Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Fiterman Alle Gel 10mg+500Ui x 45g

Cod: N952877_001X004107
Brand: Fiterman
Status:
ALLE® gel x 45g este util in profilaxia si tratamentul afectiunilor venoase, precum si in tratamentul leziunilor post-traumatice ale articulatiilor si tesuturilor moi.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

Acest produs nu mai face parte din oferta nostra, poti incerca un produs asemanator din lista de mai jos.

Descriere Fiterman Alle Gel 10mg+500Ui x 45g

ALLE® gel x 45g este util in profilaxia si tratamentul afectiunilor venoase, precum si in tratamentul leziunilor post-traumatice ale articulatiilor si tesuturilor moi.

Indicatii:

Alle 10mg+500Ui/g gel este un medicament care face parte din grupa farmacoterapeutica: medicatie antivaricoasa, topice cu heparina sau heparinoizi, combinatii.

Alle 10mg+500Ui/g gel contine diclofenac si heparina, fiind indicat in:

 • tratamentul bolilor venoase cronice (tromboflebite, tromboze superficiale) si a complicatiilor inflamatorii ale acestora precum si ale bolilor inflamatorii acute venoase (flebite superficiale);
 • profilaxia flebitelor;
 • tratamentul leziunilor post-traumatice ale articulatiilor si tesuturilor moi insotite de revarsat sanguin si edem local (luxatii, entorse, contuzii, intinderi musculare, afectiuni meniscale, tenosinovite, contracturi, hematoame).

Mod de administrare:

Pe pielea zonei dureroase (pe o lungime de aproximativ 5 cm, la nivelul zonei lezate) se aplica 2-3 g gel de 1-3 ori pe zi, dupa care se maseaza usor.
in cazul tratamentelor afectiunilor venoase, nu este recomandata masarea zonei ci aplicarea unui pansament ocluziv peste zona pe care a fost aplicata gelul.

Durata tratamentului depinde de recomandarile medicului si de efectul terapeutic obtinut. se recomanda reevaluarea clinica a pacientului dupa 2 saptamani de la inceperea tratamentului.

Gelul trebuie aplicat pe suprafete de piele intacta. trebuie evitat contactul gelului cu ochii sau mucoasele. in cazul aparitiei unei eruptii cutanate, administrarea trebuie intrerupta imediat. Dupa fiecare aplicare, mainile trebuie spalate. in cazul in care gelul este aplicat in mod repetat de catre o alta persoana, aceasta trebuie sa poarte manusi de protectie.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati alle gel in caz de:

 • hipersensibilitate la heparina, la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene, la acidul acetilsalicilic sau la oricare dintre excipientii medicamentului.
 • leziuni cutanate, indiferent de etiologia acestora: dermatite supurative, eczeme, plagi, hemoragii, infectii cutanate, arsuri.
 • trimestrul al III-lea de sarcina.

Gelul contine p-hidroxibenzoat de metil si p-hidroxibenzoat de propil care pot determina reactii alergice (posibil de tip intarziat).

Trebuie sa utilizati cu prudenta alle gel in urmatoarele situatii:

 • afectiuni gastro-intestinale (de exemplu ulceratii si sangerari)
 • afectiuni cardiace (hipotensiune arteriala, cardiopatie ischemica)
 • insuficienta renala sau hepatica
 • tulburari ale coagularii
 • diabet zaharat
 • epilepsie
 • sindroame parkinsoniene
 • afectiuni psihiatrice
 • infectii acute sau subacute
 • persoane care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Sarcina si alaptarea:

Sarcina: Utilizarea medicamentului poate fi facuta cu precautie in primele 2 trimestre de sarcina, doar daca este neaparat necesar si doar daca beneficiul terapeutic matern depaseste riscul potential fetal, si este contraindicata in al iii-lea trimestru de sarcina.

Alaptarea: Deoarece antiinflamatoarele nesteroidiene sunt excretate in laptele matern, se recomanda evitarea administrarii acestui medicament in perioada de alaptare.

Reactii adverse posibile:

Alle Gel poate determina reactii adverse tipice antiinflamatoarelor nesteroidiene, heparinei si mentolului.

Reactiile adverse pot fi locale, precum eritem sau iritatie cutanata dar si sistemice, in cazul in care exista conditii care cresc absorbtia sistemica, precum cefalee, ameteli, tinitus, vertij, tulburari gastro-intestinale (greata, varsaturi, durere epigastrica, diaree), hemoragii si ulceratii gastrice, reactii de hipersensibilitate cu manifestari cutanate, respiratorii (astm bronsic), sau generalizate (reactii anafilactice), somnolenta, confuzie mentala, depresie, halucinatii, exacerbarea manifestarilor epileptice sau parkinsoniene, convulsii, rareori leucopenie, trombocitopenie, anemie, hematurie, hipertensiune arteriala si hiperglicemie si foarte rar, hepatita grava insotita de icter, neuropatie periferica si tulburari vizuale si auditive.

Compozitie:

 • Substantele active sunt heparina sodica si diclofenacul sodic. Un gram de gel contine heparina sodica 500 Ui si diclofenac sodic 10 mg.
 • Celelalte componente sunt: mentol, carbomer (Carbopol 980), dexpantenol, trolamina, etanol 96%, p-hidroxibenzoat de metil, p-hidroxibenzoat de propil, apa purificata.

Mod de prezentare: tub cu 45g gel.

 

Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
Indicat pentruDureri de muschi
Stil de viataNormal
AfectiuneInflamatii si dureri
Tip produsFara coloranti artificiali
SimptomeSindromul picioarelor obosite
SexUnisex
Indicat pentruDureri de muschi
Compozitie produsMentol, Diclofenac, Heparina
Functie produsAnalgezic , Antiinflamator, Antitrombotic
adresabilitateUz general
Forma prezentareGel
Varsta>15ani
Concentratiefara concentratie
BrandFiterman
Zona corpPicioare
GamaAlle

Prospect Fiterman Alle Gel 10mg+500Ui x 45g

Prospect: Informaţii pentru utilizator 

ALLÉ 10 mg + 500 UI/g gel 
Diclofenac sodic/heparină sodică 

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți. 
-  Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau recomandări. 
-  Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 5 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este ALLÉ gel şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi ALLÉ gel 
 3. Cum să utilizaţi ALLÉ gel 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează ALLÉ gel 
 6. Conținutul ambalajului și alte informaţii 

1. CE ESTE ALLÉ GEL ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ 

ALLÉ gel este un medicament care face parte din grupa farmacoterapeutică: medicaţie antivaricoasă, topice cu heparină sau heparinoizi, combinaţii. 

ALLÉ gel este indicat în:
- tratamentul bolilor venoase cronice (tromboflebite, tromboze superficiale) şi al complicaţiilor inflamatorii ale acestora precum şi al bolilor inflamatorii acute venoase (flebite superficiale);
- profilaxia flebitelor;
- tratamentul leziunilor post-traumatice ale articulaţiilor şi ţesuturilor moi însoţite de revărsat sanguin şi edem local (luxaţii, entorse, contuzii, întinderi musculare, afecţiuni meniscale, tenosinovite, contracturi, hematoame). 

2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ALLÉ GEL 

Nu utilizaţi ALLÉ gel 
- hipersensibilitate la heparină, la diclofenac, la alte antiinflamatoare nesteroidiene, la acidul acetilsalicilic sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- leziuni cutanate, indiferent de etiologia acestora: dermatite supurative, eczeme, plăgi, hemoragii, infecţii cutanate, arsuri; 
- trimestrul al III-lea de sarcină. 

Atenționări și precauții 
Gelul trebuie aplicat pe suprafeţe de piele intactă. Trebuie evitat contactul gelului cu ochii sau mucoasele. În cazul apariţiei unei erupţii cutanate, administrarea trebuie întreruptă imediat. După fiecare aplicare, mâinile trebuie spălate. În cazul în care gelul este aplicat în mod repetat de către o altă persoană, aceasta trebuie să poarte mănuşi de protecţie. 

Trebuie să utilizaţi cu prudenţă ALLÉ gel în următoarele situaţii:
- afecţiuni gastro-intestinale (de exemplu ulceraţii şi sângerări);
- afecţiuni cardiace (hipotensiune arterială, cardiopatie ischemică); - insuficienţă renală sau hepatică;
- hipovolemie;
- hipoalbuminemie severă;
- tulburări ale coagulării;
- diabet zaharat;
- epilepsie;
- sindroame parkinsoniene;
- afecţiuni psihiatrice;
- infecţii acute sau subacute;
- persoane care conduc vehicule sau folosesc utilaje. 

ALLÉ gel împreună cu alte medicamente 
În cazul utilizării medicamentului în dozele recomandate şi datorită absorbţiei sistemice scăzute a substanţelor active este puţin probabil să se producă interacţiuni medicamentoase semnificative clinic. 

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. 

Sarcina, alăptarea și fertilitatea 

Sarcina
Utilizarea medicamentului poate fi făcută cu precauţie în primele 2 trimestre de sarcină, doar dacă este neapărat necesar şi doar dacă beneficiul terapeutic matern depăşeşte riscul potenţial fetal şi este contraindicată în al III-lea trimestru de sarcină. 

Alăptarea
Deoarece antiinflamatoarele nesteroidiene sunt excretate în laptele matern, se recomandă evitarea administrării acestui medicament în perioada de alăptare. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Administrat în dozele recomandate, acest medicament nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Totuşi, pacienţii trebuie avertizaţi că în cazul în care există condiţii care cresc absorbţia sistemică pot să apară reacţii adverse care pot afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

ALLÉ gel conţine p-hidroxibenzoat de metil (E 218) şi p-hidroxibenzoat de propil (E 216) ce pot provoca reacţii alergice (posibil de tip întârziat). 

3. CUM SĂ UTILIZAŢI ALLÉ GEL 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Pe pielea zonei dureroase (pe o lungime de aproximativ 5 cm, la nivelul zonei lezate) se aplică 2-3 g gel de 1-3 ori pe zi, după care se masează uşor.
În cazul tratamentelor afecţiunilor venoase, nu este recomandată masarea zonei, ci aplicarea unui pansament ocluziv peste zona pe care a fost aplicată gelul. 

Durata tratamentului depinde de recomandările medicului şi de efectul terapeutic obţinut. Se recomandă reevaluarea clinică a pacientului după 2 săptămâni de la începerea tratamentului. 

Dacă aţi utilizat mai mult ALLÉ gel decât trebuie 
Dacă aţi aplicat prea mult ALLÉ gel, zona pe care a fost aplicat trebuie spălată cu săpun şi apă caldă din abundenţă.  

Dacă aţi uitat să utilizaţi ALLÉ gel 
Dacă aţi omis o aplicare a ALLÉ gel, continuaţi tratamentul aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. 

Dacă încetaţi să utilizaţi ALLÉ gel 
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
ALLÉ gel poate determina reacţii adverse tipice antiinflamatoarelor nesteroidiene, heparinei şi mentolului. Reacţiile adverse pot fi locale, precum eritem sau iritaţie cutanată dar şi sistemice, în cazul în care există condiţii care cresc absorbţia sistemică, precum cefalee, ameţeli, tinitus, vertij, tulburări gastro- intestinale (greaţă, vărsături, durere epigastrică, diaree), hemoragii şi ulceraţii gastrice, reacţii de hipersensibilitate cu manifestări cutanate, respiratorii (astm bronşic) sau generalizate (reacţii anafilactice), somnolenţă, confuzie mentală, depresie, halucinaţii, exacerbarea manifestărilor epileptice sau parkinsoniene, convulsii, rareori leucopenie, trombocitopenie, anemie, hematurie, hipertensiune arterială şi hiperglicemie şi, foarte rar, hepatită gravă însoţită de icter, neuropatie periferică şi tulburări vizuale şi auditive. 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare,
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România 
Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1 Bucureşti 011478-RO
Tel.: +4 0757 177 259
Fax: +4 0213 163 497 
e-mail: adr@anm.ro
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. CUM SE PĂSTREAZĂ ALLÉ GEL 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea și îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi ALLÉ gel după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A se păstra la temperaturi sub 25oC, în ambalajul original. 

Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. CONȚINUTUL AMBALAJULUI ȘI ALTE INFORMAŢII 

Ce conţine ALLÉ gel 
-  Substanţele active sunt diclofenacul sodic şi heparina sodică. Un gram de gel conţine diclofenac sodic 10 mg şi heparină sodică 500 UI. 
-  Celelalte componente sunt: L-mentol, carbomer 980, dexpantenol, trolamină, etanol 96%, p- hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), apă purificată. 

Cum arată ALLÉ gel şi conţinutul ambalajului 
Gel incolor, uşor opalescent.
Cutie cu 1 tub din aluminiu conţinând 25 g gel
Cutie cu 1 tub din aluminiu conţinând 45 g gel
Cutie cu 1 tub din aluminiu conţinând 100 g gel 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă
FITERMAN PHARMA S.R.L.
Str. Moara de Foc nr. 35, 700520, Iaşi, România 

Fabricantul
FITERMAN PHARMA S.R.L.
DJ 249E Km 0,9, sat Tomeşti, comuna Tomeşti, judeţul Iaşi, România 

Pentru orice informații referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactați reprezentanța locală a deținătorului autorizației de punere pe piață. 

Acest prospect a fost aprobat în octombrie 2019 

Alte surse de informaţii 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/ 

citeste mai mult...
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Fiterman Alle Gel 10mg+500Ui x 45g


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. ThermaCare - Comprese calde pentru gat, umar, incheietura mainii 2buc

  ThermaCare - Comprese calde pentru gat, umar, inch...

  31,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Sindolor® gel x un tub a 170 g

  Sindolor® gel x un tub a 170 g

  50,70 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Qmini - Pernuta anticolici umpluta cu samburi de cirese, Rainbow

  Qmini - Pernuta anticolici umpluta cu samburi de c...

  Pret special 12,00 Lei Pret cu TVA inclus Pret standard 20,29 Lei
  Economisesti 0,00 lei (0%)
  in stoc furnizor
 4. Bioflu® Baby 120 mg/5 ml sirop x 100 ml

  Bioflu® Baby 120 mg/5 ml sirop x 100 ml

  12,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Aspaco® x 20 comprimate

  Aspaco® x 20 comprimate

  11,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Alinan - Imunotus iedera sirop 150ml

  Alinan - Imunotus iedera sirop 150ml

  28,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 2. Fiterman - Ostart D3 2000UI spray sublingual 20ml

  Fiterman - Ostart D3 2000UI spray sublingual 20ml

  26,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 3. Fiterman - Proposept Spray Oral 20ml

  Fiterman - Proposept Spray Oral 20ml

  20,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 4. Fiterman - Alinan Sirop Calciu + Vitamina D3 150ml

  Fiterman - Alinan Sirop Calciu + Vitamina D3 150ml

  19,40 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
 5. Fiterman - Alinan Sirop Energie si Pofta de Mancare 150ml

  Fiterman - Alinan Sirop Energie si Pofta de Mancar...

  29,90 Lei Pret cu TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos