Mattca.ro

Acest produs face parte din categoria OTC-uri iar achizitia se face doar prin plata cu cardul

continua cu adaugarea produsului in cos
Mattca.ro

Clexane 6000 UI anti-XA 0.6ml sol.inject 10seringi

Cod: W63592012
Producator: Lab. Aventis Franta
Status:
Aceste medicamente se utilizeaza pentru a preveni formarea si dezvoltarea cheagurilor de sange in interiorul vaselor sanguine.

Acest produs face parte din categoria medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala:

  • nu se poate comanda online
  • medicamentele pe baza de reteta se pot achizitiona doar din farmaciile fizice.
178,37 Lei Pret cu TVA inclus

Descriere Clexane 6000 UI anti-XA 0.6ml sol.inject 10seringi

Clexane apartine unui grup de medicamente denumite heparine cu greutate moleculara mica. Aceste medicamente se utilizeaza pentru a preveni formarea si dezvoltarea cheagurilor de sange in interiorul vaselor sanguine.

Clexane se utilizeaza pentru a preveni formarea cheagurilor de sange la nivelul venelor, in cazul in care sunteti supus unei interventii chirurgicale sau, in cazul in care, ca urmare a unor boli, mobilizarea dumneavoastra este redusa.

Clexane se utilizeaza si pentru tratarea tulburarilor provocate de formarea cheagurilor de sange la nivelul venelor (de exemplu tromboza venoasa profunda cu sau fara embolism pulmonar), situatie in care impiedica marirea in continuare a cheagului de sange deja format si ruperea acestuia.

De asemenea, Clexane se utilizeaza pentru tratamentul unor boli cardiace in care vasele de sange ale inimii sunt ingustate (angina pectorala instabila) sau blocate (infarct miocardic fara unda Q) de cheaguri de sange.

Clexane este indicat si in timpul hemodializei pentru a preveni formarea cheagurilor de sange in tubulatura aparatului de dializa.
Acest produs se administreaza conform prospectului sau recomandarilor medicului, farmacistului sau specialistului medical. Pentru lista completa de ingrediente va rugam sa cititi prospectul, descrierea sau informatiile aditionale.

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale

Mai multe informatii
AfectiuneCoagularea sangelui
Mod de administrareUtilizati intotdeauna Clexane exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra daca nu sunteti sigur.
Doza de Clexane pe care trebuie sa o utilizati depinde de motivul pentru care v-a fost prescris acest medicament. Daca rinichii nu va functioneaza bine, medicul dumneavoastra va poate recomanda o doza mai mica.
Pentru a preveni formarea cheagurilor de sange in interiorul venelor:
Clexane se administreaza zilnic in doza de 2000 UI anti-Xa (0,2 ml) sau 4000 UI anti-Xa (0,4 ml), in functie de riscul dumneavoastra de a dezvolta un cheag de sange. Trebuie sa continuati tratamentul atat timp cat vi-l prescrie medicul dumneavoastra, de obicei timp de 7 pana la 10 zile.
Daca urmeaza sa fiti supus unei operatii, prima doza se va administra de obicei cu 2 ore inainte, daca primiti 2000 UI anti-Xa (0,2 ml) sau cu 12 ore inainte, daca primiti 4000 UI anti-Xa (0,4 ml).
in chirurgia ortopedica, s-a demonstrat ca este benefica preventia cu o doza de 4000 UI anti-Xa enoxaparina (0,4 ml), o data pe zi, timp de 4 pana la 5 saptamani dupa interventie.
Daca sunteti imobilizat la pat ca urmare a unei afectiuni acute, vi se va administra Clexane in doza de 4000 UI anti-Xa (0,4 ml) pe zi. in acest caz, tratamentul trebuie continuat timp de 6 pana la 14 zile.
Pentru a impiedica formarea de noi cheaguri si cresterea cheagurilor de sange deja formate in interiorul venelor:
Doza obisnuita este de 150 UI anti-Xa / kg, o data pe zi. Trebuie sa continuati tratamentul atat timp cat vi-l prescrie medicul dumneavoastra, in mod normal, timp de cel putin 5 zile.
Pentru a trata angina pectorala instabila si infarctul miocardic fara unda Q:
Doza obisnuita este de 100 UI anti-Xa /Kg, repetata la fiecare 12 ore. Trebuie sa continuati tratamentul atat timp cat vi-l prescrie medicul dumneavoastra, de obicei, timp de 2 pana la 8 zile. in mod normal, medicul curant va va prescrie si acid acetilsalicilic.
Pentru a preveni formarea cheagurilor de sange in tubulatura aparatului de dializa:
Doza obisnuita este de 100 UI anti-Xa /kg. Doza se injecteza in linia arteriala (tubul care paraseste corpul), la inceputul sedintei de dializa. Aceasta doza este, de obicei, suficienta pentru o sedinta cu durata de 4 ore. Daca este necesar, se poate administra o doza suplimentara de 50 pana la 100 UI anti-Xa /kg.
Cum se administreaza Clexane
Pentru a preveni formarea cheagurilor de sange in tubulatura aparatului de dializa Clexane se injecteza in linia arteriala prin care circula sangele catre aparatul de dializa.

Pentru toate celelalte indicatii Clexane se injecteza sub piele (in tesutul subcutanat).
in spital, injectia Clexane va este administrata, de obicei, de medic sau de asistenta medicala. Poate fi necesar sa continuati administrarea Clexane si cand va intoarceti acasa. Daca starea de sanatate va permite si doriti sa va faceti singur injectia, medicul dumneavoasta va va da toate instructiunile necesare despre cum trebuie sa utilizati seringile preumplute si cum trebuie sa va faceti injectia. Urmatoarele instructiuni va sunt furnizate aici doar pentru a va reaminti ceea ce ati fost deja invatat de catre medicul dumneavoastra.
UNDE TREBUIE Sa Va INJECTAtI Clexane?
Clexane trebuie injectat chiar sub piele, la nivelul abdomenului.
Nu injectati niciodata Clexane intr-un muschi, deoarece poate aparea o sangerare la acest nivel.
Daca tineti usor intre degete un pliu de piele pe intreaga durata a injectiei, medicamentul intra in tesutul gras al abdomenului dumneavoastra si nu in muschi.
Trebuie sa va faceti injectiile in regiunea din dreapta si din stanga abdomenului, la cel putin 5 cm distanta de buric si in afara, catre partile lateralele ale abdomenului.
Cand alegeti un loc de injectie, trebuie sa fiti sigur ca:
- ajungeti usor la locul de injectie ales,
- nu va veti injecta prea aproape de buric sau de cicatrici sau vanatai existente,
- va faceti injectiile alternativ, in partea dreapta si stanga a abdomenului.
Este important sa va supravegheati locurile de injectare anterioare, pentru a observa daca apar: inrosire, durere, caldura, umflare, modificari de culoare a pielii sau secretii, care pot fi semnele unei infectii sau reactii adverse cutanate.
Daca observati oricare dintre semnele enumerate mai sus, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra.
CUM TREBUIE Sa Va FACEtI INJECtIA CU Clexane?
Clexane nu trebuie amestecata cu nici o alta solutie injectabila sau perfuzabila.
Trebuie sa fiti instruit cu privire la utilizarea corecta a seringii preumplute Clexane si la tehnica de auto-injectare, inainte de a va face pentru prima data singur injectia. Daca aveti intrebari cu privire la medicamentul dumneavoastra sau la modul corect in care trebuie va faceti injectia, va rugam sa discutati cu medicul dumneavoastra.
Trebuie sa urmati aceste 9 etape:
1. Spalati-va mainile cu apa si sapun.
Uscati-va mainile.

2. Asezati-va sau intindeti-va intr-o pozitie confortabila, astfel incat sa puteti vedea cu usurinta regiunea abdomenului in care va veti face injectia.
Este ideal un sezlong, un fotoliu cu spatarul inclinat sau patul, in care va sprijiniti pe perne.

3. Alegeti o regiune in partea dreapta sau stanga a abdomenului, la cel putin 5 cm distanta de buric si in afara, catre partile lateralele ale abdomenului. stergeti suprafata de piele unde urmeaza sa faceti injectia cu un tampon dezinfectant.
tINEtI MINTE:
Nu faceti injectia mai aproape de 5 cm de buric sau aproape de cicatrici sau vanatai existente. Alegeti locul de injectare alternativ, in partea dreapta si stanga a abdomenului.

4. Scoateti cu grija capacul care acopera acul seringii Clexane. Aruncati capacul. Seringa este preumpluta si gata de utilizare.
NU apasati pistonul inainte de a va injecta, pentru a elimina bulele de aer, pentru ca puteti pierde din doza.
Pentru ca acul sa ramana steril dupa ce ati scos capacul, aveti grija ca acul sa nu atinga nimic.

5. tineti seringa in mana cu care scrieti (ca pe un creion) si cu cealalta mana prindeti usor intre degete pielea din regiunea abdomenului pe care ati curatat-o, astfel incat sa formati un pliu intre aratator si degetul mare.
Asigurati-va ca veti mentine acest pliu cutanat intre degete pe toata durata injectarii.

6. Introduceti acul vertical (la un unghi de 90o), pe toata lungimea lui, in pliul cutanat.

7. Apasati pistonul in jos, cu un deget.
in acest mod veti injecta medicamentul in tesutul gras al abdomenului. Asigurati-va ca veti mentine acest pliu cutanat intre degete pe toata durata injectarii.

8. Scoateti acul din piele tragandu-l drept in afara.
Acum puteti elibera pliul cutanat.
Pentru a evita vanataile, nu masati locul injectiei dupa ce ati terminat injectarea.

9. Aruncati seringa preumpluta si acul intr-un recipient inchis la care nu au acces copiii.
Seringile preumplute Clexane sunt destinate unei singure administrari. Orice seringa in care a ramas solutie, trebuie aruncata.
Daca utilizati mai mult decat trebuie din Clexane
Daca banuiti ca ati utilizat prea mult Clexane, este important sa il contactati imediat pe medicul dumneavoastra, chiar daca nu aveti nici un semn neobisnuit, cum ar fi vanatai sau sangerare la orice nivel. Medicul dumneavoastra va putea lua decizia corecta cu privire la tratamentul care trebuie urmat in continuare.

DACa UN COPIL, ACCIDENTAL, sI-A INJECTAT SAU A iNGHItIT Clexane adresati-va imediat medicului dumneavoastra sau celui mai apropiat spital.
Daca uitati sa utilizati Clexane
Nu va ingrijorati, administrati-va injectia imediat ce va amintiti, apoi continuati tratamentul ca inainte.
NU luati o doza dubla in aceeasi zi.
Pentru a evita omiterea unei doze sau administrarea unei doze in plus, tineti un jurnal simplu al injectiilor dumneavoastra zilnice.
Substanta activaENOXAPARINUM
SimptomeTromboembolii, Tromboza (formarea unui cheag)
Sarcina si alaptareClexane nu trebuie sa se administreze in timpul sarcinii decat daca medicul considera necesar.
Clexane nu trebuie sa se administreze in perioada alaptarii decat daca medicul considera necesar. Din precautie, femeile care utilizeaza Clexane sunt sfatuite sa evite alaptarea.
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.
Reactii adverseCa toate medicamentele, Clexane poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Cand incepeti tratamentul cu Clexane, pot sa va apara, de obicei la locul injectarii, vanatai minore, disconfort, noduli moi. Nu trebuie sa va ingrijoreze astfel de reactii, deoarece ele dispar dupa cateva zile de tratament.
Rar, este posibil sa faceti vanatai mari, sa simtiti abdomenul usor dureros sau sa aveti dureri de cap intense. De asemenea, puteti sangera excesiv de la locul unei interventii chirurgicale chiar minore, de exemplu de la locul de inserare a cateterului intr-o vena. Daca observati aparitia acestor reactii, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra.
in cazuri rare, puteti sa dezvoltati o reactie alergica la nivelul pielii (de exemplu eruptie sau mancarime), dificultati de respiratie, cresterea frecventei batailor inimii sau senzatie de lesin. Daca aveti asemenea probleme, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Rar, Clexane va poate afecta ficatul, de aceea, medicul dumneavoastra va poate face analize sanguine, pentru a controla daca ficatul dumneavoastra functioneaza normal.
in unele cazuri, medicul poate dori sa va supravegheze tratamentul prin analize sanguine, deoarece s-a demonstrat ca heparinele pot afecta compozitia sangelui. Parametrii dumneavoastra sanguini trebuie controlati inainte de administrarea primei injectii Clexane si apoi vor fi controlati cu regularitate, daca medicul dumneavoastra considera necesar.
Foarte rar, daca s-a practicat punctionarea maduvei spinarii sau o anestezie rahidiana sau epidurala, Clexane va poate provoca acumularea de sange la acest nivel. Aceasta poate determina aparitia de furnicaturi, amorteli si slabiciune musculara, in special in partea inferioara a corpului si la picioare, incapacitate de mentinere a urinei si/sau materiilor fecale. Este important sa ii spuneti medicului sau asistentei dumneavoastra IMEDIAT ce apar astfel de simptome, pentru ca aceasta tulburare sa poata fi tratata.
Este posibil ca utilizarea pe termen lung a Clexane sa determine osteoporoza - o subtiere a oaselor, care le face mai fragile si mai expuse la fractura.
in cazuri rare, mai ales daca suferiti de rinichi sau diabet zaharat, Clexane poate duce la cresterea concentratiei de potasiu din sange.
Daca aveti o proteza valvulara cardiaca, este posibil ca tratamentul cu Clexane sa nu fie suficient pentru a preveni formarea chegurilor si puteti sa dezvoltati un cheag pe proteza valvulara.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.
PrecautiiAveti grija deosebita cand utilizati Clexane
- daca la administrarea anterioara de heparine ati avut un numar redus de trombocite (elemente din sange care favorizeaza coagularea) datorita unor reactii imune,
- daca sangerati prea usor sau va invinetiti la lovituri aparent usoare,
- daca ati suferit in trecut de ulcer gastric sau duodenal,
- daca ati suferit recent un accident vascular provocat de ingustarea vaselor de sange de la nivelul creierului,
- daca aveti valori cresute ale tensiunii arteriale (hipertensiune arteriala) chiar daca urmati tratament pentru aceasta afectiune,
- daca suferiti de diabet zaharat si in mod special daca acesta este complicat cu retinopatie (afectarea vaselor de sange de la nivelul ochiului),
- daca ati fost recent operat la nivelul maduvei spinarii, capului sau ochilor,
- daca suferiti de boli de rinichi sau daca stiti ca aveti prea mult potasiu in sange,
- daca sunteti in varsta (mai ales peste 80 de ani),
- daca aveti greutatea prea mica raportata la inaltimea si varsta dumneavoastra.
Daca urmeaza sa vi se faca o punctie la nivelul maduvei spinarii sau o operatie in care se utilizeaza anestezie rahidiana sau epidurala, este foarte important ca medicul dumneavoastra sa stie ca utilizati Clexane.
in cazul in care va adresati unui alt medic decat de obicei sau mergeti la stomatolog, aveti grija sa ii informati ca va aflati in tratament cu Clexane.
InteractiuniVa rugam sa spuneti medicului dumneavoastra daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Clexane poate modifica modul in care actioneaza alte medicamente si alte medicamente pot modifica modul in care actioneaza Clexane.
Trebuie sa ii spuneti medicului dumneavoastra iNAINTE de a vi se administra Clexane daca luati unul dintre urmatoarele medicamente:
- alte medicamente folosite pentru prevenirea formarii cheagurilor de sange, cum sunt acidul acetilsalicilic, dipiridamolul, warfarina, ticlopidina, clopidogrelul, antagonistii IIb/IIIa. Cu toate acestea, medicul va poate recomanda ca pentru boala de inima de care suferiti, in acelasi timp cu tratamentul cu Clexane, sa utilizati si acid acetilsalicilic, in doze mici, individualizate;
- medicamente pentru artrita sau alte dureri (de exemplu indometacina, ketorolac, glucocorticoizi etc.);
- unele solutii administrate pentru marirea volumului de sange din corp, cum sunt solutiile cu dextran;
- unele medicamente pentru favorizarea eliminarii urinii (diuretice care economisesc potasiul).
Indicatii terapeuticeClexane apartine unui grup de medicamente denumite heparine cu greutate moleculara mica. Aceste medicamente se utilizeaza pentru a preveni formarea si dezvoltarea cheagurilor de sange in interiorul vaselor sanguine.

Clexane se utilizeaza pentru a preveni formarea cheagurilor de sange la nivelul venelor, in cazul in care sunteti supus unei interventii chirurgicale sau, in cazul in care, ca urmare a unor boli, mobilizarea dumneavoastra este redusa.

Clexane se utilizeaza si pentru tratarea tulburarilor provocate de formarea cheagurilor de sange la nivelul venelor (de exemplu tromboza venoasa profunda cu sau fara embolism pulmonar), situatie in care impiedica marirea in continuare a cheagului de sange deja format si ruperea acestuia.

De asemenea, Clexane se utilizeaza pentru tratamentul unor boli cardiace in care vasele de sange ale inimii sunt ingustate (angina pectorala instabila) sau blocate (infarct miocardic fara unda Q) de cheaguri de sange.

Clexane este indicat si in timpul hemodializei pentru a preveni formarea cheagurilor de sange in tubulatura aparatului de dializa.
Grupa farmacoterapeuticaheparine cu greutate moleculara mica
Forma farmaceuticaSolutie injectabila
Forma ambalare medicamentCutie cu 10 seringi preumplute cu solutie injectabila.
Concentratie6000 UI anti-XA
BrandAventis
ContraindicatiiNu utilizati Clexane:
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la enoxaparina, la heparina sau la alte medicamente similare,
- daca suferiti de endocardita septica (o infectie grava care afecteaza invelisul intern al inimii si al valvelor sale),
- daca aveti o hemoragie importanta sau o boala grava de coagulare (care va face sa sangerati foarte usor),
- daca suferiti de ulcer gastric sau duodenal activ,
- daca aveti un numar redus de trombocite (elemente din sange care favorizeaza coagularea) si sunteti pozitiv la o analiza denumita "test de de agregare trombocitara in prezenta enoxaparinei",
- daca aveti un accident vascular cerebral,
- daca urmati tratament cu heparina, in special in doze mari,
- daca sunteti supus unei interventii chirurgicale care necesita anestezie rahidiana sau epidurala (injectie la nivelul maduvei spinarii).
Produs RXDA
Acest produs face parte si din categoriile:
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Clexane 6000 UI anti-XA 0.6ml sol.inject 10seringi


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

  • Livrarea in Romania cu o taxa unica de transport de 14,9 lei, pentru platile online
  • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
  • Parteneriate cu brand-uri de renume
  • Oferte si promotii noi, lunar
  • Cantitati economice (pachete avantajoase)
  • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos