Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Lopemidol 1 mg/5 ml solutie orala x 100 ml

Cod: W61539001
Brand: Biofarm
Status:
Lopemidol 1 mg/5 ml solutie orala x 100 ml este un medicament antipropulsiv, care se administreaza in tratamentul simptomatic al diareei acute si cronice.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

Acest produs nu mai face parte din oferta nostra, poti incerca un produs asemanator din lista de mai jos.

Descriere Lopemidol 1 mg/5 ml solutie orala x 100 ml

Lopemidol 1 mg/5 ml solutie orala x 100 ml este un medicament antipropulsiv, care se administreaza in tratamentul simptomatic al diareei acute si cronice.

Indicatii:

Clorhidratul de loperamida este un medicament de tip opioid cu proprietati antidiareice.
Este util in tratamentul simptomatic al diareei acute si cronice la adulti si copii cu varsta peste 2 ani.

Mod de administrare:

Diaree acuta
Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: Doza recomandata initial este de 4 mg clorhidrat de loperamida (20 ml solutie orala Lopemidol). Ulterior, se recomanda o doza de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Lopemidol) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi doza zilnica totala de 16 mg clorhidrat de loperamida (80 ml solutie orala Lopemidol).

Diaree cronica
Adulti: Doza recomandata este de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Lopemidol) de 1-3 ori pe zi.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Lopemidol

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la clorhidratul de loperamida sau la oricare dintre celelalte componente ale Lopemidol;
 • daca suferiti o acutizare a rectocolitei ulcero-hemoragice;
 • la copii cu varsta sub 2 ani.

Tratamentul cu loperamida poate fi insotit, daca este necesar, de rehidratare. Necesarul de lichide trebuie stabilit in functie de gravitatea diareei, varsta si starea dumneavoastra sau a copilului dumneavoastra.

Nu trebuie utilizata in cazul diareei aparute in cursul tratamentului cu antibiotice cu spectru larg de actiune, cand este posibila aparitia unei colite pseudomembranoase. In acest caz, trebuie evitat orice tratament care produce staza digestiva.

Reactii adverse posibile:

Cea mai frecventa reactie adversa care poate sa apara este constipatia, situatie in care se recomanda modificarea dozei.
Alte reactii adverse semnalate au fost: reactii de hipersensibilitate (de exemplu, eruptii pe piele), dureri abdominale, balonari, greata, varsaturi, cefalee, oboseala, somnolenta, vertij, uscaciunea gurii.

Sarcina si alaptarea:

Desi studiile preclinice au evidentiat absenta efectelor embriotoxic si teratogen, iar loperamida se excreta in laptele matern in concentratii foarte mici, administrarea in timpul sarcinii si alaptarii se face numai dupa evaluarea raportului dintre beneficiul terapeutic pentru mama si riscul posibil pentru fat.

Compozitie:

 • Substanta activa este clorhidrat de loperamida, 1 mg in 5 ml solutie orala.
 • Celelalte componente sunt: glicerol, acesulfam de potasiu, benzoat de sodiu, acid citric monohidrat, vanilina, aroma de caise, apa purificata.

Mod de prezentare: flacon continand 100 ml solutie orala.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDiaree
AfectiuneDiaree
Tip produsFara zahar
SimptomeDiaree cronica
Indicat pentruDiaree
Compozitie produsLoperamid
Functie produsAntidiareic
adresabilitateUz general
Forma prezentareSolutie orala
BrandBiofarm
Zona corpSistemic

Prospect Lopemidol 1 mg/5 ml solutie orala x 100 ml

Prospect: Informații pentru utilizator

Lopemidol 1 mg/5 ml soluţie orală 
clorhidrat de loperamidă 

-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi. 
-  Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc.
LA COPII, MEDICAMENTUL VA FI UTILIZAT DOAR LA RECOMANDAREA MEDICULUI. 
-  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să luați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.
Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. 
- Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări 
*  Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră,sau farmacistului . 
Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
*  Dacă după 2 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic. 

Ce găsiți în acest prospect 

 1. Ce este Lopemidol și pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să știți înainte să luați Lopemidol 
 3. Cum să utilizați Lopemidol 
 4. Reacții adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Lopemidol 
 6. Conținutul ambalajului și alte informații 

1. Ce este Lopemidol și pentru ce se utilizează 

Clorhidratul de loperamidă este un medicament de tip opioid cu proprietăţi antidiareice.
Este util în tratamentul simptomatic al diareei acute şi cronice la adulţi şi copii cu vârsta peste 2 ani. 

2. Ce trebuie să știți înainte să luați Lopemidol 

Nu utilizaţi Lopemidol 
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul de loperamidă sau la oricare dintre celelalte componente ale Lopemidol;
- dacă suferiţi o acutizare a rectocolitei ulcero-hemoragice;
- la copii cu vârsta sub 2 ani. 

Atenționări și precauții 
Înainte să luați Lopemidol, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Tratamentul cu loperamidă poate fi însoţit, dacă este necesar, de rehidratare. Necesarul de lichide trebuie stabilit în funcţie de gravitatea diareei, vârsta şi starea dumneavoastră sau a copilului dumneavoastră.
În cazul diareei acute, dacă nu se observă nici o ameliorare de la începerea tratamentului, trebuie întreruptă administrarea loperamidei şi medicul va reevalua schema de tratament. 

Loperamida nu trebuie utilizată ca tratament de primă intenţie în dizenteriile acute însoţite de hemoragie digestivă inferioară şi de valori crescute ale temperaturii corpului. 

Nu trebuie utilizată în cazul diareei apărute în cursul tratamentului cu antibiotice cu spectru larg de acţiune, când este posibilă apariţia unei colite pseudomembranoase. În acest caz, trebuie evitat orice tratament care produce stază digestivă.
Administrarea loperamidei trebuie întreruptă dacă apare constipaţie sau distensie abdominală. Loperamida trebuie utilizată cu prudenţă dacă aveţi insuficienţă hepatică. 

Lopemidol împreună cu alte medicamente 
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. 

Este recomandat să se evite administrarea concomitentă a medicamentelor cu acţiune identică sau asemănătoare. 

Sarcina , alăptarea și fertilitatea 
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

Deşi studiile preclinice au evidenţiat absenţa efectelor embriotoxice şi teratogen, iar loperamida se excretă în laptele matern în concentraţii foarte mici, administrarea în timpul sarcinii şi alăptării se face numai după evaluarea raportului dintre beneficiul terapeutic pentru mamă şi riscul posibil pentru făt. 

Se recomandă a se avea în vedere proprietăţile opiacee ale medicamentului, care pot avea efect asupra funcţiei digestive a nou-născutului sau sugarului.

Acest medicament poate determina uneori reacţii adverse, cum ar fi somnolenţă uşoară şi tranzitorie sau vertij, putând influenţa capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. 

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor 

Acest medicament poate determina uneori reacţii adverse, cum ar fi somnolenţă uşoară şi tranzitorie sau vertij, putând influenţa capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. 

3. Cum să utilizați Lopemidol 

Se recomandă rehidratarea pe cale orală sau parenterală în funcţie de intensitatea diareei, vârsta şi particularităţile pacientului.
Se administrează pe cale orală. 

Diaree acută
Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani
Doza recomandată iniţial este de 4 mg clorhidrat de loperamidă (20 ml soluţie orală Lopemidol). Ulterior, se recomandă o doză de 2 mg clorhidrat de loperamidă (10 ml soluţie orală Lopemidol) după fiecare scaun diareic, fără a depăşi doza zilnică totală de 16 mg clorhidrat de loperamidă (80 ml soluţie orală Lopemidol). 

Copii
Copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 5 ani
Lopemidol se administrează numai la recomandarea medicului.
Doza recomandată iniţial este de l mg clorhidrat de loperamidă (5 ml soluţie orală Lopemidol), după primul scaun diareic.
Ulterior, se recomandă o doză de 1 mg clorhidrat de loperamidă (5 ml soluţie orală Lopemidol) după fiecare scaun diareic, fără a depăşi doza zilnică totală de 3 mg clorhidrat de loperamidă (15 ml soluţie orală Lopemidol). 

Copii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 8 ani 
Doza recomandată iniţial este de 2 mg clorhidrat de loperamidă (10 ml soluţie orală Lopemidol) după primul scaun diareic.
Ulterior, se recomandă o doză de 1 mg clorhidrat de loperamidă (5 ml soluţie orală Lopemidol) după fiecare scaun diareic, fără a depăşi doza zilnică totală de 4 mg clorhidrat de loperamidă (20 ml soluţie orală Lopemidol). 

Copii cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 ani 
Doza recomandată iniţial este de 2 mg clorhidrat de loperamidă (10 ml soluţie orală Lopemidol) după primul scaun diareic.
Ulterior, se recomandă o doză de 1 mg clorhidrat de loperamidă (5 ml soluţie orală Lopemidol) după fiecare scaun diareic, fără a depăşi doza zilnică totală de 6 mg clorhidrat de loperamidă (30 ml soluţie orală Lopemidol). 

Diaree cronică
Adulţi
Doza recomandată este de 2 mg clorhidrat de loperamidă (10 ml soluţie orală Lopemidol) de 1-3 ori pe zi. 

Copii cu vârsta peste 8 ani 
Doza recomandată este de 1 mg clorhidrat de loperamidă (5 ml soluţie orală Lopemidol) de 1-2 ori pe zi. 

Cât timp se administrează Lopemidol? 
Durata tratamentului la adulţi este de până la două zile.
Durata tratamentului la copii va fi stabilită de către medic. 

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Lopemidol
Simptome
: deprimarea sistemului nervos central cu diminuarea vigilenţei, somnolenţă, mioză, hipertonie, deprimarea centrului respirator, incoordonare motorie şi ileus.
Copiii sunt mai sensibili la efectele asupra sistemului nervos central.
Dacă apar astfel de simptome, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de primire urgenţe din cadrul celui mai apropiat spital. 

Tratament: antidotul este naloxona.
Se recomandă supraveghere medicală timp de 48 de ore de la ingestie pentru a observa din timp semnele unei eventuale deprimări a sistemului nervos central.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacții adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Ca toate medicamentele, Lopemidol poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Cea mai frecventă reacţie adversă care poate să apară este constipaţia, situaţie în care se recomandă modificarea dozei.
Alte reacţii adverse semnalate au fost: reacţii de hipersensibilitate (de exemplu, erupţii pe piele), dureri abdominale, balonări, greaţă, vărsături, cefalee, oboseală, somnolenţă, vertij, uscăciunea gurii. 

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

5. Cum se păstrează Lopemidol 

Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi Lopemidol după data de expirare înscrisă pe ambalaj după „EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original.
A se utiliza în maxim 30 zile de la prima deschidere a flaconului. 

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conținutul ambalajului și alte informații 

Ce conţine Lopemidol 
-  Substanţa activă este clorhidrat de loperamidă, 1 mg în 5 ml soluţie orală. 
-  Celelalte componente sunt: glicerol, acesulfam de potasiu, benzoat de sodiu, acid citric monohidrat, vanilină, aromă de caise, apă purificată. 

Cum arată Lopemidol şi conţinutul ambalajului 
Lopemidol se prezintă sub formă de lichid limpede, incolor, cu gust dulce-amărui şi miros de caise. 

Cutie cu un flacon din sticlă brună a 100 ml soluţie orală şi o măsură dozatoare prevăzută cu gradaţiii de la 2,5 la 20 ml. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 
SC BIOFARM SA
Str. Logofătul Tăutu nr. 99, sector 3, Bucureşti, România
Telefon: 021 30.10.600
Fax: 021 30.10.605
E-mail: office@biofarm.ro 
Acest prospect a fost revizuit în octombrie 2019. 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/

 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Lopemidol 1 mg/5 ml solutie orala x 100 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Rehydrol - Banana pulbere 10plicuri

  Rehydrol - Banana pulbere 10plicuri

  41,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Tasectan Duo 500mg 12compr

  Tasectan Duo 500mg 12compr

  33,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Aptamil Fara Lactoza Lapte Praf de Inceput 400g

  Aptamil Fara Lactoza Lapte Praf de Inceput 400g

  Rating:
  0%
  50,88 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Saprosan® 100 mg x 10 drajeuri

  Saprosan® 100 mg x 10 drajeuri

  24,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Smecta pulbere pentru suspensie orala aroma vanilie si portocala 3g/plic 10plicuri

  Smecta pulbere pentru suspensie orala aroma vanili...

  10,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Carmol Junior x 100 ml

  Carmol Junior x 100 ml

  16,09 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Bioland - Calciu Magneziu cu vitamina D3 30compr.film

  Bioland - Calciu Magneziu cu vitamina D3 30compr.f...

  19,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Bioflu® Plus Junior sirop 100 ml

  Bioflu® Plus Junior sirop 100 ml

  12,42 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Biofen® Extra 400mg/325mg x 10 comprimate filmate

  Biofen® Extra 400mg/325mg x 10 comprimate filmate

  17,51 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Carmol Reumato gel 50ml

  Carmol Reumato gel 50ml

  15,72 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos