Cautare avansata

Nu ai niciun produs in cos

a:6:{s:4:"type";s:32:"salesrule/rule_condition_combine";s:9:"attribute";N;s:8:"operator";N;s:5:"value";s:1:"1";s:18:"is_value_processed";N;s:10:"aggregator";s:3:"all";}

Dulcolax® 10 mg supozitoare x 6 supozitoare

Dulcolax® 10 mg supozitoare x 6 supozitoare este un laxativ cu actiune locala ce este un medicament laxativ care se utilizeaza in caz de constipatie si pentru pregatirea investigatiilor medicale.
Timp estimat de livrare: 1 - 5 zile
Cod: W63763001
Brand: Sanofi

10 81 lei

Pret cu TVA
in stoc

Acest produs face parte din categoria OTC-uri – medicamente fara prescriptie medicala si poate fi livrat doar pe teritoriul Romaniei.

Comenzile sunt confidentiale Transport gratuit Impachetare sigura Taxa unica de trasport

Descriere Dulcolax® 10 mg supozitoare x 6 supozitoare

Dulcolax® 10 mg supozitoare x 6 supozitoare este un laxativ cu actiune locala ce este un medicament laxativ care se utilizeaza in caz de constipatie si pentru pregatirea investigatiilor medicale.

Indicatii:

Dulcolax este un laxativ cu actiune locala, care produce stimularea miscarilor peristaltice intestinale si diminuarea consistentei fecalelor.

Deoarece este un laxativ care actioneaza în colon, bisacodil stimuleaza specific procesul natural de evacuare din zona inferioara a tractului digestiv. Din acest motiv, Dulcolax nu modifica nici digestia nici absorbtia caloriilor sau a nutrientilor esentiali la nivelul intestinului subtire.

Dulcolax se utilizeaza

 • la pacienti cu constipatie.
 • în pregatirea investigatiilor medicale, înainte si dupa operatii ca si în toate cazurile care necesita facilitarea evacuarii materiilor fecale.

Mod de administrare:

Pentru tratamentul constipatiei:

 • Adulti : Utilizati 1 supozitor (10 mg bisacodil). Supozitoarele au efect de obicei dupa 10-30 minute de la administrare. Nu depasiti doza zilnica maxima recomandata.
 • Copii cu varsta de 10 ani sau mai mari: Utilizati 1 supozitor (10 mg bisacodil). Supozitoarele au efect de obicei dupa 10-30 minute de la administrare. Nu depasiti doza zilnica maxima recomandata.
 • Copii cu varsta între 2 - 10 ani: Pentru acesti pacienti Dulcolax este disponibil în forme de prezentare adecvate. Nu trebuie sa administrati tratament pentru constipatia cronica sau persistenta pacientilor cu varsta de 10 ani sau mai tineri decat la indicatia medicului copilului dumneavoastra.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Dulcolax daca:

 • sunteti alergic (hipersensibil) la bisacodil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
 • suferiti de ileus (oprire temporara a miscarilor peristaltice ale intestinului) sau obstructie intestinala;
 • suferiti de abdomen acut chirurgical, incluzand apendicita, boli inflamatorii intestinale acute;
 • aveti dureri abdominale severe asociate cu greata si varsaturi, care pot fi semne ale unei afectiuni severe;
 • aveti afectiuni ereditare rare care pot fi incompatibile cu unul dintre excipientii produsului de intoleranta la unul dintre excipientii produsului.

Inainte sa utilizati Dulcolax, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

 • daca dumneavoastra va este necesara administrarea zilnica de laxative sau pe perioade indelungate, atunci trebuie sa-i spuneti medicului dumneavoastra pentru a investiga cauza constipatiei, deoarece administrarea excesiva perioade indelungate poate produce un dezechilibru hidroelectrolitic si valori scazute ale potasiului din sange (hipokaliemie).
 • daca observati aparitia senzatiei de sete sau scaderea cantitatii de urina, care pot fi semne ale deshidratarii datorate pierderii de lichide si pot fi periculoase pentru varstnici sau pentru pacienti cu probleme renale trebuie sa opriti administrarea Dulcolax si sa va contactati medicul.

Reactii adverse posibile:

 • Frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 10 pacienti): crampe abdominale; dureri abdominale; diaree; greata.
 • Mai putin frecvente (care afecteaza mai putin de 1 din 100 pacienti): ameteala; disconfort abdominal; varsaturi; scaun cu sange.
 • Rare (care afecteaza mai putin de 1 din 1000 pacienti): reactii de hipersensibilitate, sincopa.
 • Cu frecventa necunoscuta (care nu poate fi estimata din datele disponibile): inflamarea pielii si a mucoaselor, care poate produce dificultati in respiratie (edem angioneurotic); reactii anafilactice, alergice, cu progres rapid, care pun viata in pericol; deshidratare (pierderea de apa); inflamarea intestinelor.

Sarcina si alaptarea:

Ca toate celelalte medicamente, Dulcolax trebuie administrat în timpul sarcinii sau alaptarii numai cu recomandarea medicului. Dulcolax poate fi utilizat în perioada alaptarii.

Compozitie:

 • Substanta activa este bisacodilul. Fiecare supozitor contine bisacodil 10 mg.
 • Celelalte componente sunt: gliceride de semisinteza (Witepsol W45).

Mod de prezentare: cutie continand 6 supozitoare.

 


Intelegem cat de important este pentru tine sa fii corect informat si te asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse.  Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre.  

Iti multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalezi eventuale erori pe adresa comenzi@mattca.ro

Informatii aditionale Dulcolax® 10 mg supozitoare x 6 supozitoare

Afectiune Constipatie
Simptome Constipatie
Indicat pentru Constipatie

Prospect Dulcolax® 10 mg supozitoare x 6 supozitoare

Prospect: Informații pentru utilizator

Dulcolax 10 mg supozitoare 
Bisacodil

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. 
-  Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări. 
-  Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4. 
-  Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

Ce găsiţi în acest prospect: 

 1. Ce este Dulcolax şi pentru ce se utilizează 
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Dulcolax 
 3. Cum să utilizaţi Dulcolax 
 4. Reacţii adverse posibile 
 5. Cum se păstrează Dulcolax 
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

1. Ce este Dulcolax şi pentru ce se utilizează 

Dulcolax este un laxativ cu acţiune locală, care produce stimularea mişcărilor peristaltice ale intestinului şi diminuarea consistenţei fecalelor. 

Deoarece este un laxativ care acţionează în colon, Dulcolax stimulează specific procesul natural de evacuare din zona inferioară a tractului digestiv. Din acest motiv, Dulcolax nu modifică nici digestia nici absorbţia caloriilor sau a nutrienţilor esenţiali la nivelul intestinului subţire. 

Dulcolax se utilizează 
-  la pacienţi cu constipaţie. 
-  în pregătirea investigaţiilor medicale, înainte şi după operaţii ca şi în toate cazurile care necesită facilitarea evacuării materiilor fecale.

Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic. 

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizaţi Dulcolax 

Nu utilizaţi Dulcolax 
-  dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la bisacodil sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6) 
-  dacă suferiţi de ileus (oprire temporară a mişcărilor peristaltice ale intestinului) sau obstrucţie intestinală 
-  dacă suferiţi de abdomen acut chirurgical, inclusiv apendicită, boli inflamatorii intestinale acute 
-  dacă corpul dumneavoastră a pierdut multe lichide (s-a deshidratat masiv) 
-  dacă aveţi dureri abdominale severe asociate cu greaţă şi vărsături, care pot fi semne ale unei afecţiuni severe; 
-  dacă aveţi afecţiuni ereditare rare care pot fi incompatibile cu unul dintre excipienţii medicamentului (intoleranţă la unul dintre excipienţii medicamentului). 

Atenţionări şi precauţii 
Înainte să utilizaţi Dulcolax, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 
-  dacă dumneavoastră vă este necesară administrarea zilnică de laxative sau pe perioade îndelungate, atunci trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră pentru a investiga cauza constipaţiei, deoarece administrarea excesivă pe perioade îndelungate poate produce un dezechilibru hidroelectrolitic şi scăderea concentraţiei sanguine de potasiu (hipokaliemie). 
-  dacă observaţi apariţia senzaţiei de sete sau scăderea cantităţii de urină, care pot fi semne ale deshidratării datorate pierderii de lichide şi pot fi periculoase pentru vârstnici sau pentru pacienţi cu probleme renale trebuie să opriţi administrarea Dulcolax şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră. 

Laxativele stimulante inclusiv Dulcolax nu ajută la scăderea în greutate.

Pot apărea urme de sânge în scaun, dar acestea sunt în general uşoare şi dispar de la sine. 

Au fost raportate ameţeli şi/sau sincope la pacienţi trataţi cu Dulcolax. Aceste evenimente pot fi corelate cu constipaţia (eforturi/sforţări în timpul defecaţiei, dureri abdominale) şi nu neapărat administrării Dulcolax. 

Administrarea de supozitoare poate conduce la apariţia senzaţiilor locale de durere şi iritare mai ales la pacienți cu fisuri anale şi proctită ulcerativă. 

Dulcolax împreună cu alte medicamente 
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. 

Administrarea concomitentă a diureticelor (“pastile de apă“) sau a steroizilor poate creşte riscul de apariţie a dezechilibrului electrolitic la doze mari de Dulcolax. Dezechilibrul electrolitic poate conduce la o sensibilitate crescută la glicozidele cardiace (o clasă de medicamente utilizate pentru tratamentul insuficienţei cardiace şi a bătăilor neregulate ale inimii, de exemplu digoxina). 

Utilizarea concomitentă a altor laxative poate intensifica reacțiile adverse gastro-intestinale ale Dulcolax. 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea 
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. 

Similar celorlalte medicamente, Dulcolax trebuie administrat în timpul sarcinii sau alăptării numai cu recomandarea medicului. Dulcolax poate fi utilizat în perioada alăptării. 

La om, nu au fost efectuate studii privind efectele Dulcolax asupra fertilităţii. 

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor 
Nu s-au efectuat studii privind efectele Dulcolax asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

Cu toate acestea, din cauza spasmelor abdominale datorate constipaţiei, este posibil să aveți senzaţii de ameţeală sau/și de leşin. Dacă manifestați spasme abdominale trebuie să evitaţi activităţi potenţial periculoase cum sunt conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor. 

3. Cum să utilizaţi Dulcolax 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 

Doza recomandată 

Pentru tratamentul constipaţiei 

Adulţi
Utilizaţi 1 supozitor (10 mg bisacodil). Supozitoarele au efect de obicei după 10-30 minute de la administrare. Nu depășiți doza zilnică maximă recomandată. 

Copii și adolescenți
Copii cu vârsta de 10 ani sau mai mari:
Utilizaţi 1 supozitor (10 mg bisacodil). Supozitoarele au efect de obicei după 10-30 minute de la administrare. Nu depășiți doza zilnică maximă recomandată. 

Copii cu vârsta între 2-10 ani 

Pentru aceşti pacienţi Dulcolax este disponibil în forme de prezentare adecvate. Nu trebuie să administraţi tratament pentru constipaţia cronică sau persistentă pacienţilor cu vârsta de 10 ani sau mai tineri decât la indicaţia medicului copilului dumneavoastră. 

Pentru pregătirea investigațiilor şi înainte de intervenții chirurgicale 

Pentru utilizarea în vederea pregătirii pacientului pentru investigații şi înainte de intervenții chirurgicale, Dulcolax se va administra sub supraveghere medicală. 

Adulţi
În scopul realizării unei evacuări complete la nivelul intestinului, doza de Dulcolax recomandată de către medic adulţilor este de două până la 4 drajeuri, în seara dinaintea examinării, înainte de culcare, urmată de un supozitor Dulcolax în dimineaţa următoare.

Copii și adolescenți 
La copii cu vârsta de 4 ani şi peste, se recomandă 1 drajeu gastrorezistent Dulcolax 5 mg seara şi un laxativ de uz pediatric cu acţiune imediată (de exemplu un supozitor) în dimineaţa următoare. 

Mod de administrare: 
Se despachetează supozitorul şi se inseră în rect cu capătul ascuţit înainte.

Dacă utilizaţi mai mult Dulcolax decât trebuie 
Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Dulcolax, informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul. 

Dacă luaţi doze mari, pot să apară scaune lichide (diaree), crampe abdominale şi pierderi de lichide, de potasiu şi de alţi electroliţi. 

Similar altor laxative, supradozajul cronic cu Dulcolaxpoate produce diaree cronică, dureri abdominale, hipokaliemie, hiperaldosteronism secundar şi calculi renali. Afectarea tubilor renali, alcaloză metabolică şi slăbiciune musculară, secundară hipokaliemiei au fost, de asemenea, descrise asociate abuzului cronic de laxative. 

Dacă uitaţi să utilizaţi Dulcolax 
Nu luaţi o doză dublă, pentru a compensa o doză uitată. 

Dacă încetaţi să utilizaţi Dulcolax 
Dulcolax trebuie luat numai la nevoie şi trebuie întrerupt după ameliorare. 

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

4. Reacţii adverse posibile 

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. 

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe: 

Frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane): 

 • crampe abdominale 
 • dureri abdominale 
 • diaree 
 • greaţă. 

Mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane): 

 • ameţeli 
 • disconfort abdominal 
 • vărsături 
 • scaun cu sânge 
 • disconfort la nivelul anusului şi al rectului. 

Rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane): 

 • reacţii de hipersensibilitate 
 • umflarea pielii şi a mucoaselor, care poate produce dificultăţi în respiraţie (angioedem) 
 • reacţii anafilactice, alergice, cu progres rapid, care pun viaţa în pericol 
 • deshidratare (pierderea de apă) 
 • inflamarea intestinelor inclusiv de natură ischemică 
 • sincopă. 

Ameţelile şi sincopa care apar după utilizarea bisacodil par să fie consecinţa unui răspuns vasovagal (de exemplu spasm abdominal, defecaţie). 

Raportarea reacţiilor adverse 
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament. 

5. Cum se păstrează Dulcolax 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. 

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie sau pe folia termosudată după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. 

A se păstra la temperaturi sub 30°C. 

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului. 

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii 

Ce conţine Dulcolax 
Substanţa activă este bisacodilul. Fiecare supozitor conţine bisacodil 10 mg.
Celelalte componente sunt: gliceride de semisinteză (Witepsol W45). 

Cum arată Dulcolax şi conţinutul ambalajului 
Dulcolax se prezintă sub formă de supozitoare în formă de torpilă, cu suprafaţă netedă, onctuoasă, de culoare albă până la alb-gălbuie, prevăzute cu o adâncitură la bază. 

Este disponibil în cutii cu o folie termosudată din Al-PE/PE-Al, conținând 6 supozitoare. 

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă 
Sanofi Romania SRL
Str. Gara Herăstrău, nr. 4, Clădirea B, etajele 8-9
Sector 2, Bucureşti, România 

Fabricantul
Istituto de Angeli s.r.l.
Località Prulli, 103/C, 50066 Reggello, Italia 

Pentru orice informaţii referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactaţi deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă: 

Sanofi Romania SRL 
Tel: +40 21 317 31 36 

Acest prospect a fost revizuit în august 2019. 

Alte surse de informaţii 

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/ 

{sigla Sanofi}

Citeste mai mult

Review-uri si Pareri Dulcolax® 10 mg supozitoare x 6 supozitoare

Scrie propria ta recenzie

Cum evaluezi Dulcolax® 10 mg supozitoare x 6 supozitoare ? *

  1 stea 2 stele 3 stele 4 stele 5 stele
Produs

Produse similare

Recomandam produsele

Cele mai cumparate produse

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara retetasuplimente alimentarevitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmentice si dermatocosmeticeproduse pentru bebelusitehnica si aparatura medicala

Beneficiile mattca.ro:

 • Transport gratuit la comenzi de peste 230 de lei
 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 16,9 lei
 • Livrarea in 32 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog