Facebook Pixel

Bepansept® 50 mg/5mg/g crema x 30 g

Cod: W63348001
Brand: Bayer
Status:

Bepansept® 50 mg/5mg/g crema x 30 g contine ca si substante active Dexpantenol/Diclorhidrat de clorhexidina, care previn infectiile si ajuta la vindecarea ranilor usoare de la nivelul pielii. 

Acest produs face parte din categoria OTC-uri:

 • Se livreaza doar pe teritoriul Romaniei
 • Se plateste cu cardul

*OTC – Medicament fara prescriptie medicala

19,40 Lei TVA inclus

Descriere Bepansept® 50 mg/5mg/g crema x 30 g

Bepansept® 50 mg/5mg/g crema x 30 g contine ca si substante active Dexpantenol/Diclorhidrat de clorhexidina, care previn infectiile si ajuta la vindecarea ranilor usoare de la nivelul pielii. 

Bepansept crema este utilizat pentru:

 • leziuni superficiale de orice tip care prezinta risc de infectie: zgarieturi, taieturi, fisuri, ragade, arsuri,   ulcere cutanate, dermatite;
 • leziuni cronice cum sunt ulcere ale membrelor inferioare sau de decubit;
 • infectii cutanate cum sunt eczeme infectate secundar si neurodermatite;
 • tratamentul ragadelor mamelonare la femeile care alapteaza;
 • interventii chirurgicale minore: plagi chirurgicale si leziuni

Bepansept contine ca si substante active dexpantenol si clorhexidina. Dexpantenolul este transformat rapid de celulele dermice in acid pantotenic care are un rol important in formarea si regenerarea pielii. Clorhexidina este un antiseptic eficace impotriva bacteriilor prezente pe toata suprafata pielii, impiedicand inmultirea acestora.

Mod de administrare:

Crema se aplica in strat subtire, de una sau mai multe ori pe zi, prin masare usoara, pe ranile curatate sau pe zonele cutanate inflamate. Aplicarea pe suprafete extinse ar trebui evitata. Tratamentul ragadelor mamelonare la mamele care alapteaza: crema se aplica pe mameloane dupa fiecare alaptare si toaleta locala.

Utilizati intotdeauna Bepansept exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur. 

Precautii:

Nu utilizati Bepansept: 

- daca sunteti alergic (hipersensibil) la dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale  acestui medicament (enumerate la pct. 6 din prospectul medicamentului);

- pe timpanul perforat.

Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se inrautatesc sau nu se imbunatatesc dupa 5 zile de tratament cu Bepansept crema.  Bepansept crema nu trebuie utilizat in tratamentul iritatiilor cutanate care nu prezinta risc de infectie (de exemplu eritemul solar). in caz de eritem solar se recomanda utilizarea cremei Bepanthen. Trebuie evitat contactul cu ochii, urechile si mucoasele.  

Bepansept poate fi utilizat in timpul sarcinii si alaptarii numai la recomandarea medicului. Acesta este un medicament ce se elibereaza fara prescriptie medicala. Cititi intotdeauna prospectul inainte de utilizare. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca aveti neclaritati.

Ingrediente active: dexpantenol si diclorhidrat de clorhexidina.

Pentru lista completa a ingredientelor va rugam sa cititi prospectul.

Mod de prezentare: Cutie cu un tub a 30 g crema.

 

Intelegem cat de important este pentru dumneavoastra sa fiti corect informat si va asiguram ca facem tot posibilul pentru actualizarea permanenta a site-ului la nivel de descriere si fotografii de produse. Cu toate eforturile noastre, daca producatorul nu ne semnaleaza modificarile ce tin de ambalaj sau compozitie, pot aparea neconcordante intre imaginile sau informatiile prezentate in descrierea produselor noastre. Va multumim pentru intelegere si vom fi recunoscatori daca ne semnalati eventuale erori pe adresa office@mattca.ro.
citeste mai mult...

Informatii aditionale Bepansept® 50 mg/5mg/g crema x 30 g

Mai multe informatii
Indicat pentruTratamentul sau prevenirea infectiilor
Prospect

Prospect: Informaţii pentru utilizator

Bepansept 50 mg/5mg/g cremă

Dexpantenol/Diclorhidrat de clorhexidină

 

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau recomandări.
 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct. 4.

 • Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

Ce găsiţi în acest prospect:

 1. Ce este Bepansept şi pentru ce se utilizează
 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Bepansept
 3. Cum să utilizaţi Bepansept
 4. Reacţii adverse posibile
 5. Cum se păstrează Bepansept
 6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 

1.     Ce este Bepansept şi pentru ce se utilizează

Bepansept conţine ca şi substanţe active dexpantenol şi clorhexidină. Dexpantenolul este transformat rapid de celulele dermice în acid pantotenic care are un rol important în formarea şi regenerarea pielii. Clorhexidina este un antiseptic eficace împotriva bacteriilor prezente pe toată suprafaţa pielii, împiedicând înmulţirea acestora.

Bepansept cremă este utilizat pentru:

 • leziuni superficiale de orice tip care prezintă risc de infecţie: zgârieturi, tăieturi, fisuri, ragade, arsuri, ulcere cutanate, dermatite;
 • leziuni cronice cum sunt ulcere ale membrelor inferioare sau de decubit;
 • infecţii cutanate cum sunt eczeme infectate secundar şi neurodermatite;
 • tratamentul ragadelor mamelonare la femeile care alăptează;
 • intervenţii chirurgicale minore: plăgi chirurgicale şi

 

2.     Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Bepansept

Nu utilizaţi Bepansept:

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la dexpantenol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
 • pe timpanul perforat.

Atenţionări şi precauţii

Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 5 zile de tratament cu Bepansept cremă.

Bepansept cremă nu trebuie utilizat în tratamentul iritaţiilor cutanate care nu prezintă risc de infecţie (de exemplu eritemul solar). În caz de eritem solar se recomandă utilizarea cremei Bepanthen.

Trebuie evitat contactul cu ochii, urechile şi mucoasele.

Bepansept împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.

Clorhexidina este incompatibilă cu săpunurile şi alţi compuşi anionici.

Datorită posibilităţii de interacţiune (antagonism sau inactivare), Bepansept nu trebuie utilizat concomitent cu alte antiseptice.

Fertilitatea, sarcina și alăptarea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Bepansept poate fi utilizat în timpul sarcinii şi alăptării numai la recomandarea medicului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Bepansept nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Bepansept conţine alcool cetilic, alcool stearilic şi lanolină.

Poate provoca reacţii adverse cutanate locale (de exemplu, dermatită de contact).

 

3.     Cum să utilizaţi Bepansept

Utilizaţi întotdeauna Bepansept exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Crema se aplică în strat subţire, de una sau mai multe ori pe zi, prin masare uşoară, pe rănile curăţate sau pe zonele cutanate inflamate.

Aplicarea pe suprafete extinse ar trebui evitată.

Tratamentul ragadelor mamelonare la mamele care alăptează: crema se aplică pe mameloane după fiecare alăptare şi toaletă locală.

Dacă utilizaţi mai mult Bepansept decât trebuie

Aplicări frecvente repetate în acelaşi loc pot duce la iritarea pielii. Produsul este destinat pentru traumatisme minore ale pielii; expunerea extinsă trebuie să fie evitată.

Dacă uitaţi să utilizaţi Bepansept

Nu aplicaţi o cantitate dublă pentru a compensa doza uitată.

Aplicaţi crema imediat ce vă amintiţi, apoi reveniţi la programul normal de aplicare.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

4.          Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, Bepansept poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. În cazuri rare, pot să apară reacţii alergice cutanate şi senzaţie de arsură.

Pot aparea: hipersensibilitate, reacții alergice, reacţii anafilactice şi şoc anafilactic (pune viaţa în pericol) cu manifestări clinice şi de laborator inclusiv sindromul de astm, reacţii uşoare până la moderate care ar putea afecta pielea, tractul respirator, tractul gastro-intestinal şi sistemul cardiovascular, incluzând simptome cum ar fi erupţii pe piele, urticarie, umflături (edem) , mâncărime (prurit), şi probleme grave de respirație (sindrom de detresă cardio-respiratorie)

Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 

5.          Cum se păstrează Bepansept

 

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe cutie, după “EXP:”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

A nu se păstra la temperaturi peste 25°C.

Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 

6.          Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

Ce conţine Bepansept

 • Substanţa activă este dexpantenol şi diclorhidrat de clorhexidină.
 • Celelalte componente sunt: DL-pantolactonă, alcool cetilic, alcool stearilic, vaselină albă, parafină lichidă, lanolină, macrogol stearat 40, apă purificată.

Un gram cremă conţine dexpantenol 50 mg şi diclorhidrat de clorhexidină 5 mg.

Cum arată Bepansept şi conţinutul ambalajului

Cremă opacă, omogenă, de culoare aproape albă, cu miros slab.

Cutie cu un tub din aluminiu a 30 g cremă.

Cutie cu un tub din aluminiu a 100 g cremă.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

BAYER S.R.L.

Șos. București-Ploiești nr. 1A, clădire B, etaj 1

Sector 1, 013681 București, România

Fabricantul

GP Grenzach Produktions GmbH

Emile-Barell-Strasse 7, D-79639 Grenzach Wyhlen, Germania

 

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţa locală a deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

 

Acest prospect a fost revizuit în Aprilie, 2019.

AfectiuneInfectii si micoze
vitamine_si_mineraleAcid Pantotenic
tip_produsFara coloranti artificiali
SimptomePiele lezata
Indicat pentruTratamentul sau prevenirea infectiilor
Functie produsAntiseptice
adresabilitateUz general
Forma prezentareCrema
BrandBayer
Zona corpPiele
Scrie o recenzie

Review-uri si Pareri Bepansept® 50 mg/5mg/g crema x 30 g


Rating-ul dumneavoastra

mattca.ro este o farmacie pentru tine si familia ta! La noi gasesti online: medicamente fara reteta, suplimente alimentare, vitamine si minerale de la branduri de top, produsele tale preferate de ingrijre, cosmentice si dermatocosmetice, produse pentru bebelusi, tehnica si aparatura medicala.

Beneficiile mattca.ro:

 • Livrarea in orice sat din Romania cu o taxa unica de transport de 13,9 lei, pentru platile online
 • Livrarea in peste 20 de tari din Europa
 • Parteneriate cu brand-uri de renume
 • Oferte si promotii noi, lunar
 • Cantitati economice (pachete avantajoase)
 • Sfaturi si informatii utile in articolele de pe Blog

Cumparate frecvent impreuna

 1. Aspirin® Complex hot drink 500 mg/30 mg granule pentru suspensie orala x 10 plicuri

  Aspirin® Complex hot drink 500 mg/30 mg granule p...

  21,15 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Bepanthen Unguent 100gr Ingrijeste si protejeaza pielea impotriva iritatiilor de scutec

  Bepanthen Unguent 100gr Ingrijeste si protejeaza ...

  43,32 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Bepanthen Unguent 30 gr. Ingrijeste si protejeaza pielea impotriva iritatiilor de scutec

  Bepanthen Unguent 30 gr. Ingrijeste si protejeaza ...

  26,55 Lei TVA inclus
  lipsa stoc
 4. Canesten® GYN Uno 500 mg capsula vaginala moale x 1doza unica

  Canesten® GYN Uno 500 mg capsula vaginala moale x...

  43,15 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Contour Plus Teste Glicemie X 50 Teste

  Contour Plus Teste Glicemie X 50 Teste

  56,82 Lei TVA inclus
  in stoc

Poate ai vrea sa incerci

 1. Farmaclass - Urisept 50caps.

  Farmaclass - Urisept 50caps.

  17,15 Lei TVA inclus
  in stoc
 2. Strepsils® Intensiv Portocale fara zahar 8,75mg x 24 pastile

  Strepsils® Intensiv Portocale fara zahar 8,75mg x...

  31,90 Lei TVA inclus
  in stoc
 3. Urgo - Rezistent banda 1m x 6cm

  Urgo - Rezistent banda 1m x 6cm

  18,56 Lei TVA inclus
  in stoc
 4. Drill pastile x 24 pastile

  Drill pastile x 24 pastile

  23,35 Lei TVA inclus
  in stoc
 5. Strepsils® Intensiv Miere si Lamaie 8,75mg x 24 pastile

  Strepsils® Intensiv Miere si Lamaie 8,75mg x 24 p...

  27,81 Lei TVA inclus
  in stoc
Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos

Mesaje
meniu
Cosul meu