Sfatul specialistului pentru luna ianuarie: Importanta protectiei solare la ski

2 minute citire

- 16/01/2023
Ultima actualizare: 21/06/2023

Sfatul specialistului pentru luna ianuarie: Importanta protectiei solare la ski

Iarna este si sezonul excursiilor la munte pentru cei pasionati de sporturile montane. Daca esti pasionat de ski, probabil ca esti foarte entuziasmat si abia astepti sa ajungi pe partie. Stai un pic. Mai intai trebuie sa iti faci bagajul, iar pentru asta, noi suntem aici sa te ajutam. De aceea, iti reamintim ca din bagajul pentru excursia la ski nu trebuie sa lipseasca echipamentul corespunzator si protectia solara!

Ce este factorul de protectie solara?

Factorul de protectie solara (SPF) este cantitatea de radiatie la care poate fi expusa pielea pana cand incepe sa se inroseasca, atunci cand folosesti o crema cu protectie, in comparatie cu situatia in care pielea nu este protejata. Daca esti pasionat de sporturile de iarna, trebuie sa stii ca risti sa te supraexpui la radiatiile ultraviolete atunci cand te afli pe munte. Motivul este faptul ca zapada dubleaza puterea razelor solare, fiind o suprafata care reflecta lumina. Studiile au demonstrat ca si smartphone-urile, si ochelarii de soare cu lentile tip oglinda reflecta lumina si nu protejeaza eficient pielea.  

Stiai ca...

Atunci cand creste altitudinea, creste si expunerea la radiatiile solare? Afla ca intensitatea radiatiilor creste cu aproximativ 4% la fiecare 300 de metri altitudine!

Cum calculezi SPF-ul pielii tale?

SPF-ul pielii se calculeaza prin inmultirea duratei de timp in care poti sta la soare fara ca pielea sa se inroseasca (in general, 20 de minute sunt indeajuns) cu factorul SPF al produsului pe care vrei sa il folosesti. Spre exemplu, in cazul unei creme cu factor SPF 15, poti sta 15 x 20 = 300 de minute, adica 5 ore fara sa te arzi la soare. Pentru a fi cat mai protejat de razele nocive ale soarelui, iti recomandam sa aplici crema cu protectie solara la intervale dese, perioada recomandata pentru diverse tipuri de piele fiind:

Avene - Triasorb crema fara parfum protectie solara SPF 50+

SPF 15 -> 1 ora SPF 30 -> 2-3 ore SPF 45 -> +4 ore 

  • pentru pielea sensibila:

SPF 15 -> 1-2 ore SPF 30 -> 3-4 ore

SPF 15 -> 1-3 ore SPF 30 -> +4 ore 

  • pentru pielea medie:

SPF 8 -> 1-2h ore SPF 15 -> 3-4 ore

  • pentru pielea inchisa:

SPF 4 -> 1 ora SPF 8 -> 2-3 ore SPF 15 -> +4 ore

Metode de protejare a pielii in sezonul rece

  1. Poarta mereu un fes sau o caciula pentru a-ti proteja scalpul de radiatiile UV si de frig.
  2. Poarta mereu ochelari de soare cu lentile polarizate ce iti protejeaza ochii si pielea din jurul ochilor de radiatiile solare nocive.
  3. Foloseste produse cu factor de protectie UV pe zonele cele mai expuse la razele soarelui: fata, maini si buze.
  4. Aplica produsele cu factor de protectie solara cu cel putin 30 de minute inainte de expunerea propriu-zisa la soare.
  5. Daca ninge, reaplica produsele cu SPF la interval de 2 ore.

Bonus

Pentru un plus de sanatate a pielii, nu uita sa pui in bagajul pentru escapada la ski si alte cosmetice indispensabile ca: balsamul de buze fotoprotector, crema de maini intens hidratanta, crema de fata intens hidratanta . La noi gasesti o diversitate produse dermato-cosmetice din care poti alege, in functie de nevoile tale!

Mai mult decat atat, dupa sesiunile solicitante de ski, este foarte posibil ca febra musculara sa isi faca aparitia. Stim cat de mult vrei sa scapi de durerile neplacute ale febrei si sa te intorci pe partie, motiv pentru care iti recomandam aplicarea de creme pentru masaj incalzitor pentru a-ti relaxa muschii.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos