Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Darob R 80mg 20compr.

Cod: W07724004
Producator: Abbott Products Operations AG Elvetia
Status:
Darob R 80 mg comprimate

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

  • nu se poate comanda online
  • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
Acest produs nu mai face parte din oferta nostra, poti incerca un produs asemanator din lista de mai jos.

Descriere Darob R 80mg 20compr.

Darob este un medicament antiaritmic din clasa III, cu actiune importanta de blocare beta-adrenergica (medicament impotriva aritmiilor cardiace).
Darob se utilizeaza pentru:
- aritmii cardiace severe, cu accelerare a batailor inimii provenind de la ventriculi (tahiaritmie ventriculara simptomatica severa)
- aritmii cardiace ce necesita tratament, cu accelerare a batailor inimii provenind de la sectiunile situate deasupra ventriculilor inimii (tahiaritmie supraventriculara simptomatica ce necesita tratament), de exemplu:
- prevenirea aritmiilor cronice cauzate de o activare atriala anormal de crescuta (prevenirea fibrilatiei atriale cronice) dupa conversia prin soc electric
- prevenirea aritmiilor paroxistice cauzate de o activare atriala anormal de crescuta (prevenirea fibrilatiei atriale paroxistice).
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneAfectiuni cardiovasculare
Mod de administrareAritmii cardiace cu accelerare a batailor inimii provenind de la ventriculi
Doza initiala este de 2 comprimate de Darob de 2 ori pe zi (echivalentul a 2 x 80 mg de clorhidrat de sotalol). Daca aceasta doza se dovedeste a fi insuficienta, se poate lua cate 1 comprimat de Darob de 3 ori pe zi (echivalentul a 3 x 80 mg de clorhidrat de sotalol) sau cate 2 comprimate Darob de 2 ori pe zi (echivalentul a 2 x 160 mg de clorhidrat de sotalol).
In cazul unor aritmii ce pun viata pacientului in pericol si la care se constata ineficienta dozei, aceasta poate fi crescuta la 6 comprimate de Darob (echivalentul a 480 mg de clorhidrat de sotalol) pe zi in 2 sau 3 prize. In aceste cazuri, dozele trebuie crescute numai daca potentialele beneficii sunt mai mari decat riscul aparitiei unor reactii adverse grave.
Cresterea dozei se poate face abia dupa un interval de cel putin 2-3 zile.
Fibrilatie atriala
Doza initiala este de 1 comprimat de Darob de 2 ori pe zi (echivalentul a 2 x 80 mg de clorhidrat de sotalol). Daca aceasta doza se dovedeste a fi insuficienta, se poate lua cate 1 comprimat de Darob de 3 ori pe zi (echivalentul a 3 x 80 mg de clorhidrat de sotalol). Aceasta doza nu trebuie depasita de catre pacientii cu fibrilatie atriala paroxistica.
Daca doza initiala se dovedeste a fi insuficienta, pacientilor cu fibrilatie atriala cronica li se poate creste doza la cate 2 comprimate administrate de 2 ori pe zi (echivalentul a 2 x 160 mg de clorhidrat de sotalol).
Cresterea dozei se poate face abia dupa un interval de cel putin 2-3 zile.
Doza recomandata la pacientii cu insuficienta renala
Daca aveti insuficienta renala moderata, dupa administrarea de doze repetate de Darob, exista riscul de acumulare a medicamentului in sange. De aceea, doza trebuie ajustata conform clearance-ului renal, monitorizandu-se frecventa cardiaca (nu trebuie sa fie mai mica de 50 batai pe minut) si raspunsul clinic. In cazul insuficientei renale severe se recomanda administrarea de Darob numai sub monitorizarea ECG frecventa si verificarea concentratiilor serice. In cazul reducerii clearance-ului creatininei (indicator al functiei renale) la valori de 10-30 ml/min (creatinina serica 2-5 mg/dl), se recomanda reducerea dozei la jumatate, iar la valori mai mici de 10 ml/min (creatinina serica > 5 mg/dl), la un sfert.
Pacientii cu antecedente de infarct miocardic sau cei cu debit cardiac foarte scazut necesita o monitorizare deosebit de atenta in cazul administrarii de Darob.
Substanta activaSOTALOLUM
SimptomeAritmie cardiaca, Tahicardie (frecventa cardiaca crescuta)
Sarcina si alaptareSarcina
