5 beneficii ale utilizării uleiului de cocos în rutina de îngrijire a corpului

2 minute citire

- 12/04/2021
Ultima actualizare: 16/03/2023

5 beneficii ale utilizării uleiului de cocos în rutina de îngrijire a corpului

Uleiul de cocos este incredibil de popular - și din motive întemeiate.

Oferă multe beneficii pentru sănătate, are un gust delicat și este disponibil pe scară largă.  Este, de asemenea, un ulei extrem de versatil, cu o serie de utilizări de care este posibil să nu știți.

Iată 5 beneficii ale folosirii uleiului de cocos în rutina de îngrijire a corpului:

  • Demachierea tenului - Multe produse de curățare de pe piață sunt fabricate cu substanțe chimice dure care dezbracă pielea de uleiurile sale naturale, ceea ce duce adesea la probleme ale pielii, cum ar fi acneea și porii înfundați. Uleiul de cocos este utilizat în multe produse naturale pentru față și, din motive întemeiate: este natural anti-bacterian, anti-fungic și hidratant. Uleiul de cocos este compus în principal din acizi grași hrănitori și este deosebit de bogat în acid lauric. De asemenea, conține vitamina E și grăsimi sănătoase, care ajută la matifierea pielii.
  • Hidratant pentru corp –Uleiul de cocos este cunoscut pentru proprietățile sale anti-oxidante și, ca atare, este utilizat pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczeme, dermatite și psoriazis. Uleiul de cocos poate ajuta la refacerea nivelului natural de PH al pielii, lăsând astfel pielea moale și hidratată.
  • Îngrijirea părului – Și părul dumneavoastră se poate bucura de beneficiile uleiului de cocos. Utilizarea regulată a uleiului de cocos pe păr(mască sau balsam) nu numai că vă hrănește firele uscate, ci și întărește și protejează părul, reducând astfel pierderile de proteine ​​și daunele datorate coafării și vopsirii, lăsând părul mai puternic, mai mătăsos și strălucitor.
  • Parte din rutina obișnuită de baie - Uleiul de nucă de cocos nu trebuie să fie aplicat direct pe piele pentru a profita din plin de beneficiile sale. Poate fi, de asemenea, utilizat ca parte a rutinei obișnuite pentru baie. Adăugarea de ulei de cocos în apa de baie vă va ajuta să vă hidratați pielea din cap până în picioare. Rezultatul? O piele moale, hidratată și revigorizată.
  • Masaj relaxant - Uleiul de cocos este, de asemenea, cunoscut pentru beneficiile sale de relaxare, mai ales sub formă de masaj. Acționează ca o cremă hidratantă eficientă, în timp ce parfumul exotic de nucă de cocos relaxează simțurile. Deoarece pielea absoarbe ușor uleiul de cocos, este o alegere excelentă ca ulei de masaj. Un masaj cu ulei de cocos poate ajuta, de asemenea, la calmarea și relaxarea mușchilor tensionați din corp.

Pentru a afla despre mai multe beneficii, puteti consulta și articolul 3 motive pentru care uleiul de cocos este un produs must-have.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos