Facebook Pixel

Muconasal® spray 1,18 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

Cod: W63945001
Brand: Sanofi
Status:
Muconasal® spray 1,18 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml este un medicament indicat pentru ameliorarea congestiei nazale, asociata cu rinita alergica si raceala comuna.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

19,40 Lei TVA inclus

Descriere Muconasal® spray 1,18 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

Muconasal® spray 1,18 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml este un medicament indicat pentru ameliorarea congestiei nazale, asociata cu rinita alergica si raceala comuna.

Indicatii:

Tramazolina, principiul activ al Muconasal spray, micsoreaza diametrul vaselor si astfel reduce congestia mucoasei nazale. Aceasta duce la decongestionarea pe un termen lung a meatului nazal (cailor nazale). Dupa ce va administrati sprayul de Muconasal spraz, efectul acesta apare de obicei in decurs de 5 minute si dureaza timp de 8-10 ore.

Este un decongestionant de uz topic, indicat pentru ameliorarea congestiei nazale, asociata cu raceala comuna si rinita alergica si pentru facilitarea drenarii secretiilor in sinuzite si otite medii (infectii la nivelul urechii medii), la recomandarea medicului.

Mod de administrare:

Adulti: doza recomandata este de un puf Muconasal spray (0,0826 mg clorhidrat de tramazolina) de maxim 4 ori pe zi, in fiecare nara.

Administrarea nu se va continua mai mult de 5 pana la 7 zile fara avizul medicului.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Muconasal spray daca:

 • sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidrat de tramazolina, clorura de benzalconiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Muconasal spray;
 • suferiti de rinita sicca (inflamatie a mucoasei nazale insotita de secretie);
 • ati fost supus unei interventii chirurgicale la cap pe cale nazala.

Muconasal spray nu trebuie administrat la copii sub 6 ani.

Daca simptomele nu au disparut dupa administrarea Muconasal spray timp de sapte zile, se va reevalua tratamentul.
Utilizarea prelungita a decongestionantelor mucoasei nazale poate duce la inflamatie cronica (si astfel la infundarea / obstructia nasului) prin tahifilaxie si la atrofia membranei mucoasei nazale.

Reactii adverse posibile:

 • Tulburari ale sistemului imunitar cu frecventa necunoscuta: reactii de hipersensibilitate;
 • Tulburari psihice: neliniste, halucinatii, insomnie;
 • Tulburari ale sistemului nervos: cefalee, ameteli, tulburari ale gustului, somnolenta, stare de calm;
 • Tulburari cardiace: palpitatii, tahicardie, aritmii;
 • Tulburari respiratorii, toracice si mediastinale: senzatie de disconfort/arsura a mucoasei nazale, edem al mucoasei (hiperemie reactiva), uscaciune a mucoasei nazale, scurgere nazala abundenta (rinoree) si stranut;
 • Tulburari gastro-intestinale: greata.

Sarcina si alaptarea:

Nu se recomanda administrarea Muconasal spray in timpul primului trimestru de sarcina. In celelalte trimestre de sarcina si in perioada alaptarii Muconasal spray se va administra numai la recomandarea medicului, dupa evaluarea raportului risc/beneficiu.

Compozitie:

 • Substanta activa este: clorhidrat de tramazolina sub forma de clorhidrat de tramazolina monohidrat; un ml spray nazal, solutie contine clorhidrat de tramazolina 1,18 mg sub forma de clorhidrat de tramazolina monohidrat 1,265 mg.
 • Celelalte componente sunt: acid citric monohidrat, hidroxid de sodiu, clorura de benzalconiu, hipromeloza, povidona K 25, glicerol 85%, sulfat de magneziu heptahidrat, clorura de magneziu hexahidrat, clorura de calciu dihidrat, hidrogenocarbonat de sodiu, clorura de sodiu, cineol, levomentol, camfor racemic, apa purificata.

Mod de prezentare: flacon cu 10 ml spray nazal, solutie.

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Muconasal® spray 1,18 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

Mai multe informatii
Indicat pentruRinita alergica
Prospect

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

MUCONASAL SPRAY 1,18 mg/ml, spray nazal, soluţie

Clorhidrat de tramazolină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Muconasal spray cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

 • Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Muconasal spray şi pentru ce se utilizează

 2. Înainte să utilizaţi Muconasal spray

 3. Cum să utilizaţi Muconasal spray

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Muconasal spray

 6. Informaţii suplimentare

1.          CE ESTE MUCONASAL SPRAY ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ 

Tramazolina, principiul activ al Muconasal spray, micşorează diametrul vaselor şi astfel reduce congestia mucoasei nazale. Aceast duce la decongestionarea pe un termen lung a meatului nazal (căilor nazale). După ce vă administraţi sprayul de Muconasal spraz, efectul acesta apare de obicei în decurs de 5 minute şi durează timp de 8-10 ore.

Este un decongestionant de uz topic, indicat pentru ameliorarea congestiei nazale, asociată cu răceala comună şi rinita alergică şi pentru facilitarea drenării secreţiilor în sinuzite şi otite medii (infecţii la nivelul urechii medii), la recomandarea medicului.

2.          ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI MUCONASAL SPRAY

Nu utilizaţi Muconasal spray

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de tramazolină, clorură de benzalconiu sau la oricare dintre celelalte componente ale Muconasal spray;

 • dacă suferiţi de rinită sicca (inflamaţie a mucoasei nazale însoţită de secreţie);

 • dacă aţi fost supus unei intervenţii chirurgicale la cap pe cale nazală. Muconasal spray nu trebuie administrat la copii sub 6 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Muconasal spray

Dacă simptomele nu au dispărut după administrarea Muconasal spray timp de şapte zile, se va reevalua tratamentul.

Utilizarea prelungită a decongestionantelor mucoasei nazale poate duce la inflamaţie cronică (şi astfel la înfundarea / obstrucţia nasului) prin tahifilaxie şi la atrofia membranei mucoasei nazale.

Dacă suferiţi de una dintre următoarele afecţiuni:

 • hipertensiune arterială

 • afecţiuni cardiace (boli de inimă)

 • activitate crescută a tiroidei (hipertiroidism)

 • prostată mărită (hipertrofie de prostata)

 • feocromocitom (un tip de tumoră a glandei suprarenale)

 • porfirie (o afecţiune rară în formarea componentei sanguine hem) Trebuie să utilizaţi Muconasal spraz numai la recomandarea Dacă, în acelaşi timp, utilizaţi unul dintre următoarele medicamente:

 • inhibitori ai MAO (pentru tratamentul depresiei) sau antidepresive triciclice

 • medicamente vasopresoare (pentru tratamentul tensiunii arteriale scăzute, hipotensiune arterială)

 • medicamente pentru tratamentul hipertensiunii arteriale

După micşorarea efectului terapeutic, este posibil ca să apară o congestie puternică a mucoasei nazale.

Aveţi grijă ca să evitaţi contactul medicamentului Muconasal spray cu ochii, pentru că poate determina iritaţii conjunctivale.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Dacă Muconasal spray se administrează concomitent cu antidepresive (inhibitori de monoaminooxidază sau antidepresive triciclice) sau medicamente vasopresoare (pentru tratamentul tensiunii arteriale scăzute), efectele asupra sistemului cardiovascular pot determina creşterea tensiunii arteriale. Asocierea cu antidepresive triciclice poate de asemenea produce bătăi neregulate ale inimii.

Interacţiunile cu medicamentele care tratează tensiunea arterială crescută pot fic complexe şi pot produce diferite efecte cardiovasculare.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Nu se recomandă administrarea Muconasal spray în timpul primului trimestru de sarcină. În celelalte trimestre de sarcină şi în perioada alăptării Muconasal spray se va administra numai la recomandarea medicului, după evaluarea raportului risc/beneficiu.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totuşi, în timpul tratamentului cu Muconasal spray pot să apară efecte adverse ca de exemplu halucinaţii, somnolenţă, stare de calm (efect sedativ), ameţeli şi oboseală. De aceea, se recomandă prudenţă atunci când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje. Dacă manifestaţi oricare dintre efectele adverse menţionate mai sus, trebuie să evitaţi astfel de sarcini, cu potenţial risc, cum sunt conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor.

Informaţii importante privind unele componente ale Muconasal spray

Muconasal spray conţine clorură de benzalconiu 13,1 µg/doză; aceasta poate provoca iritarea mucoasei nazale.

3.          CUM SĂ UTILIZAŢI MUCONASAL SPRAY

Utilizaţi întotdeauna Muconasal spray exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Doza uzuală este : Adulţi: doza recomandată este de un puf Muconasal spray (0,0826 mg clorhidrat de tramazolină) de maxim 4 ori pe zi, în fiecare nară.

Administrarea nu se va continua mai mult de 5 până la 7 zile fără avizul medicului. Muconasal spray este recomandat numai adulţilor şi copiilor peste 6 ani.

Instrucţiuni pentru utilizarea pompei dozatoare

Înainte de fiecare utilizare se vor respecta următoarele instrucţiuni:

 1. Se desface capacul

 2. Înainte de utilizarea pentru prima dată a pompei dozatoare, aceasta trebuie acţionată în mod repetat până se eliberează o soluţie cu aspect de ceaţă uniformă (vezi 1)

La întrebuinţările ulterioare, pompa dozatoare este gata de utilizare. Se suflă bine nasul înainte de a utiliza Muconasal spray.

 1. Se introduce aplicatorul nazal într-o nară şi se acţionează pompa dozatoare o dată (vezi 2). Apoi se repetă aplicarea în cealaltă nară.

Pe măsură ce se pulverizează, se inspiră uşor pe nas.

 1. Se montează capacul protector după

Se recomandă ca, după folosire, să se cureţe aplicatorul nazal.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Muconasal spray

În cazul utilizării unor doze mai mari decât cele recomandate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sunt aşteptate următoarele efecte: oboseală, ocazional insomnie, ameţeli şi greaţă. Creşterea tensiunii arteriale şi tahicardia pot fi urmate, în special la copii, de scăderea tensiunii arteriale, hipotermie, şoc şi bradicardie reflexă.

Dacă suspicionaţi un supradozaj sau în caz de înghiţire accidentală a medicamentului, adresaţi-vă de urgenţă medicului. După un supradozaj cu Muconasal spray, pot alterna faze de creştere sau de scădere a activităţii sistemului nervos central. În special la copii, supradozajul produce efecte ale sistemului nervos central însoţite de convulsii şi pierderea cunoştiinţei (comă), scăderea numărului bătăilor inimii şi depresie respiratorie. Simptome ale stimulării sistemului nervos central sunt anxietate, agitaţie, halucinaţii şi convulsii. Simptome ale depresiei sistemului nervos central sunt scăderea temperaturii corpului, letargie, somnolenţă şi pierderea conştiinţei (comă).

Suplimentar, pot să apară următoarele simptome: dilatarea sau îngustarea pupilelor, transpiraţii, febră, paloare, învineţirea buzelor, manifestări cardiovasculare inclusiv stop cardiac, tulburări ale respiraţiei inclusiv insuficienţă respiratorie şi stop respirator, modificări psihice.

Dacă uitaţi să luaţi Muconasal spray

Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi una imediat ce vă amintiţi dar nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să luaţi Muconasal spray

Muconasal spray trebuie utilizat numai la nevoie şi tratamentul trebuie întrerupt după ameliorarea simptomelor.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului .

4.          REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Muconasal spray poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cadrul fiecărei grupe de frecvenţă, reacţiile adverse sunt prezentate în ordinea descrescătoare a gravităţii.

Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:

- reacţii adverse foarte frecvent raportate (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);

-reacţii adverse frecvente (apar la mai puţin de 1 din 10 de persoane);

-reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai puţin de 1 la 100 de persoane);

-reacţii adverse rare (apar la mai puţin de 1 la 1000 de persoane);

-reacţii adverse foarte rare (apar la mai puţin de 1 la 10000 de persoane);

-reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile). Următoarele reacţii adverse pot să apară după administrarea Muconasal spray:

Tulburări ale sistemului imunitar

Cu frecvenţă necunoscută: reacţii de hipersensibilitate

Tulburări psihice

Mai puţin frecvente: nelinişte

Cu frecvenţă necunoscută: halucinaţii, insomnie

Tulburări ale sistemului nervos

Mai puţin frecvente: Cefalee

Rare: ameţeli, tulburări ale gustului

Cu frecvenţă necunoscută: somnolenţă, stare de calm (efect sedativ)

Tulburări cardiace

Mai puţin frecvente: senzaşie de puls forţat sau neregulat (palpitaţii)

Cu frecvenţă necunoscută: bătai rapide ale inimii(tahicardie), bătăi neregulate ale inimii (aritmii cardiace)

Tulburări respiratorii, toracice şi mediastinale

Frecvente: senzaţie de disconfort/arsură a mucoasei nazale

Mai puţin frecvente: edem al mucoasei (hiperemie reactivă), uscăciune a mucoasei nazale, scurgere nazală abundentă (rinoree) şi strănut.

Rare: hemoragie nazală (epistaxis)

Tulburări gastro-intestinale

Mai puţin frecvente: greaţă

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat

Cu frecvenţă necunoscută: erupţii cutanate trecătoare (rash*), mâncărimi*, edeme ale pielii*

Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare

Cu frecvenţă necunoscută: edeme ale mucoaei*, oboseală

Investigaţii diagnostice

Cu frecvenţă necunoscută: creşterea tensiunii arteriale

*aceste reacţii adverse pot fi semne de hipersensibilitate

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului

5.         CUM SE PĂSTREAZĂ MUCONASAL SPRAY

Nu utilizaţi Muconasal spray după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Acest medicament nu necesită condiţii speciale pentru păstrare.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Muconasal spray

 • Substanţa activă este: clorhidrat de tramazolină sub formă de clorhidrat de tramazolină monohidrat; un ml spray nazal, soluţie conţine clorhidrat de tramazolină 1,18 mg sub formă de clorhidrat de tramazolină monohidrat 1,265 mg.

 • Celelalte componente sunt: acid citric monohidrat, hidroxid de sodiu, clorură de benzalconiu, hipromeloză, povidonă K 25, glicerol 85%, sulfat de magneziu heptahidrat, clorură de magneziu hexahidrat, clorură de calciu dihidrat, hidrogenocarbonat de sodiu, clorură de sodiu, cineol, levomentol, camfor racemic, apă purificată.

Cum arată Muconasal spray şi conţinutul ambalajului 

Muconasal spray se prezintă sub formă de spray nazal, soluţie.

Este disponibil în cutii cu un flacon din sticlă brună a 10 ml spray nazal, soluţie, prevăzut cu pompă dozatoare şi aplicator nazal.

Deţinatorul autorizaţiei de punere pe piaţă

OPELLA HEALTHCARE   ROMANIA SRL

Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajul 9

Sector 2, București, România

Producător

ISTITUTO de ANGELI S.R.L.,

Reggello (FI)–Località Prulli, Italia

BOEHRINGER INGELHEIM PHARMA GmbH& Co. KG,

Binger Strasse 173, D-55216 Ingelheim am Rhein, Germania

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă:

Opella Healthcare Romania S.R.L.

Tel: + 40 21 317 31 36

{sigla Sanofi}

Acest prospect a fost aprobat în Iulie, 2021

AfectiuneRaceala si gripa
tip_produsFara alcool
SimptomeNas infundat (obstructie nazala)
Indicat pentruRinita alergica
Functie produsAntiinflamator, Decongestionant
adresabilitateUz general
Forma prezentareSpray
BrandSanofi
Zona corpNas
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Muconasal® spray 1,18 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Mucosolvan® 30 mg/5 ml sirop x 100 ml

  Mucosolvan® 30 mg/5 ml sirop x 100 ml

  26,23 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Antinevralgic® Sinus comprimate filmate x 12 comprimate filmate

  Antinevralgic® Sinus comprimate filmate x 12 comp...

  12,98 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Magnevie Immunity 30compr.

  Magnevie Immunity 30compr.

  27,70 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Antinevralgic - Forte 20compr

  Antinevralgic - Forte 20compr

  17,58 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Essentiale® Forte 300 mg capsule x 30 capsule

  Essentiale® Forte 300 mg capsule x 30 capsule

  28,20 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Fares - Renalex solutie (U65) 10ml

  Fares - Renalex solutie (U65) 10ml

  15,02 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Rhinxyl HA pentru adulti 1 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

  Rhinxyl HA pentru adulti 1 mg/ml spray nazal, solu...

  15,47 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Thymotabs Nature 24compr

  Thymotabs Nature 24compr

  22,06 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Vitaleg - Masaj gel 120g

  Vitaleg - Masaj gel 120g

  58,54 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Proxel X 30 Cps

  Proxel X 30 Cps

  57,40 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu