Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Iasibon 50mg 28compr. film.

Cod: W56932004
Producator: Pharmathen S.A. Grecia
Status:
Iasibon este un medicament care contine substanta activa acid ibandronic

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

  • nu se poate comanda online
  • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
239,85 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Iasibon 50mg 28compr. film.

Iasibon se utilizeaza in urmatoarele moduri:
sub forma de perfuzie sau de comprimat pentru preventia „evenimentelor osoase” (fracturi [oase rupte] sau complicatii osoase care necesita tratament) la pacientii cu cancer de san si metastaze osoase (atunci cand cancerul s-a raspandit la oase);
sub forma de perfuzie pentru tratamentul hipercalcemiei (niveluri ridicate de calciu in sange) cauzate de tumori.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni osteo-articulare
Mod de administrareTratamentul cu Iasibon trebuie initiat numai de medici specializati in tratamentul cancerului.
Pentru administrare orala.
Doza recomandata este de un comprimat filmat a 50 mg, zilnic.
Iasibon comprimate trebuie administrat dupa un repaus alimentar nocturn (de cel putin 6 ore) si inainte de prima masa sau a primei bauturi a zilei. De asemenea, medicamentele si suplimentele (inclusiv calciu) trebuie evitate inainte de a administra comprimatele de Iasibon. Repausul alimentar trebuie continuat timp de cel putin inca 30 minute dupa administrarea comprimatului.
Apa plata poate fi consumata oricand in timpul tratamentului cu Iasibon.
Substanta activaACIDUM IBANDRONICUM
SimptomeFragilitate osoasa
Sarcina si alaptareNu exista date adecvate privind utilizarea acidului ibandronic la femeile gravide. Studiile la sobolani au evidentiat efecte toxice asupra functiei de reproducere. Riscul potential pentru om este necunoscut. De aceea, Iasibon nu trebuie utilizat in timpul sarcinii.
Nu se stie daca acidul ibandronic este excretat in laptele matern. Studiile efectuate la femelele de sobolan care alaptau au demonstrat prezenta unor concentratii mici de acid ibandronic in lapte, dupa administrarea intravenoasa. Iasibon nu trebuie utilizat in timpul alaptarii.
Reactii adverseInvestigatii diagnostice concentratie crescuta a hormonului paratiroidian in sange
Osteonecroza maxilara a fost raportata la pacientii tratati cu bifosfonati. Majoritatea raportarilor se refera la pacientii cu cancer, dar astfel de cazuri au fost raportate si la pacientii tratati pentru osteoporoza. In general, osteonecroza maxilara este asociata cu extractia dentara si/sau infectia locala (inclusiv osteomielita). Diagnosticul de cancer, chimioterapia, radioterapia, corticosteroizii, igiena orala deficitara sunt, de asemenea, considerati factori de risc.
Precautii
La pacientii cu hipersensibilitate cunoscuta la alti bifosfonati, se recomanda prudenta.
Inaintea de inceperea terapiei cu Iasibon, hipocalcemia sau alte tulburari ale metabolismului osos si mineral trebuie tratate eficient. La toti pacientii este important aportul adecvat de calciu si vitamina D.
In cazul in care aportul din dieta este inadecvat, pacientilor trebuie sa li se administreze suplimente cu calciu si/sau vitamina D.
Bifosfonatii administrati oral pot determina iritatia locala a mucoasei tractului gastro-intestinal superior.
Datorita acestor efecte iritante posibile si a potentialului de agravare a bolii existente, administrarea de Iasibon trebuie facuta cu precautie la pacientele cu probleme active la nivel gastro-intestinal superior (de exemplu cunoscutul esofag Barrett, disfagia, alte boli esofagiene, gastrita, duodenita sau ulcere).
La pacientele tratate cu bifosfonati pe cale orala au fost raportate reactii adverse cum sunt esofagita, ulcere esofagiene si eroziuni esofagiene, in unele cazuri severe si necesitand spitalizare, rareori fiind insotite de sangerare sau urmate de strictura esofagiana sau perforatie. Riscul reactiilor adverse esofagiene severe pare a fi mai mare la pacientele care nu respecta instructiunile de dozare si/sau care continua sa ia bifosfonati pe cale orala dupa aparitia simptomelor sugestive pentru iritatia esofagiana. Pacientele trebuie sa acorde o atentie deosebita si sa fie in masura sa respecte instructiunile de dozare.
Medicii trebuie sa fie atenti la orice semne sau simptome care semnaleaza o posibila reactie esofagiana in timpul tratamentului, iar pacientele trebuie sa fie instruite sa intrerupa administrarea de Iasibon si sa solicite consult medical in cazul in care dezvolta disfagie, odinofagie, durere retrosternala sau pirozis sau agravarea pirozisului existent.
In timp ce in studiile clinice controlate nu a fost observat un risc crescut, la administrarea pe cale orala de bifosfonati, au existat raportari dupa punerea pe piata de ulcere gastrice si duodenale, unele severe si cu complicatii.
In timpul tratamentului cu Iasibon se recomanda prudenta la administrarea simultana cu AINS, deoarece AINS sunt asociate cu iritatie gastro-intestinala.
In cazul tratamentului pe termen lung cu Iasibon , studiile clinice nu au evidentiat o deteriorare a functiei renale. Cu toate acestea, la pacientii tratati cu Iasibon, in functie de evaluarea clinica individuala a fiecarui pacient, se recomanda ca functia renala, calcemia, fosfatemia si magnezemia sa fie monitorizate.
Osteonecroza maxilara, in general, asociata cu extractia dentara si/sau infectii locale (inclusiv osteomielita) a fost raportata la pacientii cu cancer, care au primit regimuri terapeutice care au inclus, in principal, bifosfonati administrati intravenos. Majoritatea pacientilor au primit, de asemenea, chimioterapie si corticosteroizi. Osteonecroza maxilara, a fost, de asemenea, raportata la pacientii cu osteoporoza tratati cu bifosfonati orali.
O examinare dentara cu preventie stomatologica adecvata trebuie luata in considerare inainte de tratamentul cu bifosfonati la pacientii cu factori de risc asociati (de exemplu: cancer, chimioterapie, radioterapie, corticosteroizi, igiena orala deficitara). In timpul tratamentului, acesti pacienti trebuie sa evite interventiile stomatologice invazive, daca este posibil. La pacientii la care apare osteonecroza maxilara in timpul tratamentului cu bifosfonati, chirurgia dentara poate amplifica aceasta stare. In cazul pacientilor care necesita interventii dentare, nu exista date disponibile pentru a sugera ca intreruperea tratamentului cu bifosfonati reduce riscul osteonecrozei maxilare. Judecata clinica a medicului practician trebuie sa orienteze conduita terapeutica pentru fiecare pacient in functie de evaluarea individuala a raportului risc/beneficiu.
Iasibon comprimate contine lactoza si nu trebuie administrat pacientilor cu afectiuni ereditare rare de intoleranta la galactoza, deficit de lactaza (Lapp) sau sindrom de malabsorbtie la glucoza-galactoza nu trebuie sa utilizeze acest medicament.
InteractiuniAu fost efectuate studii privind interactiunile numai la adulti.
Interactiuni medicament-alimente
Este posibil ca, produsele care contin calciu sau alti cationi multivalenti (cum sunt: aluminiu, magneziu, fier), inclusiv laptele si alimentele, sa interfere cu absorbtia comprimatelor de Iasibon. De aceea, in cazul unor astfel de produse, inclusiv alimentele, ingestia trebuie intarziata cu cel putin 30 minute dupa administrarea orala.
In cazul in care comprimatele de Iasibon au fost administrate la 2 ore dupa un pranz standard, biodisponibilitatea a fost redusa cu aproximativ 75%. De aceea, se recomanda ca administrarea comprimatelor sa se faca dupa un repaus alimentar nocturn (de cel putin 6 ore) si repausul alimentar sa continue cel putin 30 minute dupa administrarea dozei.
Indicatii terapeuticeIasibon se utilizeaza in urmatoarele moduri:
sub forma de perfuzie sau de comprimat pentru preventia „evenimentelor osoase” (fracturi [oase rupte] sau complicatii osoase care necesita tratament) la pacientii cu cancer de san si metastaze osoase (atunci cand cancerul s-a raspandit la oase);
sub forma de perfuzie pentru tratamentul hipercalcemiei (niveluri ridicate de calciu in sange) cauzate de tumori.
Medicamentul se poate obtine numai pe baza de reteta.
Grupa farmacoterapeuticaBifosfonati
Forma farmaceuticaComprimate filmate
Forma ambalare medicamentIasibon 50 mg comprimate filmate este disponibil in blistere din Poliamida/Al/PVC-folie de aluminiu cu 3, 6, 9, 28 si 84 comprimate filmate in cutie.
Concentratie50mg
BrandAlvogen
ContraindicatiiAnomalii ale esofagului care intarzie golirea esofagiana, cum sunt strictura sau acalazia
- Imposibilitatea de a sta in sezut sau in ortostatism timp de cel putin 60 minute
- Hipocalcemie
- Hipersensibilitate la acidul ibandronic sau la oricare dintre excipienti.
Iasibon nu se administreaza la copii.
Produs RXDA

Prospect Iasibon 50mg 28compr. film.

Iasibon 50 mg comprimate filmate

acid ibandronic

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

  • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
  • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
  • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală cu ale dumneavoastră.
  • Dacă manifestați orice reacţii adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.Acestea include orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 

Ce găsiți în acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Iasibon şi pentru ce se utilizează
  2. Ce trebuie să stiți înainte să luaţi Iasibon
  3. Cum să luaţi Iasibon
  4. Reacţii adverse posibile
  5. Cum se păstrează Iasibon
  6. Conținutul ambalajului ți alte informaţii

 

  1. Ce este Iasibon şi pentru ce se utilizează

Iasibon conţine substanţa activă acid ibandronic. Aceasta aparţine unui grup de medicamente numit bifosfonaţi.

Iasibon este utilizat la pacienții adulți și vă este prescris dacă aveţi cancer de sân care s-a răspândit în oase (numite ,,metastaze” osoase).

  • Ajută la prevenirea rupturii oaselor (fracturi).
  • Ajută la prevenirea altor probleme ale oaselor care pot necesita intervenţii chirurgicale sau radioterapie.

Acidul ibandronic acţionează prin scăderea cantităţii de calciu care este pierdută din oasele dumneavoastră. Medicamentul împiedică oasele dumneavoastră să îşi piardă rezistenţa.

  1. Ce trebuie să stiți înainte să luaţi Iasibon

Nu luaţi Iasibon

  • dacă sunteţi alergic la acid ibandronic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
  • dacă aveţi probleme la nivelul esofagului, cum ar fi îngustarea acestuia sau dificultate la înghiţire
  • dacă nu puteţi să staţi în şezut sau în picioare pentru cel puţin o oră (60 minute)
  • dacă aveţi sau aţi avut vreodată valori scăzute ale concentrației calciului în sânge.

Nu trebuie să vi se administreze acest medicament dacă oricare dintre cele de mai sus sunt valabile în cazul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur, discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de a lua Iasibon.

Atenționări și precauții

O reacție adversă numită osteonecroză de maxilar (OM) (distrugerea ţesutului osos din maxilar) a fost raportată foarte rar după punerea pe piaţă la pacienţii trataţi cu acid ibandronic pentru afecţiuni asociate cu cancerul. OM poate apărea şi după întreruperea tratamentului.

Este important să se încerce prevenirea apariţiei OM, deoarece este o boală dureroasă, care poate fi dificil de tratat. Pentru a reduce riscul de apariţie a osteonecrozei de maxilar, există anumite precauţii pe care trebuie să le luaţi.

Înainte de a vi se administra tratamentul, spuneţi medicului dumneavoastră/asistentei medicale (unui cadru medical) dacă:

  • aveţi orice probleme la nivelul gurii sau al dinţilor, de exemplu, igienă orală deficitară, boală gingivală sau o extracţie dentară planificată
  • nu primiţi îngrijire stomatologică de rutină sau nu vi s-a făcut de mult timp un control stomatologic
  • sunteţi fumător (deoarece acest lucru poate spori riscul de probleme dentare)
  • aţi fost tratat în trecut cu un bifosfonat (utilizat pentru a trata sau preveni bolile osoase)
  • luaţi medicamente numite corticosteroizi (de exemplu, prednisolon sau dexametazonă)
  • aveţi cancer.

Medicul dumneavoastră vă poate cere să faceţi un control stomatologic înainte de a începe tratamentul cu Iasibon.

Pe durata tratamentului, trebuie să menţineţi o bună igienă orală (inclusiv să vă spălaţi cu regularitate pe dinţi) şi să vi se efectueze controale stomatologice regulate. Dacă purtaţi proteză dentară, trebuie să vă asiguraţi că proteza se potriveşte bine. Dacă urmaţi tratament stomatologic sau urmează să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală la nivelul gurii (de exemplu, extracţie dentară), informaţi-l pe medic despre tratamentul dumneavoastră stomatologic şi spuneţi-i stomatologului că urmaţi tratament cu Iasibon.

Contactaţi imediat medicul şi stomatologul dacă aveţi orice probleme la nivelul gurii sau al dinţilor, de exemplu, dinţi care se mişcă, durere sau umflare, ulceraţii deoarece acestea pot fi semne ale osteonecrozei de maxilar.

Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul înainte de a lua Iasibon:

  • dacă sunteţi alergic la oricare alt bifosfonat
  • dacă aveţi orice probleme la înghiţire sau digestive
  • dacă aveţi concentraţii scăzute sau crescute ale vitaminei D sau a oricăror alte minerale
  • dacă aveţi probleme cu rinichii

Este posibil să apară iritaţie, inflamaţie sau ulceraţie la nivelul esofagului, însoţite des de simptome precum durere severă în piept, durere severă după ce înghiţiţi alimente şi/sau băuturi, senzaţie intensă de greaţă sau vărsături, în special dacă nu beţi un pahar plin cu apă şi/sau dacă vă aşezaţi în poziţia culcat la mai puţin de o oră după ce luaţi Iasibon. Dacă prezentaţi aceste simptome, opriţi administrarea de Iasibon şi informaţi-vă imediat medicul despre această situaţie (vezi pct. 3 şi 4).

Copii şi adolescenţi

Iasibon nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Iasibon împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luați orice alte medicamente. Aceasta deoarece Iasibon poate afecta acţiunea altor medicamente. De asemenea, alte medicamente pot afecta acţiunea Iasibon.

În special, spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi unul din următoarele medicamente:

  • suplimente care conţin calciu, magneziu, fier sau aluminiu
  • acid acetilsalicilic şi antiinflamatoare nesteroidiene „AINS”, precum, ibuprofen sau naproxen. Aceasta deoarece ambele produse „AINS” şi Iasibon pot determina iritaţia stomacului şi a intestinului
  • un tip de antibiotic injectabil numit aminoglicozidă cum este gentamicina. Aceasta deoarece atât aminoglicozidele cât şi Iasibon pot să scadă concentraţiile de calciu din sânge

Administrarea de medicamente care reduc aciditatea stomacului cum ar fi cimetidina şi ranitidina, pot creşte uşor efectele Iasibon.

Iasibon împreună cu alimente şi băuturi

Nu luaţi Iasibon cu alimente sau alte băuturi, cu excepția apei, deoarece Iasibon este mai puțin eficace dacă este luat cu alimente sau băuturi (vezi pct. 3).

Luaţi Iasibon la cel puţin 6 ore după ce aţi mâncat, băut sau aţi luat alte medicamente sau suplimente (de exemplu, produse care conţin calciu (lapte), aluminiu, magneziu şi fier), cu excepţia apei. După ce aţi luat comprimatul, aşteptaţi cel puţin 30 de minute înainte de consumul primului aliment sau a primei băuturi sau înainte de utilizarea oricăror medicamente sau suplimente (vezi pct. 3).

Sarcina şi alăptarea

Nu luaţi Iasibon dacă sunteţi gravidă, intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau dacă alăptaţi. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Puteţi conduce vehicule şi să folosiţi utilaje deoarece este de aşteptat ca Iasibon să nu aibă nicio influenţă sau să aibă o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră dacă doriţi să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje sau unelte.

Iasibon conţine lactoză.

Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, discutaţi cu medicul dumneavoastră înainte de a lua acest medicament.

  1. Cum să luați Iasibon

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Luaţi Iasibon la cel puţin 6 ore după ce aţi mâncat, băut sau aţi luat alte medicamente sau suplimente, cu excepţia apei. Nu trebuie să utilizaţi apa cu o concentraţie crescută de calciu. În cazul în care există suspiciuni privind prezenţa unei concentraţii crescute de calciu în apa de la robinet (apă dură), se recomandă să se utilizeze apă îmbuteliată, cu un conţinut scăzut de minerale.

Medicul dumneavoastră vă poate face periodic analize de sânge în timpul tratamentului cu Iasibon pentru a verifica dacă vi se administrează doza corectă de medicament.

Administrarea acestui medicament

Este important să luaţi Iasibon la momentul potrivit şi într-un mod corect, deoarece acesta poate cauza iritaţie, inflamaţie sau ulcer în esofag.

Puteţi împiedica acest lucru dacă respectaţi următoarele:

  • Luaţi comprimatul dumneavoastră imediat ce vă treziţi dimineaţa înainte de a lua prima masă, băutură sau alte medicamente sau suplimente din ziua respectivă
  • Luaţi comprimatul dumneavoastră numai cu un pahar plin cu apă (aproximativ 200 mL). Nu luaţi comprimatul cu altă băutură decât apă
  • Luaţi comprimatul întreg. Nu mestecaţi, nu sugeţi sau nu sfărâmaţi comprimatul. Nu lăsaţi comprimatul să se dizolve în gură
  • După ce aţi luat comprimatul, aşteptaţi cel puţin 30 minute. Apoi puteţi lua prima masă, băutură, medicament sau supliment alimentar din ziua respectivă
  • Trebuie să staţi vertical (în şezut sau în picioare) în timp ce luaţi comprimatul de Iasibon şi să rămâneţi în această poziţie următoarea oră (60 minute) după ce aţi luat comprimatul. În caz contrar, o cantitate de medicament vă poate ajunge înapoi în esofag.

Cât de mult trebuie să luaţi

Doza uzuală de Iasibon este de un comprimat pe zi. Dacă aveţi afecţiuni renale moderate, medicul dumneavoastră poate reduce doza la un comprimat administrat la două zile. Dacă aveţi afecţiuni renale severe, medicul dumneavoastră poate reduce doza la un comprimat pe săptămână.

Dacă aţi luat mai mult Iasibon decât trebuie

Dacă luaţi prea multe comprimate, vorbiţi cu un medic sau mergeţi la spital imediat. Beţi un pahar plin de lapte înainte de a pleca. Nu vă induceţi vărsături. Nu staţi întins.

Dacă aţi uitat să luaţi Iasibon

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă luaţi un comprimat în fiecare zi, săriţi doza uitată. Apoi luaţi-o în mod obişnuit în ziua următoare. Dacă luaţi un comprimat la două zile sau o dată pe săptămână, cereţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă încetaţi să luaţi Iasibon

Continuaţi administrarea de Iasibon atât timp cât v-a prescris medicul dumneavoastră. Aceasta deoarece medicamentul va acţiona doar dacă este luat tot timpul.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  1. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Discutaţi imediat cu un medic sau cu asistenta medicală dacă observaţi oricare dintre următoarele reacţii adverse grave – puteţi avea nevoie de tratament medical de urgenţă:

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)

  • greaţă, arsuri gastrice şi disconfort la înghiţire (inflamaţia esofagului)

Mai puţin frecvente (pot afecta mai puţin de 1 din 100 persoane)

  • durere severă de stomac. Aceasta poate fi un semn de ulcer la nivelul primei porţiuni a intestinului (duoden), care sângerează sau că stomacul dumneavoastră este inflamat (gastrită)

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane)

  • inflamaţie şi durere persistentă la nivelul ochilor
  • durere nouă, senzaţie de slăbiciune sau disconfort la nivelul coapsei, şoldului sau zonei inghinale.

Puteţi avea semnele timpurii ale unei fracturi neaşteptate de femur.

Foarte rare (pot afecta până la 1 din 10000 persoane)

  • durere sau leziuni la nivelul gurii sau maxilarului. Puteţi avea semnele timpurii ale unor probleme severe ale maxilarului (necroza (moartea ţesutului osos) osului maxilarului)
  • mâncărimi, umflarea feţei, buzelor, limbii şi gâtului, cu dificultăţi de respiraţie. Puteţi avea o reacţie alergică gravă, care vă poate pune viaţa în pericol
  • reacţii adverse severe la nivelul pielii
  • durere la nivelul urechii, secreție din ureche și/sau infecție a urechii. Acestea ar putea fi semne ale deteriorării oaselor de la nivelul urechii.

Frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

  • criză de astm bronşic

Alte reacţii adverse posibile

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane):

  • durere abdominală, indigestie
  • concentrații scăzute ale calciului în sânge
  • slăbiciune

Mai puţin frecvente (pot afecta mai puţin de 1 din 100 persoane):

  • durere în piept
  • mâncărimi sau furnicături ale pielii (parestezie)
  • simptome asemănătoare gripei, stare generală de rău sau de durere
  • gură uscată, percepţia anormală a gustului sau dificultăţi la înghiţire
  • anemie
  • concentraţii mari ale ureei şi ale hormonului paratiroidian în sânge.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, aşa cum este menţionat în Anexa V. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

  1. Cum se păstrează Iasibon
  • Nu lăsați la vederea şi îndemâna copiilor.
  • Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister şi pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
  • A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de umiditate.
  • Nu aruncați niciun medicament pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
  1. Conținutul ambalajului ți alte informaţii

Ce conţine Iasibon

  • Substanţa activă este acidul ibandronic. Fiecare comprimat filmat conţine acid ibandronic 50 mg (sub formă de sare de sodiu monohidrat).

Celelalte componente sunt:

  • nucleul comprimatului: povidonă, celuloză microcristalină, crospovidonă, amidon de porumb pregelatinizat, dibehenat de glicerol, dioxid de siliciu coloidal anhidru
  • filmul comprimatului: dioxid de titan (E 171), lactoză monohidrat, hipromeloză (E464), macrogol 4000

Cum arată Iasibon şi conţinutul ambalajului

Comprimatele filmate rotunde, biconvexe, de culoare albă furnizate în blistere din Poliamidă/Al/PVC-folie de aluminiu. Acestea sunt disponibile în cutii conţinând 3, 6, 9, 28 şi 84 comprimate filmate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Pharmathen S.A Dervenakion 6

153 51 Pallini, Attiki

Grecia

Fabricantul

Pharmathen S.A Dervenakion 6

153 51 Pallini, Attiki

Grecia

şi

Pharmathen International S.A. Industrial Park Sapes,

Street block 5 69300 Sapes, Prefecture of Rodopi

Grecia

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă:

România

Alvogen Romania SRL Tel: +(40) 21 351 0286

Acest prospect a fost revizuit în {{LL/AAAA}}.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe site-ul Agenţiei Europene pentru

Medicamente http://www.ema.europa.eu/.

citeste mai mult...
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Iasibon 50mg 28compr. film.


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

  • Livrarea in Romania cu o taxa de transport de 13,90 lei, pentru platile online
  • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
  • Parteneriate cu brand-uri de renume
  • Oferte si promotii noi, lunar
  • Cantitati economice (pachete avantajoase)
  • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos