolberry

  Finlanda

  Nicorette Berrymint

  Franța

  NICORETTESPRAY® FRUITS ROUGES

  Germania

  Nicorette Fruit & Mint Spray

  Grecia

  Nicorette Quickspray Berry

  Ungaria

  Nicorette Berrymint

  Islanda

  Nicorette Quickmist Cool Berry

  Irlanda

  Nicorette QuickMist Cool Berry

  Italia

  Nicorettequick

  Letonia Nicorette Coolberry

  Luxembourg

  Nicorette Fruit & Mint Spray Buccal

  Norvegia

  Nicorette
  Polonia Nicorette Cool Berry
  Portugalia Nicorette Bucomist sabor fruta menta
  România Nicorette Berrymint

  Republica Slovacă

  Nicorette Spray s príchuťou lesného ovocia
  Slovenia Nicorette z okusom gozdnih sadežev
  Spania Nicorette Bucomist sabor fruta menta

  Acest prospect a fost revizuit în ianuarie 2021. 

  Alte surse de informaţii 

  Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/

  citeste mai mult...
  Scrie o recenzie

  Review-uri si Pareri Nicorette® Berrymint spray bucofaringian, solutie x 150 pulverizari


  Rating-ul dumneavoastra

  mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

  Beneficiile mattca.ro:

  • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
  • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
  • Parteneriate cu brand-uri de renume
  • Oferte si promotii noi, lunar
  • Cantitati economice (pachete avantajoase)
  • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

  Cumparate frecvent impreuna

  1. Nicorette® freshmint spray bucofaringian, solutie x 150 pulverizari

   Nicorette® freshmint spray bucofaringian, solutie...

   Rating:
   0%
   92,88 Lei TVA inclus
   in stoc
  2. Nicorette® Clear 15 mg/16 ore x 7 plasturi transdermici

   Nicorette® Clear 15 mg/16 ore x 7 plasturi transd...

   63,23 Lei TVA inclus
   in stoc
  3. Hexoral® 2 mg/ml spray bucofaringian, solutie x 40 ml

   Hexoral® 2 mg/ml spray bucofaringian, solutie x 4...

   27,22 Lei TVA inclus
   lipsa stoc
  4. Olynth® HA 1 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

   Olynth® HA 1 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

   18,45 Lei TVA inclus
   in stoc
  5. Calgel® gel gingival x 10 g

   Calgel® gel gingival x 10 g

   22,06 Lei TVA inclus
   in stoc

  Poate ai vrea sa incerci

  1. Nicorette® Clear 25 mg/16 ore x 7 plasturi transdermici

   Nicorette® Clear 25 mg/16 ore x 7 plasturi transd...

   63,23 Lei TVA inclus
   in stoc
  2. Defumoxan 1,5 mg x 100 comprimate

   Defumoxan 1,5 mg x 100 comprimate

   131,36 Lei TVA inclus
   in stoc
  3. Nicorette® freshmint spray bucofaringian, solutie x 150 pulverizari

   Nicorette® freshmint spray bucofaringian, solutie...

   Rating:
   0%
   92,88 Lei TVA inclus
   in stoc
  4. Nicorette® Clear 15 mg/16 ore x 7 plasturi transdermici

   Nicorette® Clear 15 mg/16 ore x 7 plasturi transd...

   63,23 Lei TVA inclus
   in stoc
  5. Nicorette® Freshfruit 2 mg guma medicamentoasa masticabila x 30 gume

   Nicorette® Freshfruit 2 mg guma medicamentoasa ma...

   Rating:
   0%
   36,99 Lei TVA inclus
   in stoc
  Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

  Produsul a fost adaugat in cos

  Mesaje
  meniu
  Cosul meu