Cum alegi perechea de ochelari de soare perfecta

3 minute citire

- 16/05/2019
Ultima actualizare: 03/04/2023

Cum alegi perechea de ochelari de soare perfecta

Purtarea ochelarilor de soare devine necesara odata cu apropierea verii si a razelor puternice specifice acestui anotimp. Cum ne alegem perechea perfecta de ochelari de soare?

Pe langa faptul ca sunt un accesoriu popular in randul femeilor, barbatilor si copiilor, ochelarii de soare sunt esentiali in protejarea ochilor. Razele solare nocive iti pot afecta in timp vederea, cauzand afectiuni ale ochilor precum cataracta, pinguecula, pterigionul, degenerescenta maculara.

Iata o lista de sfaturi pentru ca tu sa alegi perechea de ochelari de soare perfecta, cat mai usor:

Protectie raze UVA, UVB si UVC

Radiatiile UV reprezinta o parte a spectrului electromagnetic care ajunge de la soare la pamant. Aceste lungimi de unda sunt invizibile cu ochiul liber si se clasifica in: UVA, UVB si UVC.

  • UVA este cea mai lunga dintre cele trei, la 320-400 nanometri (nm)
  • UVB variaza intre 290-320 nm
  • UVC este absorbita de stratul de ozon si nu ajunge la pamant

Fie ca mergi la o plimbare in parc sau ca urci pe munte, ochelarii de soare reprezinta un accesoriu obligatoriu in tinuta ta.

Vrei protectie 100% impotriva razelor UVA, UVB si UVC? Investe in ochelarii tai de soare si vei avea doar de castigat de pe urma lor. Ochelarii cu lentile de acest gen ofera protectie UV400, adica blocheaza razele de pana la 400 de nanometri. Asta inseamna ca ochii tai vor fi protejati si de cele mai mici urme de raze ultraviolete. Totodata, verifica daca sunt potriviti din punct de vedere al culorii lentilei si daca iti permit recunoasterea clara a culorilor.

Reflexie blocata 100%

Stiai ca unii ochelari doar inchid la culoare imaginea, in timp ce ochelarii de soare cu lentila polarizata blocheaza reflexia? Reflexia este lumina soarelui reflectata orizontal de pe numeroasele suprafete plane existente, cum sunt nisipul, apa, sticla, zapada sau asfaltul. Astfel, se produce o lumina puternica care reduce vizibilitatea si poate crea o senzatie de disconfort.

Condusul autovehiculelor devine mai sigur daca optezi pentru ochelari de soare cu lentila polarizata, pentru ca atunci cand un conducator auto vede clar, reactioneaza mai prompt. Pentru a te bucura de ceea ce faci in conditii de siguranta si confort maxim, poti purta acest tip de ochelari pe parcursul intregii zile!

Rame potrivite

Foarte importanta este alegerea ramelor potrivite trasaturilor tale. De multe ori, ne cumparam ochelari alunecosi sau putin prea mici sau prea largi. Alege o pereche de ochelari de soare care sa ti se potriveasca perfect pe nas si ochi. De asemenea, pentru a preveni patrunderea luminii prin partea de sus a fetei, alege o pereche care sa ti se potriveasca si in zona fruntii. Sfat: Ochelarii cu rame si lentile mai mari sunt mai eficienti impotriva razelor UV pentru ca asigura o protectie extinsa a zonei din jurul ochilor.

Fara oboseala oculara

Alege o pereche de ochelari de soare cu lentile dezvoltate dupa tehnologia ,,Thermofusion Technology’’. Ochelarii de la Polaroid sunt cel mai bun exemplu. Aceasta tehnologie creeaza lentile perfecte din punct de vedere optic si permite ochiului sa se relaxeze. In contrast, lentilele traditionale confectionate utilizand tehnologia ,,Vaccum forming” modifica perceptia marimilor, formelor si a distantelor. Distorsiunile sunt subtile si, de multe ori, purtatorul ochelarilor nici nu realizeaza ca ochiul este fortat sa compenseze performanta optica slaba a lentilei. In consecinta, apare riscul aparitiei sindromului de oboseala oculara daca alegi sa folosesti ochelari de soare de proasta calitate.

Acum, cand esti in cautarea perechii de ochelari perfecte, ia aceasta lista cu tine si daca bifezi fiecare casuta, vei sti ca i-ai gasit. Spor la cumparaturi!  

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos