Cum sa petreci timp de calitate cu micutul tau

3 minute citire

- 11/05/2022
Ultima actualizare: 03/04/2023

Cum sa petreci timp de calitate cu micutul tau

De ce este important sa petreci timp cu micutul tau?

Atunci cand esti parinte, te afli in fericita situatie de a fi cea mai importanta persoana din viata cuiva. Este un sentiment unic, care iti ofera nenumarate satisfactii. Pe de alta parte, este si o responsabilitate considerabila.

De aceea, e important sa petreci cat mai mult timp alaturi de el. Intr-o societate din ce in ce mai dominata de stres, probleme cotidiene, flux continuu de activitati si agitatie permanenta, un moment de respiro, imbinand armonios utilul cu placutul, este intotdeauna bine-venit si de bun augur. In continuare, iti vom sugera cateva moduri practice si productive de a petrece momente memorabile alaturi de copilul tau. Si pentru ca stim ca timpul este pretios, vom incerca sa-ti oferim informatii de o foarte buna calitate.

Relaxeaza-te, concentreaza-te si focuseaza-ti atentia timp de 4 minute asupra acestor randuri.

Plimbarea in aer liber

Pe langa faptul ca te relaxezi, iti poti aduna gandurile si te poti deconecta de cotidian. Totodata, poti crea o conexiune puternica, petrecand timp doar cu pruncul tau. Indiferent de cat de mic e, el simte ca esti alaturi de el. Cand vrei sa iei o mica pauza, te poti aseza pe o banca pentru o gustare rapida. Practic si util, borcanelul cu piure reprezinta solutia optima in astfel de momente. Poti incerca piureul cu gust de caise, piersici sau cu dovlecel. Apoi, poti apela la o carte de povesti, de unde sa-i citesti lucruri fascinante care ar putea sa-l linisteasca sau sa-l amuze. Nu uita ca prin ceea ce faci zi de zi in relatia cu fiul sau fiica ta, influentezi in modul cel mai concret:

  • modul in care creierul copilului se dezvolta
  • valorile la care el adera
  • comportamentul sau

Fa-ti un obicei si mananca impreuna cu el

Chiar daca abia incepe sa realizeze ceea ce se intampla in jurul lui sau este putin mai mare si are pana in 3 ani, in ambele situatii este important sa luati masa impreuna cu el. De asemenea, este important sa-l hraniti in timp ce toata familia este reunita. In acest mod, el deprinde anumite automatisme si obiceiuri si i se induce ideea de unitate si armonie

Pe langa aspectele mai sus numite, e important si ca micutul tau sa se dezvolte intr-un mod corect si sanatos. Pentru asta are nevoie de o alimentatie ca atare si bogata in nutrienti benefici. Daca are peste 4 luni, poti apela la un piure cu fructe si cereale bogat in vitamine, piure cu morcovi, cartofi si miel sau cel simplu cu pere.

De asemenea, laptele praf este un aliment care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia zilnica, mai ales ca, datorita ingredintelor pe care le contine, poate suplini cu succes laptele matern. Acesta poate fi administrat bebelusilor, dar si celor de peste un an.

Fa sport cu el si distrati-va impreuna

Acum e randul tatilor sa petreaca timp cu fiii sau fiicele lor. Daca te simti incordat si tensionat si ai nevoie de putina miscare, mergeti impreuna intr-un loc unde aveti mult spatiu, dar si un loc sigur in care sa-l lasati pe cel mic. Pentru a-ti obisnui copilul sa faca exercitii fizice si sa introduca acest obicei sanatos si util in viata lui, este important sa incepi de la o varsta frageda si sa oferi un bun exemplu in acest sens. Daca are peste un an, puteti dansa timp de 15 minute in living pe muzica preferata. Cu siguranta va veti amuza foarte tare in timp ce topaiti prin sufragerie, dar veti arde si calorii si veti avea o stare de spirit mai buna.

Joaca-te cu el

Joaca este benefica atat pentru copilasi, cat si pentru parinti, reprezentand un mod foarte placut si distractiv de a petrece timp impreuna.

Iata cateva beneficii ale jocului:

  • prin joaca, cel mic invata si interactioneaza cu mediul
  • dezvolta functia senzoriala si functia motrica
  • dezvolta abilitati sociale
  • dezvolta capacitatea de a rezolva probleme
  • dezvolta gandirea, curiozitatea si creativitatea
  • creste rezilienta
  • reduce stresul

Pe Mattca gasiti jucarii atat pentru bebelusi, cat si pentru copilasi mai mari, astfel incat sa va bucurati in familie de aceste clipe distractive.

Iata doar cateva moduri prin care poti petrece timp de calitate alaturi de copilul tau. Multi specialisti afirma la unison ca nu cantitatea timpului pe care-l petreci alaturi de cel mic e importanta, ci calitatea. Bineinteles ca si cantitatea este insemnata, dar avand in vedere contextul actual si ritmul societatii moderne, timpul devine o resursa foarte limitata. Profita de el si transforma momentele petrecute alaturi de copilul tau in adevarate lectii si amintiri de neuitat!

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos