Facebook Pixel

Rival® 20 mg/g gel x 20 g

Cod: W55809001
Brand: Fiterman
Status:
Rival® 20 mg/g gel x 20 g este un medicament antialergic, indicat pentru a calma mancarimea, inflamatia si durerea asociata afectiunilor pielii cu componenta alergica, precum arsuri solare, intepaturi de insecte, iritatii si zgarieturi cutanate.

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

25,95 Lei TVA inclus

Descriere Rival® 20 mg/g gel x 20 g

Rival® 20 mg/g gel x 20 g este un medicament antialergic, indicat pentru a calma mancarimea, inflamatia si durerea asociata afectiunilor pielii cu componenta alergica, precum arsuri solare, intepaturi de insecte, iritatii si zgarieturi cutanate.

Indicatii:

Rival contine ca substanta activa clorhidratul de difenhidramina, care apartine unui grup de medicamente numite antihistaminice uz local. Are efect antihistaminic (blocheaza efectul histaminei eliberate in exces) si anestezic usor.

Rival gel este indicat pentru calmarea durerii, mancarimilor si inflamatiilor care insotesc afectiunile pielii cu componenta alergica cum sunt: intepaturile de insecte, arsurile minore, arsurile solare, zgarieturile si iritatiile minore ale pielii.

Mod de administrare:

Rival este destinat administrarii cutanate.

Adulti: se recomanda aplicarea in strat subtire, in 4-6 aplicatii pe zi, prin masaj usor, a unei cantitati de gel de la marimea unei cirese pana la cea a unei nuci (1-3 g), la nivelul zonei afectate. Efectul terapeutic apare imediat dupa aplicare si poate dura pana la 6 ore.
Copii cu varsta peste 2 ani si adolescenti: se recomanda aplicarea cu o frecventa de maxim 4 ori pe zi, in acelasi mod ca si la adulti.
Copii cu varsta sub 2 ani: la acest grup de varsta, gelul se aplica numai la recomandarea medicului pediatru.

Precautii si contraindicatii:

Nu utilizati Rival:

 • daca sunteti alergic (hipersensibil) la difenhidramina clorhidrat sau la oricare dintre celelalte componente ale Rival.
 • daca zona de piele pe care doriti sa aplicati gelul prezinta leziuni, plagi sau vezicule, eczeme sau dermatoze infectate;
 • daca aplicati pe suprafete mari de piele;
 • daca zona pe care doriti sa aplicati gelul prezinta eruptii cauzate de varicela sau rujeola;
 • daca utilizati in acelasi timp si alte medicamente care contin difenhidramina, chiar si cele administrate oral;

Zona pe care ati aplicat gelul trebuie protejata de expunerea excesiva la lumina solara sau artificiala, deoarece Rival poate provoca fotosensibilizarea acelor zone.

Reactii adverse posibile:

Rare: reactii locale de tip inrosirea pieliieruptii trecatoare pe piele, vezicule, acumulare de lichid pe sub piele, reactii alergice la nivelul pielii si sensibilitate a pielii la lumina solara (a se evita expunerea directa la soare!).

In cazuri rare pot apare reactii sistemicemai ales dupa aplicatii de cantitati mari pe suprafete intinse, sub pansament ocluziv sau pe rani, datorita absorbtiei cutanate a difenhidraminei. Acestea pot fiuscaciunea gurii, oboseala, tulburari la urinare si, in special la copii, stare de agitatie, hiperexcitabilitate, anxietate si crampe.

Sarcina si alaptarea:

Rival nu trebuie utilizat in primele trei luni de sarcina. Ca masura de precautie, datorita posibilei absorbtii sistemice, Rival nu trebuie utilizat in urmatoarele luni de sarcindecat daca este absolut necesar si in conditiile si in dozele recomandate. Trebuie evitata aplicarea pe suprafete mari de piele, in special pe zone cu piele care prezinta inflamatii sau leziuni.

Rival trece in lapte si nu trebuie utilizat in timpul alaptarii.

Compozitie:

 • Substanta activa este clorhidratul de difenhidramina. Un gram gel contine clorhidrat de difenhidramina 20 mg.
 • Celelalte componente sunt: L-mentol, etanol, hidroxietilceluloza, propilenglicol, apa purificata.

Mod de prezentare: tub continand 20 g gel.

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Rival® 20 mg/g gel x 20 g

Mai multe informatii
Indicat pentruMancarimi ale pielii
Stil de viataNormal
Prospect

Prospect: Informații pentru utilizator

Rival 20 mg/g gel

Clorhidrat de difenhidramină

Citiți cu atenție și în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizați acest medicament deoarece conține informații importante pentru dumneavoastră.

Utilizați întotdeauna acest medicament conform indicațiilor din acest prospect sau indicațiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstrați acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiți.

 • Întrebați farmacistul dacă aveți nevoie de mai multe informații sau

 • Dacă manifestați orice reacții adverse, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacții adverse nemenționate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 7 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

Ce găsiți în acest prospect 

 1. Ce este Rival și pentru ce se utilizează

 2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Rival

 3. Cum să utilizați Rival

 4. Reacții adverse posibile

 5. Cum se păstrează Rival

 6. Conținutul ambalajului și alte informații

1.          Ce este Rival și pentru ce se utilizează 

Rival conţine ca substanţă activă clorhidratul de difenhidramină, care aparţine unui grup de medicamente numite antihistaminice uz local. Are efect antihistaminic (blochează efectul histaminei eliberate în exces) şi anestezic uşor.

Rival gel este indicat pentru calmarea durerii, mâncărimilor şi inflamaţiilor care însoţesc afecţiunile pielii cu componentă alergică cum sunt: înţepăturile de insecte, arsurile minore, arsurile solare, zgârieturile şi iritaţiile minore ale pielii.

Dacă după 7 zile nu vă simțiți mai bine sau vă simțiți mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

2.          Ce trebuie să știți înainte să utilizați Rival

Nu utilizați Rival

 • dacă sunteți alergic la difenhidramină clorhidrat sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la 6);

 • dacă zona de piele pe care doriţi să aplicaţi gelul prezintă leziuni, plăgi sau vezicule, eczeme sau dermatoze infectate;

 • dacă aplicaţi pe suprafeţe mari de piele;

 • dacă zona pe care doriţi să aplicaţi gelul prezintă erupţii cauzate de varicelă sau rujeolă;

 • dacă utilizaţi în acelaşi timp şi alte medicamente care conţin difenhidramină, chiar şi cele administrate oral;

 • dacă sunteţi gravidă în primele trei luni de sarcină.

Atenționări și precauții

Înainte să utilizați Rival, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acest medicament este indicat numai aplicării pe piele. Nu îl înghiţiţi. Evitaţi contactul cu ochii, mucoasa nasului sau gurii.

Înainte şi după aplicarea gelului, spălaţi-vă bine pe mâini. Dacă gelul este aplicat în mod repetat de către o altă persoană, aceasta trebuie să poarte mănuşi de protecţie.

Zona pe care aţi aplicat gelul trebuie protejată de expunerea excesivă la lumină solară sau artificială, deoarece Rival poate provoca fotosensibilizarea acelor zone.

Dacă apare o erupţie la nivelul pielii sau alte reacţii adverse, întrerupeţi utilizarea Rival.

Nu se utilizează la nou-născuţi şi copii cu vârsta sub 2 ani decât la recomandarea medicului pediatru.

Rival împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizați, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizați orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

În cazul utilizării Rival în dozele şi condiţiile recomandate este puţin probabil să se producă interacţiuni medicamentoase semnificative clinic.

Nu utilizaţi Rival în acelaşi timp cu alte medicamente care conţin difenhidramină, chiar şi cele administrate oral.

Nu utilizaţi produse dermato-cosmetice sau alte produse de îngrijire a pielii pe zona pe care aţi aplicat Rival gel.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Rival nu trebuie utilizat în primele trei luni de sarcină. Ca măsură de precauţie, datorită posibilei absorbţii sistemice, Rival nu trebuie utilizat în următoarele luni de sarcină decât dacă este absolut necesar şi în condiţiile şi în dozele recomandate. Trebuie evitată aplicarea pe suprafeţe mari de piele, în special pe zone cu piele care prezintă inflamaţii sau leziuni.

Rival trece în lapte şi nu trebuie utilizat în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Rival gel nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje dacă este administrat conform recomandărilor.

Dacă aţi aplicat Rival pe suprafeţe mari de piele sau care prezintă leziuni, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje, deoarece pot să apară reacţii adverse cum sunt ameţeli sau somnolenţă.

Rival conține propilenglicol, care poate provoca iritaţie cutanată.

3.          Cum să utilizați Rival

Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect sau cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Rival este destinat administrării cutanate.

Utilizarea la adulţi

Se recomandă aplicarea în strat subţire, în 4-6 aplicaţii pe zi, prin masaj uşor, a unei cantităţi de gel de la mărimea unei cireşe până la cea a unei nuci (1-3 g), la nivelul zonei afectate.

Efectul terapeutic apare imediat după aplicare şi poate dura până la 6 ore.

Utilizarea la copii cu vârsta peste 2 ani şi adolescenţi

Se recomandă aplicarea cu o frecvenţă de maxim 4 ori pe zi, în acelaşi mod ca şi la adulţi.

Utilizarea la copii cu vârsta sub 2 ani

La acest grup de vârstă, gelul se aplică numai la recomandarea medicului pediatru.

Durata tratamentului depinde de efectul terapeutic. Dacă după 7 zile de tratament nu se observă ameliorarea simptomelor sau acestea se agravează, diagnosticul şi tratamentul trebuie reevaluate.

Dacă aţi utilizat mai mult Rival decât trebuie

Dacă aţi aplicat o cantitate mai mare de Rival decât cea recomandată, trebuie să spălaţi zona pe care aţi aplicat Rival cu o cantitate mare de apă şi săpun.

Dacă aţi uitat să utilizați Rival

Dacă aţi uitat să aplicaţi o doză, aplicaţi-o imediat ce v-aţi amintit. Totuşi dacă este timpul pentru următoarea doză, aplicaţi-o doar pe aceasta. Nu utilizaţi o cantitate dublă pentru a compensa aplicaţia uitată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4.          Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate după următoarele frecvenţe:

 

Foarte frecvente:

care afectează mai mult de 1 pacient din 10

Frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi

Mai puţin frecvente:

care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi

Rare:

care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi

Foarte rare:

care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi

Cu frecvenţă necunoscută:

care nu poate fi estimată din datele disponibile

Rare: reacţii locale de tip înroşirea pielii, erupţii trecătoare pe piele, vezicule, acumulare de lichid pe sub piele, reacţii alergice la nivelul pielii şi sensibilitate a pielii la lumina solară (a se evita expunerea directă la soare!).

În cazuri rare pot apare reacţii sistemice, mai ales după aplicaţii de cantităţi mari pe suprafeţe întinse, sub pansament ocluziv sau pe răni, datorită absorbţiei cutanate a difenhidraminei. Acestea pot fi: uscăciunea gurii, oboseală, tulburări la urinare şi, în special la copii, stare de agitaţie, hiperexcitabilitate, anxietate şi crampe.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare,

Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România

Str. Aviator Sănătescu nr. 48, sector 1

Bucureşti 011478-RO

Tel: +4 0757 117 259

Fax: +4 0213 163 497

e-mail: adr@anm.ro

Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5.          Cum se păstrează Rival

 Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original.

Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6.          Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Rival

 • Substanţa activă este clorhidratul de difenhidramină. Un gram de gel conţine clorhidrat de

difenhidramină 20 mg.

 • Celelalte componente sunt: levomentol, etanol 96%, hidroxietilceluloză, propilenglicol, apă purificată.

Cum arată Rival și conținutul ambalajului

Gel omogen, transparent, incolor, cu miros caracteristic de mentol.

Rival este disponibil în cutie cu un tub din aluminiu acoperit la interior cu un lac epoxifenolic, închis cu membrană din aluminiu și capac cu filet din polietilenă, conţinând 20 g gel.

Rival este disponibil în cutie cu un tub din aluminiu acoperit la interior cu un lac epoxifenolic, închis cu membrană din aluminiu și capac cu filet din polietilenă, conţinând 35 g gel.

Rival este disponibil în cutie cu un tub din aluminiu acoperit la interior cu un lac epoxifenolic, închis cu membrană din aluminiu și capac cu filet din polietilenă, conţinând 50 g gel.

Deținătorul autorizației de punere pe piață şi fabricantul

Deținătorul autorizației de punere pe piață

FITERMAN PHARMA S.R.L.

Str. Moara de Foc nr. 35, 700520, Județul Iași, România

Fabricantul

FITERMAN PHARMA S.R.L.

DJ 249E Km 0900, Sat Tomeşti, Comuna Tomeşti, 707515, Judeţul Iaşi, România

Pentru orice informații referitoare la acest medicament, vă rugăm să contactați reprezentanța locală a deținătorului autorizației de punere pe piață:

Acest prospect a fost revizuit în aprilie 2020.

Alte surse de informaţii

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a

Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România http://www.anm.ro/

AfectiuneAlergii
SimptomeUrticarie
SexUnisex
Indicat pentruMancarimi ale pielii
Functie produsAntialergic
adresabilitateUz general
Forma prezentareGel
Varsta>2ani
Concentratiefara concentratie
BrandFiterman
Zona corpPiele
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Rival® 20 mg/g gel x 20 g


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmetice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Fiterman - Bien Plus Plasturi pentru dureri menstruale 25plasturi

  Fiterman - Bien Plus Plasturi pentru dureri menstr...

  146,08 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 2. Fiterman - Alinan Sirop Atentie si Concentrare 150ml + servetele umede cadou

  Fiterman - Alinan Sirop Atentie si Concentrare 150...

  23,34 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 3. Fiterman - Ostart D3 2000UI spray sublingual 20ml

  Fiterman - Ostart D3 2000UI spray sublingual 20ml

  15,79 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Fiterman - Vitamina C 1000mg 30compr

  Fiterman - Vitamina C 1000mg 30compr

  17,34 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Fiterman - Aftifix gel oral 15g

  Fiterman - Aftifix gel oral 15g

  16,72 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Claritine® 10 mg x 10 comprimate

  Claritine® 10 mg x 10 comprimate

  20,30 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Herbagetica - Quercetin + Vitamina D3 30 caps.

  Herbagetica - Quercetin + Vitamina D3 30 caps.

  31,39 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Fervex pentru adulti cu aroma de zmeura granule pentru solutie orala x 8 plicuri

  Fervex pentru adulti cu aroma de zmeura granule pe...

  15,70 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Dermodrin unguent 20 mg/g x 20 g unguent

  Dermodrin unguent 20 mg/g x 20 g unguent

  13,29 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Dr Phyto - Allerdep sirop 150ml

  Dr Phyto - Allerdep sirop 150ml

  43,86 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu