5 metode naturiste pentru cresterea fertilitatii

3 minute citire

- 28/09/2018
Ultima actualizare: 21/02/2023

5 metode naturiste pentru cresterea fertilitatii

Un copil reprezinta o binecuvantare in viata unui cuplu, iar perioada sarcinii o adevarata calatorie plina de bucurii, lucruri noi si momente pe care vi le veti aminti toata viata. Totusi, atunci cand apar dificultati in conceperea unui copil, aceasta calatorie poate deveni plina de dezamagiri, griji si momente de deznadejde. Infertilitatea reprezinta o problema des intalnita in randul cuplurilor care incearca sa devina parinti. Daca te confrunti cu o situatie de acest gen, citeste acest articol pentru a afla cateva lucruri despre infertilitate, cauzele acesteia si metode naturiste pentru cresterea fertilitatii. In primul rand…

Ce este fertilitatea?

Fertilitatea este capacitatea unui cuplu de a concepe impreuna un copil. A fi infertil/a inseamna a nu putea concepe un copil din anumite motive medicale. Atat femeile cat si barbatii se pot confrunta cu infertilitatea. Atunci cand o femeie este fertila, ea produce un ovul viabil lunar, iar atunci cand un barbat este fertil, el este capabil sa produca spermatozoizi sanatosi care pot fertiliza ovulul. Unul din 6 cupluri care incearca sa conceapa un copil vor intampina dificultati. Cuplurile care prezinta o fertilitate normala au o sansa de 57% de a concepe un copil in 3 luni de incercari, 75% in 6 luni de incercari, 90% intr-un an de incercari si 95% in 2 ani de incercari. Daca dupa un an de incercari nu se reuseste obtinerea sarcinii, atunci cuplul se confrunta cu un caz de infertilitate si trebuie sa consulte un medic specialist.

Cauzele infertilitatii

Cauzele infertilitatii feminine includ:

  • afectiuni ale vaginului sau colului
  • afectiuni ale trompelor uterine
  • disfunctie ovulatorie
  • aderente pelvine
  • endometrioza
  • probleme la nivelul corpului uterin
  • stilul de viata

Cauzele infertilitatii masculine includ:

  • dezechilibrari hormonale
  • disfunctie spermatica
  • anticorpi antispermatici
  • ejaculare retrograda
  • insuficienta testiculara
  • varicocel
  • stilul de viata

5 metode naturiste pentru cresterea fertilitatii

Incearca puterea plantelor pentru a-ti creste sansele de a concepe un copil! Am pregatit pentru tine o lista cu 5 metode naturiste pentru cresterea fertilitatii. Aceste remedii nu sunt nocive organismului si necesita multa rabdare pentru a observa rezultatele.

  1. Branca ursului

Branca ursului este o planta care are puterea de a revigora organismul, fiind folosita inca din trecut pentru cresterea vitalitatii si tratarea impotentei, sterilitatii si frigiditatii. Afectiunile pe care le trateaza branca ursului sunt: infertilitatea, ciclul menstrual neregulat, menopauza prematura, impotenta si multe altele.

  1. Extract de maca

Maca este o planta folosita in trecut ca afrodiziac, pentru imbunatatirea performantelor sexuale. Pe langa faptul ca stimuleaza functia erectila, maca imbunatateste functia testiculara prin cresterea numarului si a calitatii spermatozoizilor. Atentie! Aceasta planta nu este recomandata celor care sufera de boli cardiovasculare.

  1. Astragalus

Astragalus este una dintre cele mai valoroase plante medicinale din lume, fiind utilizata de mii de ani ca tonic general al organismului. Este recomandat pentru redobandirea echilibrului, iar cateva dintre efectele sale benefice sunt cresterea motilitatii spermatozoizilor si imbunatatirea productiei de sperma.

  1. Ginseng siberian

Ginsengul siberian are o actiune eficienta in terapia complementara a infertilitatii feminine si masculine, avand un efect revigorant pentru tot organismul. Conform unui studiu realizat de catre cercetatorii italieni in anul 1996, ginsengul siberian ajuta in tratarea impotentei masculine, crescand nivelul de testosteron si motilitatea spermatozoizilor.

  1. Dong quai

Dong quai este o planta utilizata pentru tratarea sindromului premenstrual, a crampelor menstruale si a menopauzei. Are efecte spectaculoase in stimularea sintezei hepatice a SHBG (proteina de legare a hormonilor sexuali), reducerea biodisponibilitatii excesului de estrogeni liberi si hormon sexual masculin, reducerea inflamatiilor si spasmelor la nivelul aparatului genital feminin. In final, iti reamintim ca oricare din aceste remedii naturale ai alege sa utilizezi este foarte important sa ai rabdare si sa astepti cateva luni pentru a vedea rezultatele. Un test de sarcina iti va fi mereu util in casa atunci cand vrei sa verifici daca esti sigur insarcinata sau nu.      



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos