Beneficiile uimitoare ale mierii de Manuka pentru sanatate

3 minute citire

- 20/02/2019
Ultima actualizare: 18/05/2023

Beneficiile uimitoare ale mierii de Manuka pentru sanatate

Mierea de Manuka este cel mai nou trend in materie de alimente sanatoase si naturale, fiind considerata cel mai puternic antibiotic natural. Provenind de la polenul florilor arborelui de Manuka, aceasta miere este faimoasa pentru multitudinea de proprietati benefice pe care o are pentru sanatatea organismului uman. Daca nu ai aflat inca de mierea de Manuka, iti venim in ajutor: am adunat pentru tine mai jos cele mai frecvente intrebari in legatura cu aceasta si raspunsurile mult asteptate.

Ce este mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este o miere monoflora care provine de la arborele de Manuka, o specie de arbust cu frunze perene care se gaseste in Australia si in anumite insule din Noua Zeelanda, fiind unica in intreaga lume. Aceasta este unul dintre putinele tipuri de miere aprobate pentru uz terapeutic. Aspect, gust, miros: Mierea de Manuka are un gust delicios, usor caramelizat, o culoare bruna si miros de planta lemnoasa.

Istoria mierii de Manuka

Inca din vremuri indepartate, popoarele indigene cunosteau si foloseau proprietatile terapeutice ale frunzelor de Manuka in tratarea afectiunilor respiratorii, ingrijirea cavitatii bucale si vindecarea ranilor. Mai apoi, in anul 1839, misionara Mary Bumby a adus 2 stupi cu albine Apis mellifera din Noua Zeelanda in Anglia. La finalul anilor 1870 a inceput productia mierii de Manuka. Puterea antibacteriana si proprietatile mierii de Manuka au fost descoperite de dr. Peter Molan, care a fost pionerul mierii de Manuka.

Cate tipuri de miere de Manuka sunt?

Exista 2 tipuri de miere de Manuka:

  • Miere de Manuka activa

Aceasta este o miere cu activitate antibacteriana peroxidica. Peroxidul de hidrogen este produs datorita activitatii enzimei glucozoxidaza din miere, fiind cel mai important component al acestei mieri.

  • Miere de Manuka UMF

Aceasta este o miere cu activitate antibacteriana non-peroxidica, care contine acizi aromatici, fenoli si flavonoizi, enzima metilglioxal (MGO) si o serie de compusi necunoscuti, cu proprietati chimice antibacteriene.

Care sunt beneficiile consumului de miere de Manuka?

Chiar daca aceste 2 tipuri de miere actioneaza diferit datorita compozitiei diferite, ambele pot fi folosite cu succes impotriva microorganismelor bacteriene si fungice ca: Streptococul auriu, Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Proteus mirabilis, Citrobacter freundi, Escherichia coli (E. coli), Helicobacter Pylori, Vanocomycin-resistant Enterococci. Printre beneficiile consumului de miere de Manuka se numara:

  • Imbunatateste digestia

Mierea de Manuka este un remediu natural extrem de benefic in tratarea afectiunilor gastro-intestinale si  amelioreaza senzatia de balonare si disconfort. In plus, contribuie la sanatatea intestinului si trateaza afectiuni precum ulcerul, sindromul colonului iritabil, gastrita, gastro-esofagita de reflux, indigestia, durerile de stomac.

  • Calmeaza simptomele racelii

Mierea de Manuka intareste sistemul imunitar datorita proprietatilor sale curative si antivirale, ajutand la prevenirea si calmarea simptomelor racelii. Aceasta reprezinta un aliat de fier in tratarea problemelor aparatului respirator (tuse cronica/tabagica, sinuzita cronica, rinita, astm, pneumonie, bronsita cronica/acuta).

  • Grabeste procesul de vindecare al ranilor

Datorita proprietatilor sale antibacteriene, aceasta ajuta semnificativ procesul de vindecare al ranilor. Studiile au demonstrat ca mierea de Manuka ajuta la scurtarea timpului de vindecare al arsurilor si ranilor. Alte afectiuni care pot fi ameliorate cu ajutorul acestei mieri sunt: dermatite, psoriazis, leziuni, cicatrici, ulceratii ale pielii, intepaturi de insecte, herpes, iritatii de scutec.

  • Este o solutie pentru diverse probleme de piele

Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, mierea de Manuka calmeaza acneea, roseata si problemele tenului. Aceasta este un remediu foarte eficient pentru tratarea afectiunilor de la nivelul pielii, ca eczemele, acneea, ciuperca piciorului, impetigo, cicatricile, arsurile solare. Mierea de Manuka are efecte antioxidante, antiinflamatorii si antiseptice.

Cum se administreaza mierea de Manuka?

Mierea de Manuka se administreaza asemenea unui tratament, iar doza recomandata este in mod normal scrisa pe ambalaj. Pentru mentinere, este recomandat ca adultii sa consume zilnic, dimineata, cu 30 de minute inainte de masa, o lingurita de miere de Manuka, iar la copii cantitatea recomandata este de jumatate de lingurita pe zi. Pentru tratament, este recomandata aceeasi doza de 3-4 ori pe zi pentru adulti si de 2-3 ori pe zi pentru copii. Copiii sub 18 luni si femeile insarcinate trebuie sa evite consumul de miere de Manuka. Pe Mattca gasesti miere de Manuka de calitate superioara, special pentru tine si familia ta! Cumpara informat si cu incredere de la noi:

  



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos