Cum cresti imunitatea la copii iarna?

3 minute citire

- 10/01/2023
Ultima actualizare: 24/10/2023

Cum cresti imunitatea la copii iarna?

Copilul tau tuseste des? Respira greu atat ziua cat si noaptea? Are amigdalele umflate si are febra? In perioada rece, multi copii prezinta infectii ale tractului respirator care se manifesta la nivelul gatului si polipilor, asociate (adesea) cu tuse, respiratie dificila pe timp de noapte si sforait. Toate aceste simptome reprezinta de fapt un sistem imunitar scazut.

Ce este sistemul imunitar si care este rolul sau?

Sistemul imunitar este un sistem complex de celule si molecule (anticorpi) care are are rolul de a proteja organismul impotriva agentilor patogeni (virusuri, bacterii, paraziti si toxine). In general, sistemul imun detecteaza imediat acesti agenti patogeni si ii distruge si chiar ii "memoreaza", reactionand ulterior prompt cand ii mai intalneste. S-a observat ca imunitatea poate fi innascuta sau naturala; aceasta reprezinta imunitatea cu care ne nastem si nu se schimba in timpul vietii. De asemenea, poate fi dobandita in urma contactului cu diverse microorganisme sau postvaccinare.

imunostimulente

Sistemul imunitar al copiilor  se dezvolta pana in jurul varstei de 11-12 ani. S-a observat ca nou-nascutii sunt protejati de anticorpii maternali (acest lucru semnificand o imunitate pasiva temporara in primele luni de viata), in timp ce bebelusii intre 3 si 6 luni prezinta o productie scazuta de anticorpi (deoarece scad anticorpii maternali). De asemenea, s-a constatat ca expunerea la infectiile comune are un rol important in formarea unui sistem imun puternic. Copii dupa varsta de 6 luni incep sa raceasca tot mai des. Un numar de 7-8 episoade de raceala pe an sunt considerate normale pentru sugari si pentru prescolari. Pentru scolari si adolescenti, media scade la 5 si 6 episoade de raceala pe an. Principala cauza a racelilor o reprezinta expunerea la noi si noi virusuri. S-a observat ca exista peste 200 virusuri care nu pot fi prevenite, insa acestea intaresc sistemul imun al copilului.

Ce reprezinta un sistem imunitar puternic?

Un sistem imunitar puternic este echivalent cu un organism sanatos. Acest lucru reprezinta si un stil de viata sanatos si (uneori) administrarea unor imunostimulente, precum Fortimmuno Kids sau First Defense.

Imunostimulente pentru copii adecvate le gasesti in farmacii, iar daca timpul nu iti permite sa ajungi la una dintre ele, le poti comanda dintr-un megastore farmaceutic online.

In general, un imunostimulent este un produs natural si este recomandat pentru functionarea normala a sistemului imunitar (un exemplu excelent este siropul Multi Vitamine si Minerale Secom). In plus, acesta are rolul de a sustine organismul in lupta impotriva virusurilor, bacteriilor si ciupercilor la nivelul tuturor aparatelor si sistemelor (respirator, urinar, digestiv etc).

Mai mult, un imunostimulent prezinta si urmatoarele efecte: antibiotic, antiviral, antiinflamator, antifebril si expectorant.

Fares - Imunitate sirop cu miere vitamina C si propolis (F149) 100ml

Un imunostimulent contribuie la functionarea normala a sistemului digestiv prin:

  • detoxifierea tractului intestinal;
  • echilibrarea sistemului imunitar;
  • functionarea normala a procesului de regenerare celulara;
  • procesul de remineralizare si vitaminizare;
  • protejarea celulelor hepatice;
  • previne infectiile recidivante ale cailor respiratorii.

De asemenea, majoritatea imunostimuletelor pentru copii sunt destinate:

  • in cazul tusei fara expectoratie;
  • impotriva infectiilor;
  • racelii;
  • faringitei,
  • amigdalitei;
  • gripei;
  • brositelor cronice.

Fares - Biosept sirop cu miere vitamina C si propolis (A13) 100ml

In plus, poti sa adopti cateva remedii naturale pentru imunitate, precum:

  • Catina contine numeroase vitamine: E, A, B2, B6 si C. Este foarte important sa retii ca aceasta contine de 8 ori mai multa cantitate de vitamina C decat o piersica, de 80 ori mai multa decat o rosie si de 200 ori mai mult decat un strugure;
  • Ghimbirul are proprietati antioxidante si este un bun expectorant;
  • Busuiocul reprezinta o buna sursa de vitamina A, magneziu, potasiu, fier si calciu;
  • Chimenul contine cantitati importante de fier si magneziu si este indicat in tratarea formelor usoare de raceala;
  • Menta este recomandata in cazul gripelor, racelilor usoare, a bronsitelor si faringitelor;
  • Mierea este un ingredient natural pentru cresterea imunitatii si are rolul de stimula pofta de mancare si de a facilita digestia. In plus, are proprietati antibacteriene;
  • Usturoiul are actiune imunostimulenta, calmanta si lupta impotriva infectiilor.

Toate aceste remedii sunt recomandate in cantitati moderate atat la copii cat si la adulti. Pe langa remediile naturale de mai sus, retine ca unele imunostimulente pot fi utilizate in asociere cu alte tratamente prescrise de medic. Daca ai nelamuriri adreseaza-te cat mai repede medicului sau farmacistului.

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos