Ritualul de ingrijire a tenului uscat primavara

3 minute citire

- 02/03/2023
Ultima actualizare: 19/04/2024

Ritualul de ingrijire a tenului uscat primavara

Schimbarea anotimpului inseamna obligatoriu si schimbarea rutinei zilnice de ingrijire a tenului. Este important ca aceasta sa fie cat mai adaptata conditiilor climatice ale primaverii. Primavara vine cu soare bland si raze calde, dar si cu vant puternic si alternari bruste de temperatura. Vremea si temperaturile alternante isi pun amprenta asupra tenului, mai ales atunci cand vorbim despre tenul uscat. 

Acest set de pasi simpli te va ajuta sa gasesti solutii pentru efectele unei perioade capricioase, sa te rasfeti si sa obtii tenul fericit mult visat!

In primul rand, iti recomandam sa ai grija nu doar de pielea fetei, ci de hidratarea si rasfatarea intregului corp. In acest sens, iti propunem sa incerci un ulei de curatare relipidant precum Lipikar AP+, anti-iritatii, pentru bebelusi, copii si adulti. De asemenea, un lapte emolient este aliatul tau pentru hidratarea intregului corp, fiind un produs onctuoos, non-gras, ultra-penetrant.

La Roche-Posay Lipikar Ulei Lavant Ap + 750ml

Curatarea delicata a pielii

Totul incepe de la curatarea tenului. Prin acest proces se indeparteaza machiajul, excesul de sebum si impuritatile. Pe durata primaverii este indicat sa utilizezi:

  • Un demachiant bland cu tenul. In timpul procesului de demachiere, pielea este agresata de insusi procesul in sine, astfel ca este important ca solutia demachianta sa fie usoara si gentila. Demachiantul poate fi sub forma de: lapte demachiant - Toleriane, lotiune demachianta - Tolerance Control sau apa micelara - Apa micelara Uriage.
  • Apa termala este, de asemenea, bine-venita in ritualul tau de ingrijire a tenului uscat! Bogata in minerale rare si oligo-elemente (fier, magneziu, mangan, siliciu, calciu), este un adevarat prieten al pielii uscate si are proprietati calmante si fortifiante. Dupa demachiere, purlverizeaza pe tenul proaspat curatat apa termala si il vei simti instant mai revigorat.

Sfat: Nu folosi lotiunile tonice cu alcool, ci opteaza pentru un tonic bland ca apa de trandafiri sau infuziile cu musetel si tei!

Hidratarea profunda a tenului

Hidratarea tenului se face in functie de tipul acestuia. Tenurile mixte si grase se hidrateaza altfel decat cele uscate, care au nevoie de o atentie sporita (o optiune o reprezinta crema gel Salises, de la Sesderma). O ingrijire corecta asigura un ten tanar, care va imbatrani mai greu.  Daca vrei un ten stralucitor, hidratarea corecta este solutia!

Tenul uscat are mare nevoie de o crema nutritiva, precum Xemose de la Uriage. Aceasta confera necesarul de elemente grase si ceramide, existente deja in piele. Hidratarea are loc atat dimineata, cat si seara, inainte de culcare, cu o crema de noapte special conceputa pentru acest tip de ten.

Protectia solara

Un aspect extrem de important in alegerea cremei hidratante de primavara este factorul de protectie solara pe care il ofera. Desi razele soarelui nu sunt inca la puterea lor maxima, masurile de precautie impotriva razelor UV trebuie luate din timp, cu o crema cu protectie SPF (vezi si cremele cu pigment cameleon Frezyderm Color Velvet SPF 30, respectiv Frezyderm Color Velvet SPF 50+).

Cerave - Crema hidratanta SPF 50 ten normal-uscat 52ml

Crema de ochi

Crema pentru ochi este un ,,must-have’’, deoarece iti hidrateaza pielea cu delicatete! Pielea din jurul ochilor este mai sensibila decat pielea tenului si are nevoie de grija speciala. Aplica o crema hidratanta (precum Aquafil Hydra, Ivatherm) in jurul ochilor, in fiecare zi, dimineata si seara.

Puterea nemarginita a mastilor de fata

In cazul tenului uscat, uita de mastile cu argila si foloseste-le pe cele hidratante si cremoase. Aplica saptamanal o masca hidratanta cu smantana, caimac sau galbenus de ou. In afara de calitatile lor emoliente, acestea cresc si aciditatea pielii.

Pont: Masca de parafina, mentinuta pe fata timp de 20-30 de minute, este foarte indicata in ingrijirea tenului uscat. Se recomanda si folosirea compreselor calde cu infuzii din plante. Aplica pe fata un strat subtire din uleiul putin incalzit, apoi pune comprese de tifon caldute inmuiate in apa. Daca esti in pana de timp, incearca niste masti profesionale: gomanta, hidratanta sau revitalizanta.

Intr-un final, trece pe lista ta de pasi si hidratarea intensa prin consumul a minimum  2 litri de apa pe zi si observa cum tenul tau straluceste de fericire in aceasta primavara!

Acest material a fost documentat si scris de farmacistul Salofarm si nu inlocuieste indicatiile medicului. Pentru detalii de utilizare va rugam sa consultati medicul specialist sau medicul de familie.



Copyright © 2013-present Magento, Inc. All rights reserved.

Produsul a fost adaugat in cos