Pe timpul sarcinii va este permisa utilizarea clorhidratului de sotalol, substanta activa din Darob, doar daca medicul dumneavoastra considera ca este absolut necesar, deoarece pana in prezent nu exista suficiente date despre utilizarea acestuia la femeile insarcinate. Din cauza posibilitatii de aparitie a unor efecte adverse la nou-nascut (scaderea frecventei cardiace, scaderea tensiunii arteriale, scaderea glicemiei), tratamentul trebuie intrerupt cu 48-72 de ore inainte de data preconizata a nasterii. Nounascutii trebuie monitorizati atent o anumita perioada de timp dupa nastere pentru observarea eventualelor semne de beta-blocaj (reducerea frecventei cardiace, scaderea tensiunii arteriale).
Alaptarea
Clorhidratul de sotalol, substanta activa din Darob, se excreta si se acumuleaza in laptele matern. Nu se recomanda utilizarea Darob in perioada alaptarii. Daca pe durata alaptarii sunteti sub tratament cu clorhidrat de sotalol, sugarul trebuie monitorizat pentru observarea eventualelor semne de beta-blocaj (reducerea frecventei cardiace, scaderea tensiunii arteriale).
Reactii adverseTulburari metabolice si de nutritie
In timpul tratamentului cu Darob, se poate inregistra o scadere a glicemiei (hipoglicemie).
Un semn al hipoglicemiei il reprezinta, in special, frecventa marita a batailor inimii, dar care, in timpul tratamentului cu Darob, poate fi estompat. Aceasta situatie apare in timpul posturilor stricte, precum si la diabetici sau la pacientii care au avut antecedente de scaderi bruste ale glicemiei.
Ca si in cazul altor tratamente cu beta-blocante, si in tratamentul cu Darob, pot aparea dislipidemii: cresterea valorilor colesterolului total si a trigliceridelor, scaderea valorilor colesterolului HDL.
La nivel psihic
Frecvente: Anxietate, confuzie, modificari ale dispozitiei, halucinatii, vise mai frecvente, stari depresive.
La nivel neurologic
Frecvente: Ameteli, somnolenta, dureri de cap, insomnie, tulburari senzoriale (inclusiv parestezii) si scaderea temperaturii extremitatilor.
La nivel ocular
Frecvente: Tulburari de vedere
Mai putin frecvente: Inflamatia tesutului conjunctiv (conjunctivita)
Foarte rare: Inflamatia corneei (keratoconjunctivita); reducerea fluxului lacrimal (aveti grija in timp ce purtati lentile de contact).
La nivelul urechii si al urechii interne
Frecvente: Tulburari de auz
La nivel cardiovascular
Frecvente: Durere in piept, scaderea tensiunii arteriala, accentuarea insuficientei cardiace (insuficienta cardiaca congestiva), incetinirea ritmului cardiac (bradicardie), palpitatii, modificari ale ECG, tulburari de conducere AV, lesin de scurta durata (sincopa), sau stare apropiata de lesin (stari presincopale), retentie de apa in tesuturi (edem).
Foarte rare: Accentuarea atacurilor de angina pectorala si a tulburarilor circulatorii periferice.
Pot aparea efecte proaritmice sub forma unor modificari sau accentuari ale aritmiei cardiace, ceea ce poate duce la afectarea severa a activitatii inimii cu consecinta posibila a unui stop cardiac. La pacientii cu aritmii foarte grave si cu insuficienta a ventriculului stang poate aparea o accentuare a aritmiei (efecte aritmogene).
Deoarece clorhidratul de sotalol prelungeste intervalul QT (parametru ECG), poate – in special in cazul supradozelor care au ca efect incetinirea accentuata a batailor inimii – duce la aparitia aritmiilor ventriculare (tahiaritmie, inclusiv torsada varfurilor “Torsade de pointes”).
Proaritmiile grave (tahicardie ventriculara persistenta sau flutter sau fibrilatie ventriculara, torsada varfurilor “Torsade de pointes”) depind in principal de doza si apar de obicei la scurt timp dupa inceperea tratamentului si cresterea dozei.
La nivel respirator
Frecvente: Insuficienta respiratorie (dispnee)
Mai putin frecvente: La pacientii cu ingustarea cailor respiratorii sau boli pulmonare (disfunctie ventilatorie obstructiva) poate aparea insuficienta respiratorie.
Foarte rare: Bronsita alergica, proliferarea anormala a tesutului conjunctiv.
La nivelul tractului gastrointestinal
Frecvente: Alterarea gustului (disgeuzie), dureri abdominale, greata, varsaturi, diaree, dispepsie, flatulenta; uscaciunea gurii (xerostomie).
La nivel cutanat
Frecvente: Roseata, mancarime, eruptii cutanate (exanteme).
Mai putin frecvente: Caderea parului (alopecie)
Foarte rare: Medicamentele cu proprietati de blocare a receptorilor beta-adrenergici (cum este si Darob) pot provoca foarte rar psoriazis (Psoriasis vulgaris) si pot agrava simptomele acestei boli sau pot provoca eruptii cutanate similare psoriazisului.
La nivelul aparatului locomotor
Mai putin frecvente: Crampe musculare, respectiv atonie musculara.
La nivelul aparatului reproducator
Disfunctie erectila.
Tulburari generale
Frecvente: Febra, oboseala.
Clorhidratul de sotalol poate intensifica, prin proprietatile blocante a beta-receptorilor, sensibilitatea fata de alergeni si poate intensifica reactiile alergice acute grave (reactii anafilactice). La pacientii cu reactii de hipersensibilitate si la pacientii aflati sub tratament pentru diminuarea si neutralizarea reactiilor alergice (terapia de desensibilizare) pot aparea reactii anafilactice excerbate.Daca vreuna dintre reactiile adverse se agraveazÇŽ sau daca observati orice reactie adversÇŽ ementionatÇŽ in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
PrecautiiLa pacientii cu insuficienta renala (reducerea dozei; vezi pct. 3), se vor verifica in mod regulat valorile creatininei serice si/sau nivelurile serice ale clorhidratului de sotalol.
Pe durata tratamentului cu Darob la pacientii cu diabet zaharat se poate ajunge la scaderea zaharului din sange (hipoglicemie).
Semnele unei hipoglicemii (in special accelerarea anormala a batailor inimii si tremurul degetelor) pot fi estompate pe durata tratamentului cu Darob. Acest fapt se va lua in considerare, in special in perioadele de regim alimentar strict si la pacientii diabetici la care valorile glicemiei prezinta fluctuatii majore.
La pacientii cu hipertiroidism sunt mascate anumite simptome, cum ar fi pulsul accelerat si starea de neliniste.
In cazul bolilor vasculare periferice, cum ar fi vasospasmul la nivelul degetelor de la maini sau de la picioare (boala Raynaud) si claudicatie intermitenta, durerile pot fi mai accentuate, in special la inceputul tratamentului.
In cazul unei tumori a glandei suprarenale prin producerea in exces de hormoni (feocromocitom, vezi pct. 2), se va utiliza concomitent o terapie cu blocante alfa-adrenergice.
La pacientii cu antecedentele personale sau familiale de psoriazis, utilizarea medicamentelor cu proprietati de blocare a receptorilor beta-adrenergici (cum este Darob) se va realiza numai dupa o atenta evaluare a raportului beneficiu-risc.
Clorhidratul de sotalol, prin proprietatile sale de blocare a receptorilor beta-adrenergici poate accentua sensibilitatea la alergeni si severitatea reactiilor alergice sistemice acute (anafilaxie). La pacientii cu reactii de hipersensibilitate severa in antecedente si la pacientii tratati in vederea reducerii, respectiv eliminarii reactiilor alergice (terapie de desensibilizare) exista un risc crescut de aparitie a reactiilor anafilactice exagerate. In aceste cazuri medicamentul se va utiliza doar daca este absolut necesar.
Daca ati suferit un atac de cord sau aveti un debit cardiac scazut, sunteti foarte predispus la intensificarea aritmiilor cardiace (efecte proaritmogene) si prin urmare veti avea nevoie de o monitorizare speciala pe durata tratamentului cu Darob.
InteractiuniVa rugam sa informati medicul dumneavoastra sau farmacistul daca utilizati orice alte medicamente sau daca ati utilizat recent alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Utilizarea concomitenta a Darob cu blocante ale canalelor de calciu, cum ar fi verapamilul si diltiazemul (medicamente pentru hipertensiunea arteriala), poate determina o scadere puternica a tensiunii arteriale si ca urmare a efectului aditional asupra nodului sinusal si atrioventricular, poate fi incetinit ritmul cardiac (bradicardie) si pot aparea tulburarile de conducere de grad inalt intre atrii si ventricule (vezi pct. 2).
In cazul unei terapii asociate cu antiaritmice (medicamente pentru pulsul neregulat) din clasa I (in special, substante similare chinidinei) si alte antiaritmice din clasa III, exista riscul prelungirii excesive a intervalului QT, prelungire asociata cu un risc crescut de aparitie a tulburarilor de ritm ventricular (aritmii ventriculare).
Utilizarea concomitenta a Darob cu alte blocante beta-adrenergice, poate duce la o scadere puternica a tensiunii arteriale si a frecventei cardiace.
Indicatii terapeuticeDarob este un medicament antiaritmic din clasa III, cu actiune importanta de blocare beta-adrenergica (medicament impotriva aritmiilor cardiace).
Darob se utilizeaza pentru:
- aritmii cardiace severe, cu accelerare a batailor inimii provenind de la ventriculi (tahiaritmie ventriculara simptomatica severa)
- aritmii cardiace ce necesita tratament, cu accelerare a batailor inimii provenind de la sectiunile situate deasupra ventriculilor inimii (tahiaritmie supraventriculara simptomatica ce necesita tratament), de exemplu:
- prevenirea aritmiilor cronice cauzate de o activare atriala anormal de crescuta (prevenirea fibrilatiei atriale cronice) dupa conversia prin soc electric
- prevenirea aritmiilor paroxistice cauzate de o activare atriala anormal de crescuta (prevenirea fibrilatiei atriale paroxistice).
Grupa farmacoterapeuticaMedicamente betablocante betablocante neselective
Forma farmaceuticaComprimate
Forma ambalare medicamentCutie x 2 blist. PP/Al x 10 compr.
Concentratie80mg
BrandMYLAN
ContraindicatiiNu utilizati Darob:
- daca sunteti hipersensibil (alergic) la clorhidrat de sotalol si sulfonamide sau la oricare dintre excipientii medicamentului;
- in caz de insuficienta cardiaca severa (insuficienta cardiaca clasa NYHA IV; insuficienta cardiaca decompensata);
- in caz de infarct miocardic acut;
- in stare de soc;
- in caz de tulburari de conducere de grad inalt intre atrii si ventriculi (bloc atrioventricular (AV) de grad doi sau trei);
- in caz de bloc cardiac cu tulburari de conducere de la nodul sinusal la atriu (bloc sinoatrial);
- in cazul aritmiilor cardiace cauzate de disfunctia nodului sinusal care pot aparea, de exemplu, ca o incetinire a batailor inimii (sub 60 de batai pe minut, bradicardie sinusala) sau ca o alternare a unui ritm rapid al batailor inimii cu unul lent (sindromul bradicardie - tahicardie) sau ca blocaj cardiac cu tulburari de conducere de la nodul sinusal la atriu (bloc sinoatrial) sau ca oprire a impulsurilor electrice in nodul sinusal (pauza sinusala);
- in cazul unui puls sub 50 de batai pe minut inainte de initierea tratamentului (bradicardie);
- daca exista riscul unei aritmii foarte grave (letale), asa-numita “torsada varfurilor” - Torsade de pointes (de exemplu, prelungire preexistenta a intervalului QT, adica o anumita schimbare in ECG);
- in cazul hipopotasemiei;
- in cazul hipomagnezemiei;
- in cazul hipotensiunii arteriale severe;
- in cazul tulburarilor circulatorii in brate si/sau picioare, stadiu avansat;
- in cazul ingustarii cailor respiratorii cauzate de boli ale aparatului respirator;
- in cazul cresterii aciditatii sangelui (acidoza metabolica);
- in cazul unei tumori netratate, dezvoltata in glanda suprarenala (feocromocitom) (a se vedea capitolul „Atentionari si precautii speciale pentru utilizare”).
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Darob R 80mg 20compr.


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

  • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
  • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
  • Parteneriate cu brand-uri de renume
  • Oferte si promotii noi, lunar
  • Cantitati economice (pachete avantajoase)
  • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos