Facebook Pixel

Hepathrombin 300 UI/g unguent x 40 g

Cod: W51646001
Brand: Stada Hemofarm
Status:
Hepathrombin 300 UI/g unguent x 40 g se administreaza ca adjuvant in tromboza, tromboflebita si diverse leziuni posttraumatice.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

16,11 Lei TVA inclus

Descriere Hepathrombin 300 UI/g unguent x 40 g

Hepathrombin 300 UI/g unguent x 40 g se administreaza ca adjuvant in tromboza, tromboflebita si diverse leziuni posttraumatice.

Indicatii:

Este un medicament care contine heparina naturala sub forma de unguent. In compozitia acestui medicament, pe langa heparina, s-au adaugat alantoina si dexpantenol. Heparina are efect anticoagulant prin care previne dezvoltarea trombilor. Absorbtia heparinei prin piele este foarte rapida si se depune in stratul granulos al epidermei manifestand astfel o actiune exclusiv locala. Alantoina si dexpantenolul contribuie la epitelizarea, granularea si regenerarea tisulara. 

Hepathrombin unguent este indicat ca adjuvant in:

 • tromboza venoasa superficiala, tromboflebita, flebita, sindrom prevaricos, sindrom postflebitic, ulcer de gamba;
 • leziuni posttraumatice: hematoame, contuzii, luxatii;
 • bursita, tenosinovita.

Mod de administrare:

Tratamentul se incepe cu Hepathrombin 500 UI/g, iar pentru continuarea tratamentului si preventiv se intrebuinteaza Hepathrombin 300 UI/g.
Unguentul se aplica la nivelul ariei cutanate afectate si in jur, de 2-3 ori pe zi, si se maseaza usor. In caz de inflamatie a venelor, zona nu se maseaza, ci doar se aplica medicamentul intr-un strat subtire, pe suprafata afectata, apoi se acopera cu pansament ocluziv sau elastic. In caz de ulceratie varicoasa, unguentul se aplica sub forma unui inel cu latimea de 4 cm.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Hepathrombin:

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la heparina sodica, alantoina, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale Hepathrombin;
 • daca aveti ulcer de gamba sangerand.

Medicamentul nu se aplica pe rani deschise, incluzand ulcer varicos sangerand si zone suprainfectate.
Trebuie evitat contactul unguentului cu ochii sau mucoasele. In cazul aparitiei unei eruptii cutanate, administrarea trebuie intrerupta imediat. Dupa fiecare aplicare mainile trebuie spalate.

Reactii adverse posibile:

Reactiile adverse asociate terapiei cu Hepathrombin, conform studiilor clinice, au fost comparabile ca intensitate si frecventa cu placebo.

Foarte rar, a fost raportata aparitia de eruptii cutanate in urma aplicarii medicamentului.

Sarcina si alaptarea:

Medicamentul poate fi utilizat in sarcina si alaptare numai pe perioade scurte si la indicatia medicului.

Compozitie:

 • Un gram unguent contine heparina sodica 300 UI, alantoina 3 mg si dexpantenol 4 mg.
 • Celelalte componente sunt: bronopol, carbomer 934, ceara microcristalina cu structura ozocherit, esterul acidului fosforic cu tri-alchil-tetraglicoleter, levomentol, parafina lichida, miristat de isopropyl, monostearat de gliceril, edetat disodic, trolamina, vaselina alba, apa purificata .

Mod de prezentare: tub continand 40 g unguent.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Hepathrombin 300 UI/g unguent x 40 g

Mai multe informatii
Indicat pentruStimularea circulatiei venoase
Prospect

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Hepathrombin 300 UI/g cremă

Hepathrombin 500 UI/g cremă

Heparină sodică/Alantoină/Dexpantenol

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

 • Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări.

 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului sau asistentei medicale. Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 4-5 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Hepathrombin și pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Hepathrombin

 3. Cum să utilizați Hepathrombin

 4. Reacții adverse posibile

 5. Cum se păstrează Hepathrombin

 6. Conținutul ambalajului și alte informații

1.              CE ESTE HEPATHROMBIN ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Este un medicament care conţine heparină naturală sub formă de cremă. În compoziţia acestui medicament, pe lângă heparină, s-au adăugat alantoină şi dexpantenol. Heparina are efect anticoagulant prin care previne dezvoltarea trombilor. Absorbţia heparinei prin piele este foarte rapidă şi se depune în stratul granulos al epidermei manifestând astfel o acţiune exclusiv locală. Alantoina şi dexpantenolul contribuie la epitelizarea, granularea şi regenerarea tisulară. Baza de cremă favorizează penetrarea componentelor active prin piele.

Hepathrombin cremă este indicat ca adjuvant în:

 • tromboza venoasă superficială, tromboflebită, flebită, sindrom prevaricos, sindrom postflebitic, ulcer de gambă;

 • leziuni posttraumatice: hematoame, contuzii, luxaţii;

 • bursită, tenosinovită.

2.     Ce trebuie să știți înainte să utilizați HEPATHROMBIN

Nu utilizaţi Hepathrombin

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la heparina sodică, alantoină, dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale Hepathrombin;

 • dacă aveţi ulcer de gambă sângerând.

Atenționări și precauții

Medicamentul nu se aplică pe răni deschise, incluzând ulcer varicos sângerând şi zone suprainfectate. În caz de ulceraţii varicoase, unguentul se aplică sub forma unui inel, cu lăţimea de 4 cm.

Trebuie evitat contactul cremei cu ochii sau mucoasele. În cazul apariţiei unei erupţii cutanate, administrarea trebuie întreruptă imediat. După fiecare aplicare mâinile trebuie spălate. În cazul în care crema este aplicat în mod repetat de către o altă persoană, aceasta trebuie să poarte mănuşi de protecţie.

Dacă simptomele persistă sau se înrăutăţesc după 4-5 zile trebuie să vă adresaţi medicului. Nu se vor depăşi dozele recomandate.

Hepathrombin împreună cu alte medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În cazul utilizării medicamentului în dozele recomandate şi datorită absorbţiei sistemice scăzute a substanţelor active este puţin probabil să se producă interacţiuni medicamentoase semnificative clinic.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Medicamentul poate fi utilizat în sarcină şi alăptare numai pe perioade scurte şi la indicaţia medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Hepathrombin nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

3.     CUM SĂ UTILIZAŢI HEPATHROMBIN

Utilizaţi întotdeauna Hepathrombin exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Tratamentul se începe cu Hepathrombin 500 UI/g, iar pentru continuarea tratamentului şi preventiv se întrebuinţează Hepathrombin 300 UI/g.

Crema se aplică la nivelul ariei cutanate afectate şi în jur, de 2-3 ori pe zi, şi se masează uşor. În caz de inflamaţie a venelor, zona nu se masează, ci doar se aplică medicamentul într-un strat subţire, pe suprafaţa afectată, apoi se acoperă cu pansament ocluziv sau elastic. În caz de ulceraţie varicoasă, crema se aplică sub forma unui inel cu lăţimea de 4 cm.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Hepathrombin

Nu s-a raportat niciun caz de supradozaj cu Hepathrombin.

Dacă aţi uitat să utilizaţi Hepathrombin

Aplicaţi crema imediat ce vă amintiţi. Nu aplicaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.              REACŢII ADVERSE POSIBILE

Reacţiile adverse asociate terapiei cu Hepathrombin, conform studiilor clinice, au fost comparabile ca intensitate şi frecvenţă cu placebo. Foarte rar, a fost raportată apariţia de erupţii cutanate în urma aplicării medicamentului.

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul

sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.     CUM SE PĂSTREAZĂ HEPATHROMBIN

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Hepathrombin după data de expirare înscrisă pe ambalaj, după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păsta la temperatura sub 25°C, în ambalajul original.

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri pot ajuta la protejarea mediului.

6.     INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Hepathrombin

 • Substanţele active sunt: heparină sodică, alantoină şi dexpantenol

Hepathrombin 300 UI/g, cremă

Un gram cremă conţine heparină sodică 300 UI, alantoină 3 mg şi dexpantenol 4 mg.

Hepathrombin 500 UI/g, cremă

Un gram cremă conţine heparină sodică 500 UI, alantoină 3 mg şi dexpantenol 4 mg.

 • Celelalte componente sunt: bronopol, carbomer 934, ceară microcristalină cu structură ozocherit, esterul acidului fosforic cu tri-alchil-tetraglicoleter, levomentol, parafină lichidă, miristat de isopropyl, monostearat de gliceril, edetat disodic, trolamină, vaselină albă, apă purificată .

Cum arată Hepathrombin şi conţinutul ambalajului

Cremă omogenă, de culoare albă. Cutie cu un tub din Al a 40 g cremă.

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă:

STADA HEMOFARM S.R.L.

Calea Torontalului, km. 6, Timişoara, România

Fabricant

STADA M&D S.R.L.

Sat Sânandrei, Comuna Sânandrei,

str. Sfântul Andrei nr. 23, cod poştal 307375, Judeţul Timiş

Acest prospect a fost aprobat în iunie 2019.

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/

AfectiuneInflamatii si dureri
SimptomeSindromul picioarelor obosite
Indicat pentruStimularea circulatiei venoase
Compozitie produsHeparina
Functie produsAntiinflamator, Antitrombotic
adresabilitateUz general
Forma prezentareUnguent
BrandStada Hemofarm
Zona corpPicioare
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Hepathrombin 300 UI/g unguent x 40 g


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Refenum Ice Gel 150ml

  Refenum Ice Gel 150ml

  43,48 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. HEPATHROMBIN 30000 x 1

  HEPATHROMBIN 30000 x 1

  26,50 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 3. Hepathrombin 500 UI/g unguent x 40 g

  Hepathrombin 500 UI/g unguent x 40 g

  20,23 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Mobilat® gel x 50 g

  Mobilat® gel x 50 g

  15,96 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 5. Hepathrombin 500 UI/g gel x 40 g

  Hepathrombin 500 UI/g gel x 40 g

  17,57 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Nazomer Forte 50 Ml. Cu Nebulizator

  Nazomer Forte 50 Ml. Cu Nebulizator

  13,44 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Clafen® 10 mg/gram crema x 40 g

  Clafen® 10 mg/gram crema x 40 g

  9,11 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Aflamil® 15 mg/g crema x 60 g crema

  Aflamil® 15 mg/g crema x 60 g crema

  13,55 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Fares - Ceai prostata 50g

  Fares - Ceai prostata 50g

  6,66 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Paduden® 3 luni+ cu aroma de caise suspensie orala x 100 ml

  Paduden® 3 luni+ cu aroma de caise suspensie oral...

  9,31 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu