Facebook Pixel

Hexoral® 2 mg/ml spray bucofaringian, solutie x 40 ml

Cod: W64912001
Brand: McNeil
Status:
Hexoral® 2 mg/ml spray bucofaringian, solutie x 40 ml se administreaza in tratamentul local al infectiilor si inflamatiilor de la nivelul cavitatii bucale si faringelui.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

51,48 Lei TVA inclus

Descriere Hexoral® 2 mg/ml spray bucofaringian, solutie x 40 ml

Hexoral® 2 mg/ml spray bucofaringian, solutie x 40 ml se administreaza in tratamentul local al infectiilor si inflamatiilor de la nivelul cavitatii bucale si faringelui.

Indicatii:

Hexoral face parte din grupul medicamentelor utilizate in tratamentul local al infectiilor si inflamatiilor gurii si faringelui.

Adjuvant in:

 • tratamentul infectiilor mucoasei bucofaringiene (inclusiv candidozice);
 • preventia si tratamentul gingivitelor;
 • tratamentul inflamatiilor faringelui si a ulcerelor aftoase (pentru a preveni suprainfectia);
 • combaterea mirosului urat al gurii;
 • tratamentul pre si postoperator in cazul interventiilor chirurgicale stomatologice.

Mod de administrare:

Adulti si copii cu varsta peste 6 ani: O doza de Hexoral corespunde pulverizarii aerosolului timp de 1 - 2 secunde la nivelul cavitatii bucale sau faringelui.

Daca nu exista alte recomandari, se administreaza o doza (o pulverizare) de doua ori pe zi, preferabil dimineata si seara, dupa mese; la nevoie, doza se poate creste pana la maxim 2 pulverizari de 3 ori pe zi.

Hexetidina adera la suprafata mucoaselor, ceea ce duce la un efect pe termen lung. De aceea, se recomanda administrarea dupa mese.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Hexoral:

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la hexetidina sau la oricare dintre celelalte componente
 • la copii cu varsta sub 3 ani

Indicatiile terapeutice nu justifica un tratament prelungit, datorita riscului de aparitie a dezechilibrelor florei microbiene bucofaringiene. Tratamentul trebuie reevaluat de catre medic daca simptomele persista dupa 5 zile si/sau sunt asociate cu febra.

Reactii adverse posibile:

Foarte rare (pot afecta mai puțin de 1 din 10000 persoane): reacții de hipersensibilitate ușoare pana la forme severe, tulburari de gust sau dispariția gustului, tuse, respiratie dificila, uscaciunea gurii, disfagie, greata, marirea glandei salivare, varsaturi, iritatie locala.

Sarcina si alaptarea:

Nu exista studii clinice controlate la om dar pe baza studiilor la animale si presupunand teoretic o absorbtie in sange neglijabila la om, se considera putin probabil ca utilizarea Hexoral 2 mg/ml, spray bucofaringian la femei gravide sa prezinte risc pentru fat.

Din aceleasi motive se considera putin probabil ca utilizarea Hexoral, 2 mg/ml, spray bucofaringian la femei care alapteaza sa prezinte risc pentru sugar.

Compozitie:

 • Substanta activa este hexetidina. Un ml spray bucofaringian, solutie contine hexetidina 2 mg.
 • Celelalte componente sunt: polisorbat 80, acid citric monohidrat, zaharina sodica, levomentol, ulei de eucalipt, edetat de sodiu si calciu, etanol 96%, hidroxid de sodiu, apa purificata, azot.

Mod de prezentare: flacon presurizat a 40 ml spray bucofaringian, solutie.

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Hexoral® 2 mg/ml spray bucofaringian, solutie x 40 ml

Mai multe informatii
Indicat pentruGat inflamat
Prospect

Prospect: Informații pentru utilizator 

HEXORAL 2 mg/ml, spray bucofaringian, soluţie

Hexetidină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.

 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Hexoral şi pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Hexoral

 3. Cum să utilizaţi Hexoral

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Hexoral

 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1.                            Ce este Hexoral şi pentru ce se utilizează

Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Hexoral face parte din grupul medicamentelor utilizate în tratamentul local al infecţiilor şi inflamaţiilor gurii şi faringelui.

Adjuvant în:

-tratamentul infecţiilor mucoasei bucofaringiene (inclusiv candidozice);

-prevenţia şi tratamentul gingivitelor;

-tratamentul inflamaţiilor faringelui şi a ulcerelor aftoase (pentru a preveni suprainfecţia);

-combaterea mirosului urât al gurii;

-tratamentul pre şi postoperator în cazul intervenţiilor chirurgicale stomatologice.

2.                   Ce trebuie să știți înainte să utilizați Hexoral

Nu utilizaţi Hexoral

-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la hexetidină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului (enumerate la pct. 6).

-la copii cu vârsta sub 3 ani

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Hexoral, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Indicaţiile terapeutice nu justifică un tratament prelungit, datorită riscului de apariţie a dezechilibrelor florei microbiene bucofaringiene.

Tratamentul trebuie reevaluat de către medic dacă simptomele persistă după 5 zile şi/sau sunt asociate cu febră.

A se respecta dozele şi durata tratamentului (vezi pct. 3).

Hexoral împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

Utilizarea simultană sau succesivă a altor antiseptice trebuie evitată datorită posibilităţii apariţiei interacţiunilor (antagonism, inactivare, etc.), în special cu derivaţii anionici.

Hexetidina este inactivată de soluţiile alcaline.

Utilizarea Hexoral cu alimente şi băuturi

Hexoral se administrează după mese.

Sarcina şi alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Nu există studii clinice controlate la om dar pe baza studiilor la animale şi presupunând teoretic o absorbţie în sânge neglijabilă la om, se consideră puţin probabil ca utilizarea

Hexoral 2 mg/ml, spray bucofaringian la femei gravide să prezinte risc pentru făt.

Din aceleaşi motive se consideră puţin probabil ca utilizarea Hexoral, 2 mg/ml, spray bucofaringian la femei care alăptează să prezinte risc pentru sugar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Hexoral nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

La copii cu vârsta până la 3 ani, datorită aromei de mentă din compoziţia Hexoral, pot apare spasm glotic sau bronşic, crize de astm broşic sau chiar insuficienţă respiratorie.

Hexoral conţine o cantitate mică de alcool etilic (etanol) <100 mg per doză.

Hexoral conţine printre excipienţi şi derivaţi terpenici, care reduc pragul epileptogen şi, în doze excesive pot determina apariţia convulsiilor la copii; a se ţine cont de prezenţa acestor excipienţi şi la persoane cu antecedente de epilepsie.

3.                   Cum să utilizați Hexoral 

Adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani

O doză de Hexoral corespunde pulverizării aerosolului timp de 1 - 2 secunde la nivelul cavităţii bucale sau faringelui.

Dacă nu există alte recomandări, se administrează o doză (o pulverizare) de două ori pe zi, preferabil dimineaţa şi seara, după mese; la nevoie, doza se poate creşte până la maxim 2 pulverizări de 3 ori pe zi.

Hexetidina aderă la suprafaţa mucoaselor, ceea ce duce la un efect pe termen lung. De aceea, se recomandă administrarea după mese.

Instrucţiuni de utilizare

Sistemul de pulverizare se fixează în orificiul corespunzător din vârful flaconului, prin exercitarea unei presiuni uşoare. Vârful sistemului de pulverizare se ţine la distanţă de corp.

Vârful sistemului de pulverizare se introduce în cavitatea bucală şi se orientează spre zona afectată. Întotdeauna, în timpul pulverizării, flaconul se menţine în poziţie verticală.

Se pulverizează cantitatea necesară de Hexoral, 2 mg/ml, spray bucofaringian, ţinând apăsat capul flaconului timp de 1-2 secunde. În timpul acestei manevre nu se respiră.

În cazul în care valva este deschisă ţinând flaconul culcat, din flacon iese doar gazul propulsor, soluţia cu substanţa activă rămânând în flacon.

Hexoral este activ faţă de majoritatea agenţilor patogeni din gură şi gât, inclusiv fungi (ciuperci).

Alte informaţii:

Substanţa activă din Hexoral poate adera de mucoasă timp de 12 ore. Pentru ca aderenţa să fie persistentă, se administrează după mese, pentru a preveni înlăturarea de pe mucoase de către alimente şi băuturi.

Hexoral nu poluează mediul ambiant, deoarece gazul propulsor este azotul.

Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 5 zile consecutive. Prelungirea tratamentului peste acest interval se poate face numai la recomandarea medicului.

Copii cu vârsta între 3 şi 6 ani

Administrarea Hexoral, 2 mg/ml, spray bucofaringian se va face în doza minimă eficace şi numai la recomandarea medicului.

Vârstnici

Se recomandă aceleaşi doze ca la adulţi

Dacă utilizaţi mai mult Hexoral decât trebuie

Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră.

Dacă uitaţi să utilizaţi Hexoral

Dacă aţi uitat să luaţi o doză, luaţi alta, imediat ce v-aţi amintit. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Hexoral

Întreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează în mod direct, dar este posibil ca vindecarea afecţiunii pentru care aţi utilizat Hexoral să apară mai târziu.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.                   Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Următoarele reacții adverse au fost raportate la administrarea de hexetidină:

Foarte rare (pot afecta mai puțin de 1 din 10000 persoane):

 • Reacții de hipersensibilitate ușoare până la forme severe,

 • Tulburări de gust sau dispariția gustului,

 • Tuse,

 • Respirație dificilă,

 • Uscăciunea gurii,

 • Disfagie,

 • Greaţă,

 • Mărirea glandei salivare,

 • Vărsături,

 • Iritație locală.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi   orice   reacţii   adverse,   adresaţi-vă   <medicului   dumneavoastră>   <sau>

<farmacistului>. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.                   Cum se păstrează Hexoral 

A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi Hexoral după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 30ºC, în ambalajul original. A se utiliza în 6 luni după prima deschidere a flaconului.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.                   Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conţine Hexoral

 • Substanţa activă este Un ml spray bucofaringian, soluţie conţine hexetidină 2 mg.

 • Celelalte componente sunt: polisorbat 80, acid citric monohidrat, zaharină sodică, levomentol, ulei de eucalipt, edetat de sodiu şi calciu, etanol 96%, hidroxid de sodiu, apă purificată,

Cum arată Hexoral şi conţinutul ambalajului

Hexoral se prezintă sub formă de lichid limpede, incolor, cu miros de mentă.

Este disponibil în cutii cu un flacon presurizat din Al a 40 ml spray bucofaringian, soluţie prevăzut cu valvă şi sistem de pulverizare

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă și fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

MCNEIL HEALTHCARE (IRELAND) LIMITED

Airton Road, Tallaght, Dublin 24, Irlanda

Fabricantul

DELPHARM ORLÉANS

5 avenue de Concyr, Orléans Cedex 2, 45071, Franţa

Acest prospect a fost aprobat în Martie, 2021.

AfectiuneORL
tip_produsFara zahar
SimptomeDificultate la inghitit (disfagie)
Indicat pentruGat inflamat
Functie produsAnalgezic , Antiinfectios, Antiseptice
adresabilitateUz general
Forma prezentareSpray oral
BrandMcNeil
Zona corpCavitatea bucala
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Hexoral® 2 mg/ml spray bucofaringian, solutie x 40 ml


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Nicorette® Freshfruit 4 mg guma medicamentoasa masticabila x 30 gume

  Nicorette® Freshfruit 4 mg guma medicamentoasa ma...

  30,40 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Nicorette® Berrymint spray bucofaringian, solutie x 150 pulverizari

  Nicorette® Berrymint spray bucofaringian, solutie...

  90,59 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Olynth® 1 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

  Olynth® 1 mg/ml spray nazal, solutie x 10 ml

  14,70 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Nicorette® Clear 10 mg/16 ore x 7 plasturi transdermici

  Nicorette® Clear 10 mg/16 ore x 7 plasturi transd...

  51,81 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Nicorette® Freshfruit 2 mg guma medicamentoasa masticabila x 30 gume

  Nicorette® Freshfruit 2 mg guma medicamentoasa ma...

  Rating:
  0%
  32,45 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Alle® Gel 10mg+500Ui x 100g

  Alle® Gel 10mg+500Ui x 100g

  52,75 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Diclac® 50 mg/g, gel x 50 g gel

  Diclac® 50 mg/g, gel x 50 g gel

  16,66 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Paduden® Rapid 200 mg x 10 comprimate filmate

  Paduden® Rapid 200 mg x 10 comprimate filmate

  10,22 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Farmaclass - Urisept 50caps.

  Farmaclass - Urisept 50caps.

  17,15 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Farmaclass - Relaxant Gel 100ml

  Farmaclass - Relaxant Gel 100ml

  10,88 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu