Sfatul specialistului pentru luna iulie: Ritualul de ingrijire a tenului vara

4 minute citire

- 23/07/2018
Ultima actualizare: 19/09/2023

Sfatul specialistului pentru luna iulie: Ritualul de ingrijire a tenului vara

Cum ar fi daca ai face un obicei din a te rasfata si simti bine in pielea ta? Nu este un secret ca un ritual de frumusete te ajuta sa ai un ten fericit, sanatos si plin de viata! Vara tenul are nevoie de ingrijire specifica, adaptata la temperaturi si expunerea la soare, motiv pentru care ti-am pregatit o lista cu 4 pasi usor de urmat pentru a-ti crea un ritual de frumusete.

Dupa cum te-am invatat si in articolele precedente, pielea are nevoie ca rutina de ingrijire sa fie cat mai adaptata conditiilor climatice ale anotimpului, pentru ca tu sa te simti mereu fresh si sa ai o piele sanatoasa. Este important de mentionat ca atat vara, cat si iarna, pielea poate fi afectata de factorii externi, in timp ce toamna si primavara pielea se regenereaza si se reinnoieste. Exista o multitudine de metode pentru a te rasfata si a-ti ingriji tenul asa cum meriti. Noi am selectat acesti 4 pasi care constituie un ritual de ingrijire si infrumusetare ca la carte:

  • curatarea tenului
  • hidratarea tenului
  • protectia solara
  • make-up-ul

Pasul 1: Curatarea tenului

Primul pas este unul extrem de important care nu trebuie omis nicicand. Dupa cum probabil te asteptai, totul incepe cu procesul de curatare a tenului! Este obligatoriu ca demachierea sa fie efectuata cu sfintenie in fiecare dimineata si seara pentru a pastra tenul curat. Iti recomandam sa eviti demachiantele pe baza de sapun, abrazive, iar in schimb sa optezi pentru un gel spumant purifiant, care va diminua porii dilatati si va regla secretia de sebum. Totodata, un astfel de produs stimuleaza procesul de regenerare celulara, lucru foarte util in perioada verii, cand pielea tenului este expusa la razele nocive ale soarelui.

Pe de alta parte, sa retinem de beneficiile miraculoase ale apei micelare (vezi Apa Micelara Bioderma), care poate fi folosita de asemenea in procesul de demachiere. Acest produs, extrem de apreciat de femeile din intreaga lume, este cunoscut pentru ca:

  • hidrateaza si hraneste pielea in profunzime
  • este recomandat oricarui tip de ten
  • protejeaza tenul de impuritati
  • curata delicat si eficient pielea

Bioderma - Sensibio H2O Apa micelara 500ml

Bonus: Nu uita sa aplici o masca de fata pentru hidratare intensa, dupa ce ai facut un scrub natural din produse pe care le gasesti cu usurinta in casa: zahar brun si ulei de cocos.

Pasul 2: Hidratarea tenului

Hidratarea tenului reprezinta cel de-al doilea pas al ritualului si de departe cel mai de pret dar pe care il poti oferi tenului tau vara si chiar in fiecare anotimp. Un ten hidratat este un ten fericit! Este important sa fii constienta ca vara pielea se deshidrateaza usor, din cauza expunerii la soare si a temperaturilor ridicate. Asa ca retine ca tot ce isi doreste pielea tenului tau este sa fie hranita si rasfatata cu creme hidratante lejere care sa nu o incarce in zilele toride. Opteaza pentru o astfel de crema ce ii va permite pielii tale sa respire in voie, in timp ce este hidratata in profunzime. Pe Mattca te asteapta o diversitate de creme de fata din care poti alege in functie de nevoile tenului tau, tipul de ten pe care il ai si bugetul de care dispui.

Pasul 3: Protectia solara

Dupa ce ti-ai curatat si hidratat temeinic tenul, urmeaza procesul de aplicare a protectiei solare. In ritualul de ingrijire a tenului pe timp de vara un loc deosebit de important il ocupa protectia solara. Cu siguranta stii deja de utilitatea si importanta acestui obicei, insa noi venim sa iti reamintim. Pielea tenului tau are nevoie de o crema cu SPF ridicat (iti recomandam cremele de fata rezistente la apa Frezyderm Color Velvet SPF30 si Frezyderm Color Velvet Face SPF50+ sau fluidul invizibil Anthelios UVMUNE 400 cu SPF 50+) pe durata sezonului estival, indiferent ca te expui sau nu la soare. Nu omite acest pas doar pentru ca nu mergi la plaja. Pielea ta este expusa zilnic la raze solare care in timp ar putea sa o imbatraneasca prematur. Foloseste protectie solara mereu!

Avene - Triasorb fluid protectie solara SPF 50+ 50ml

Pasul 4: Make-up-ul

Ultimul, dar nu cel din urma este make-up-ul! Dupa cum ti-am recomandat si anterior la pasul al doilea, te sfatuim ca pe timp de vara sa alegi un machiaj ceva mai lejer pentru a nu iti incarca pielea tenului si a o lasa sa respire. Un BB cream este solutia optima daca doresti un produs cu acoperire scazuta, care sa iti ofere o stralucire naturala a fetei. De asemenea, opteaza pentru un machiaj usor si lejer pe pleoape, pentru a evita incarcarea acestora. Un rimel cu rezistenta la apa iti va fi de mare folos in zilele cand mergi la plaja sau piscina.

Desigur, pe Mattca poti gasi mult mai multe produse dermato-cosmetice, care iti vor veni in ajutor in crearea unui look desavarsit si a unui make-up impecabil. Speram ca aceste sfaturi ti-au fost de folos pentru crearea propriului ritual de ingrijire a tenului vara. Tu ce ritual urmezi?

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos