Homeopatia, alegerea mea

2 minute citire

- 16/05/2022
Ultima actualizare: 20/11/2023

Homeopatia, alegerea mea

Ce reprezinta homeopatia?

Medicina este una si este indivizibila. Exista de cand Hipocrat a facut din ea o meserie specifica, alimentata de umanism, stiinta si etica.

Homeopatia este controversata. Aceasta este o practica medicala alternativa dezvoltata la sfarsitul anilor 1700 si se bazeaza in general pe doua principii principale:

  • „principiul similitudinii”: o substanta care provoaca simptome la o persoana sanatoasa poate fi utilizata in forma diluata pentru a trata simptomele si bolile; si
  • „legea infinitezimalelor”: cu cat substanta este mai diluata, cu atat este mai puternica.

Ce contin medicamentele homeopate?

Produsele homeopate pot contine o gama larga de substante, inclusiv ingrediente derivate din plante, surse animale sau umane sanatoase sau bolnave, minerale si substante chimice.

Medicamentele homeopatice se numara printre solutiile disponibile acum pentru profesionistii din domeniul sanatatii. Ele reprezinta astazi aproximativ 0,1% din piata mondiala a medicamentelor si mai mult de 400,000 de medici le folosesc zilnic.

 

         

Ce beneficii are homeopatia?

Laboratoarele homeopatice Boiron pun la dispozitia pacientilor si a profesionistilor din domeniul sanatatii medicamente eficiente si totusi, non-iatrogene, adica lipsite de orice toxicitate.

Homeopatia le ofera raspunsuri concrete, uneori unice, in numeroase domenii: infectii ORL, dureri in timpul sarcinii, stres, anxietate sau tulburari de somn, stari gripale (Oscillococcinum), afectiuni cronice, rau de miscare,  alergii sezoniere, etc. Este, de asemenea, utilizata tot mai mult ca tratament de sustinere in oncologie.

Dar homeopatia este si o perspectiva diferita asupra bolii si a bolnavului. O abordare in care medicamentul nu este totul; in care sanatatea este un capital care trebuie conservat si intretinut; in care sanatatea nu este doar absenta bolii, ci o bunastare globala, fizica si mentala.

 

         

Ce dovezi vin in sprijinul homeopatiei?

Homeopatia reprezinta o provocare pentru stiinta si este un avantaj considerabil pentru medicina si pentru pacienti, fiind intr-un continuu progres atat la nivelul medicinei, cat si al farmacologiei si stiintei.

Homeopatia s-a nascut din cercetare: pentru a dezvolta si intelege actiunea remediilor, doctorul Samuel Hahnemann efectua experimentele pe el insusi, pe anturajul sau si pe pacientii sai.

 

         

 

In prezent exista peste 100 de studii fundamentale care au demonstrat actiunea biologica a solutiilor homeopatice pe modele celulare, animale si vegetale in laborator, iar studiile de fizica si chimie au evidentiat proprietatile fizico-chimice specifice solutiilor homeopatice.

Beneficiile homeopatiei au fost confirmate de studii clinice controlate si randomizate dar si de studii observationale (peste 7000 de studii la care se face referire in PubMed, din care peste 1000 studii publicate in ultimii 5 ani).

 

         

Homeopatia functioneaza, stiinta este cea care o spune!

Doriti sa aflati mai multe? Accesati site-ul acesta.

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos