4 sfaturi pentru obtinerea unui bronz frumos si durabil!

4 minute citire

- 23/07/2021
Ultima actualizare: 24/03/2023

4 sfaturi pentru obtinerea unui bronz frumos si durabil!

Vara e despre mare, soare si desigur bronz. Fiecare femeie isi doreste o culoare frumoasa a pielii, iar pentru a o obtine trebuie urmati cativa pasi simpli.

1. Exfoliaza-ti pielea

Daca iti doresti un bronz care sa se pastreze cat mai mult timp, exfolierea reprezinta o etapa importanta. Indepartarea celulelor moarte de la nivelul pielii cu cateva zile inainte de plaja te va ajuta sa obtii acel bronz frumos si uniform. Iti recomandam sa folosesti produse din extracte naturale, fara parabeni, mai ales daca ai pielea sensibila.  Crema Exfolianta de corp Uriage elimina in mod delicat celulele moarte ale pielii, lasand-o extrem de fina si curata. Dupa aceasta etapa de curatare, nu uita sa iti hidratezi foarte bine pielea! 

2. Expune-te treptat la soare

Stim. Vara este despre soare, plaja si relaxare. Chiar daca esti o iubitoare a soarelui si a bronzului, trebuie sa stii ca statul la plaja intre orele 11:00 si 16:30 nu fac decat sa iti provoace arsuri si leziuni la nivelul pielii. In acest interval, soarele are cea mai mare intensitate, radiatiile UVA si UVB fiind in plina actiune. Dimineata este cel mai bun moment pentru plaja, in felul acesta vei obtine un bronz sanatos si nu vei risca sa iti agresezi pielea.  

3. Aplica o crema cu factor de protectie

Din nefericire, multe persoane evita sa aplice crema de protectie solara.  ,,Nu ma voi bronza daca aplic crema cu SPF!” este cea mai auzita replica… Insa, adevarul este ca te poti bronza si cu protectie solara, dar treptat. In felul acesta nu iti vei expune 100% pielea la razele ultraviolete, care iti pot imbatrani si usca pielea.  

Despre factorul de protectie solara, zis si SPF

Factorul de protectie solara (SPF) reprezinta unitatea de masura pentru protectia oferita pielii, impotriva razelor ultraviolete. Valoarea factorului de protectie SPF: ex SPF 15, SPF 20, SPF 30,SPF 50, indica si gradul de protectie solara oferit. Exista doua tipuri filtre: chimice si minerale.

  • Filtrele chimice- absorb razele UV de la nivelul pielii.
  • Filtrele minerale- reflecta razele ultraviolete, formand o bariera intre piele si razele nocive. Acestea impiedica razele UV sa penetreze pielea.

Sfat: Pentru o protectie completa iti recomandam sa alegi creme/lotiuni cu spectru larg pentru protectia impotriva razelor UVB, dar si UVA; ambele la fel de periculoase pentru pielea adultilor si copiilor. Ce SPF este potrivit pentru pielea mea? Exista sase tipuri de fototipuri, iar in functie de culoare si tipul pielii vei sti ce factor de protectie este potrivit pentru tine. Iata care sunt:

  • Fototipul 1: par roscat, ochii verzi sau albastri, cu pistrui si pielea foarte alba care nu se bronzeaza niciodata.
  • Fototipul 2: par blond, ochii albastri si pielea alba care se bronzeaza foarte
  • Fototipul 3: par  saten, ochii caprui, piele alba, care se bronzeaza gradual.
  • Fototipul 4: par saten, ochii caprui spre negru, pielea mata care se bronzeaza destul de repede.
  • Fototipul 5: parul negru, piele  care nu se arde si se bronzeaza intens
  • Fototipul 6: parul negru, ochii negrii cu pielea inchisa la culoare.

Cu cat fototipul este mai mic, cu atat factorul de protectie trebuie sa fie mai mare pentru a evita imbatranirea pielii si arsurile solare. Daca te incadrezi printre primele fototipuri (1,2), iti recomandam sa folosesti doar factor de protectie 50+ in toate zilele de expunere. Astfel te vei putea bucura in liniste de vacanta, iar pielea ta nu va fi agresata de razele UV. O lotiune apreciata pentru protectia solara completa impotriva razelor nocive UVA si UVB este Intense Protect de la Avene . Aceasta nu contine parfum si se poate folosi chiar si pe pielea sensibila, fiind recomandata ataa copiilor, cat si adultilor. Are toleranta mare si este rezistenta la apa. 

Avene - Intense Protect lotiune SPF 50+ 150ml 

Asigura-te ca lotiunea aleasa, te protejeaza impotriva razelor UVA, dar si a razelor UVB.

Ce inseamna UVA si UVB

Razele UVB sunt scurte si genereaza bronz si arsuri solare, iar razele UVA penetreaza adanc pielea contribuind la aparitia cancerului de piele, imbatranire prematura si alergii solare.  

4. Hidrateaza-ti intens pielea

Hidratarea aduce un plus de elasticitate si stralucire pielii, mai ales dupa orele de plaja. Apa, impreuna cu fructele bogate in betacaroten si crema dupa plaja te vor ajuta sa iti mentii bronzul mai mult timp, iar pielea ta va fi mai catifelata, bine hidratata si stralucitoare. Deoarece ne aflam la capitolul hidratare, iata si o crema pe baza de acid hialuronic, cu efect reparator care fixeaza apa in tesuturi si o pregateste totodata pentru o noua expunere la soare:

Vichy - Capital Soleil lapte-gel hidratant dupa plaja 300ml

Sfatul farmacistului:

Bucura-te de vara, vacanta si soare, dar nu uita sa aplici crema cu protectie solara in orice moment al zilei si nu doar la plaja, pentru o piele sanatoasa si mereu hidratata.  

 

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos